Column Denise: Sneakers met hak

sneakersWat een afzichtelijke dingen! Ik snap niet dat iemand zoiets koopt! Zo dacht ik altijd over van die sneakers met sleehak. Maar, zo blijkt maar weer, als je iets maar vaak genoeg gezien hebt dan begin je het nog leuk te vinden ook. Net als zo’n harembroek bijvoorbeeld. Hoewel andersom ook kan: dat je iets eerst mooi vindt, maar dat je het vervolgens zó vaak gezien hebt dat je er niks meer aan vindt. Eigenlijk draag ik altijd òf laarzen òf slippers. Grofweg driekwart jaar laarzen en één kwart slippers (of open schoenen met hak, voor de mooi). Tja, laarzen en slippers, ik hou ervan.

En toch had ik ineens bedacht dat ik sneakers nodig had. Op het laatste nippertje, voor de dag erna. Wat met schoenen natuurlijk nooit handig is. Maar ik ging een paar dagen op mediareis en we zouden veel lopen. Je moest dus lekkere schoenen meenemen, stond in de mail.

Normaal denk ik er nooit over na. Ik draag gewoon mijn laarzen (en zodra ik thuis ben of zit te schrijven gooi ik die uit). De laarzen die ik in de winter vooral droeg hebben een sleehak, zijn hoog, bijna tot aan mijn knie en nog eens flink gevoerd ook. Niet echt meer het soort laars dat je bedenkt bij het mooie weer van de afgelopen tijd.

Wandelschoenen heb ik ook. Een bijna 15 jaar oud, aftands paar dat heerlijk zit! En nog een paar, in een andere kleur, dat iets minder lekker zit, maar nog steeds heel oké is, ook afzichtelijk, daar niet van, maar dat vooral heel goedkoop was. Ik geloof zelfs nog geen tientje bij de Aldi.

Sneakers, een nette variant, zwart, met een beetje suède, heb ik ook. Ooit een keer gekocht omdat ik dacht dat dat bij je garderobe hoorde en ik ook wel eens wat anders wilde, iets wat lekker zat in elk geval, naast de laarzen. Het probleem: het zat helemáál niet lekker. Ik kreeg er altijd blaren van en ze staan al jaren in de kast.

Nee, dan vroeger. Op de middelbare school was ik trots op mijn LA Gears. Dat was het summum. En daarna de Allstars natuurlijk, en de Palladiums. Iedereen had ze. En weet je? Ik zag ze laatst weer. De Allstars zijn volgens mij nooit weggeweest, maar de Palladiums had ik even gemist de afgelopen jaren. Maar goed, dat hoeft niks te zeggen want ik ben geen fashionista, dus ik kan zomaar een trend gemist hebben.

Niet dat ik er niet leuk bij loop hoor. Dat valt allemaal reuze mee. Een stuk vlotter dan de doorsnee 40+vrouw met kids. Eigenlijk gewoon hartstikke hip. Uhum.

Goed, ik kocht dus sneakers met zo’n hak erin. Waardoor het lijkt alsof je een hele vreemde voet hebt. In eerste instantie zat het lekkerder dan ik verwacht had. Maar na een dag op reis… Oeh, wat was ik blij dat ik mijn oude vertrouwde Fitflops had meegenomen. Dat zat stukken beter. En die sneakers? Die gaan denk ik op Marktplaats.

Die raak ik vast wel kwijt, want je zou er eens op moeten letten, maar echt, wat lopen er veel mensen op sneakers en gympies! Van tiener tot veertiger, het lijkt wel alsof iedereen die dingen draagt.

Ben jij een sneakerfan?

Vorig artikelDe allerlekkerste chocola van deze zomer
Volgend artikelWat zegt kleur over jouw interieur?
Denise Miltenburg
Denise is single mama van 2 kinderen en eigenaar van Follow my Footprints. Voor Hip & Hot schrijft zij maandelijks een column over haar leven. Ook draagt ze haar steentje bij met reisartikelen. Denise weet als geen ander wat hip en hot is in binnen- en buitenland! Tekst & Fotografie Denise Miltenburg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in