De camera’s van dit moment

action-cam-cameratoolsNu ik een half jaar geleden verhuisd ben naar onze nieuwe woning, kan ik ook weer mooie foto’s nemen. Het nieuwe interieur is wit met lichte kleuren, en door de grote schuifpui hebben we heerlijk veel daglicht. Perfect dus om weer mooie plaatjes te schieten, want dat was de afgelopen periode echt moeilijk in het tijdelijke huis met donkere muren, vloer en meubels.

Goed moment voor een nieuwe camera

Ik vind het een mooi moment om me weer eens te gaan verdiepen in een andere camera. Mijn digitale spiegelreflex camera is inmiddels verouderd, en zowel voor productfotografie voor mijn blogs als voor de persreizen zou ik graag een mooie, nieuwe camera willen hebben. Goed beeld is zo belangrijk!

De camera’s van dit moment

Ik besloot me dus te verdiepen in de camera’s van dit moment. Wat is er op de markt, welke functies hebben de diverse camera’s, wat zijn voor- en nadelen van de verschillende camera’s? Via google kwam ik terecht op Camerapools.nl. Je kunt daar heel veel informatie vinden over een digitale camera op Cameratools.nl.

wild-cam bridge-camera-cameratools

Musthaves

Een echte musthave is bijvoorbeeld een action camera, zoals een GoPro. In heb deze al vaak gezien bij collega bloggers op persreizen en dat geeft toch wel echt toffe effecten als je iets actiefs aan het doen bent. Helemaal hip zijn tegenwoordig ook drones, om beelden vanuit de lucht te maken. Om te volgen moet je een goeie videocamera hebben en als ik ooit nog eens naar Afrika mag dan wil ik een echte wildlife cam om bijzondere natuurbeelden en de big five vast te leggen.

Twijfels

Verder twijfel ik nog tussen een digitale spiegelreflexcamera, een compactcamera, een bridgecamera of een systeemcamera. Ze hebben allemaal voor- en nadelen. Ik wil ‘m graag gebruiken voor binnen én buiten, dus moeilijk kiezen. Welke zouden jullie nemen?

systeemcamera-cameratools  drone-cameratools

Vorig artikel8 tips voor een bezoek aan Cascais
Volgend artikelOriginele cadeau ideeën voor de feestdagen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in