Wat zegt kleur over jouw interieur?

kleurenwaaierKleuren zijn heel belangrijk in ons leven. Het beïnvloedt onze stemmingen en geeft ons informatie. Kleuren staan ook symbool voor zaken als gevaar, rouw, rijkdom, macht, liefde, onschuld en ga zo maar door. Wat zegt kleur nu over jouw interieur? Of welke kleur past beste bij jouw interieur?

Rood

Rood is een warme kleur. Het is daarom ook de kleur van de liefde en hartstocht. Rood windt op en wekt onrust. Het veroorzaakt een stoot adrenaline in het bloed en versnelt hiermee de hartslag en het verhoogt de bloeddruk.

Betekenis: liefde, lijden, offer, strijd, liefde, feestvreugde, hartstocht, moed.

Geel

Geel bevat het meeste licht van alle kleuren. Het is een opvallende kleur die om deze reden vaak gebruikt wordt in reclames. De kleur geel wordt in Azië beschouwd als een heilige kleur en is ook de spirituele kleur van het boeddhisme.

Betekenissen van de gele kleur zijn ook wijsheid, hoge intelligentie, creativiteit, fantasie en groot denkvermogen. Het zet de hersenen aan tot denken en is een goed middel tegen neerslachtigheid.

Groen

De kleur groen werkt kalmerend en geeft rust. Het kan helend werken. Indien je je ogen ontspanning wil geven dan kan je naar de kleur groen gaan staren. Het versterkt het gezichtsvermogen. Daarom is werken in een groene ruimte ook heel goed want het heeft een heilzame en een activerende werking op lichaam en geest.

Betekenis: hoop, groei, leven, toekomst.

Blauw

De kleur blauw werkt kalmerend en verzachtend en is een koele, rustige en neutrale kleur. Het is de kleur van sprookjes en opent de geest voor intuïtie. Ook is blauw de kleur van de hemel.

Betekenis: goddelijkheid, oneindigheid, onschuld, melancholie, oprechtheid.

Wit & zwart

De kleur wit is de optelsom van alle kleuren samen. Wanneer licht volledig wordt teruggekaatst, zien wij dit als de kleur wit. Wanneer er weinig licht wordt teruggekaatst dan zien wij de kleur zwart. De kleur wit straalt geen warmte uit en het neemt ook geen warmte op

Betekenis wit: vreugde, feest, waarheid, reinheid, blijdschap, tederheid, liefde.

Betekenis zwart: duisternis, diepste rouw, dwaling, zonde.

Natuurlijk is het lastig om nu te beslissen welke kleur je wilt hebben. Daarom heb ik een rijtje gemaakt met karaktereigenschappen en welke kleur daar dan bij past.

Rood: Je wilt indruk maken. Presteren en inzet vind je zeer belangrijk. Ook zou je van avontuur en afwisseling houden. Je bent strijdlustig, impulsief, jaloers, moedig en geestdriftig. Iemand die met jou omgaat, zal zich niet snel vervelen.

Geel: Je probeert constant je kennis uit te breiden en je reist graag.

Groen: Je houdt van natuur en het leven, maar ook van rust, orde, warmte, gezelligheid en vrijheid. Je bent meestal opgewekt, vasthoudend, spraakzaam, taai en betrouwbaar.

Blauw: Je hebt een vreedzaam karakter en een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Verder ben je trouw, eerlijk, verstandig en werk je hard.

Wit: Je bent perfectionistisch ingesteld, maar je bent ook koel, zakelijk, betrouwbaar, onverstoorbaar en oprecht.

Zwart: Je wilt geen kleur bekennen.

kleur interieur

 

 

Vorig artikelColumn Denise: Sneakers met hak
Volgend artikelArmbandjes die bij èlke outfit passen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in