Vakantie vieren in de zon

zonnebloemenHet Nederlandse zomerweer is niet vaak om over naar huis te schrijven. Daarom zoeken wij graag de zon op in het buitenland. Al jaren trekken we massaal naar Frankrijk, Spanje en Italië. Deze heerlijke vakantielanden zijn altijd zonnig en hebben campings waar vaak ook de vertrouwde pindakaas te krijgen is. Een leuke, kindvriendelijke, gezellige en betaalbare camping vinden is soms een uitdaging met al die aanbiedingen, daarom hier drie tips uit onze favoriete vakantielanden!

Sportief in Frankrijk op camping Yelloh! Village Le Talouch 

Voor gezinnen met kinderen blijft de Dordogne een van de populairste vakantiebestemmingen. Wij kozen 2 jaar terug voor deze omgeving. Toen, we zaten met Yuren als baby, zaten we in een Bed & Breakfast. Er zijn echter ook veel campings te vinden in Frankrijk die van alle gemakken zijn voorzien. Camping Yelloh! Village Le Talouch ligt in het midden van een natuurgebied en trekt daarom veel sportieve gezinnen aan. Op de camping zijn mountainbikes te huur, maar je kunt de mooie omgeving ook te voet verkennen. Na een lange dag wandelen kun je jezelf heerlijk onderdompelen in de luxe op de camping, zoals het zwembad, de sauna of laat je verwennen in de Hamam!

Gezinnen met kinderen en jongeren vermaken zich op camping Ca’Savio

We krijgen wel eens opmerkingen dat Hip & Hot vooral tips heeft voor ouders met jonge kinderen. Maar, er komt natuurlijk ook een tijd dat de kinderen bijna oud genoeg zijn om zelf op vakantie te gaan. Met het hele gezin genieten van de zomer is toch wel het gezelligst. Op deze camping in het noorden van Italië, wordt het hele gezin vermaakt. Met zes zwembaden en een animatieteam, hebben jongste gezinsleden het zeker naar hun zin. Voor de grotere kinderen is er een beachbar op de camping. Wanneer ze echt al oud genoeg zijn, zijn er in het plaatsje Jesolo vlak bij de camping veel discotheken te vinden. Daarbij ben je met een veerboot zo in Venetië als je zin hebt in een cultureel uitstapje.

Luxe in de Spaanse zon op camping La Torre del Sol

Palmbomen, witte stranden, zwembaden, winkels, jacuzzi, een sauna en meer. Ieder gezinslid kan zich vermaken op deze Spaanse camping. De camping ligt in de buurt van Barcelona en pal aan het strand. Als je even geen zin hebt om in de zon te bakken of wanneer de schouders van de kinderen al zijn verbrand, dan zijn er genoeg sportieve activiteiten die je op de camping kunt doen of geniet van een citytrip naar Barcelona!

bootje

Vorig artikelPaasbordje met naam
Volgend artikelDe bubblebus
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in