Onze ervaring met de Kärcher grasmaaier

bovenkant grasmaaier karcher opvangbakIn onze zoektocht naar een nieuwe grasmaaier kwamen we op het spoor van de Kärcher. We hadden tot die tijd een hele oude van de buren. Die voldeed, maar eigenlijk was het een rotding. Hij liep gewoon niet lekker meer, startte soms niet goed en maakte enorm veel herrie. Nu hebben wij al meer producten van Kärcher en daarover zijn we heel tevreden. De hogedrukreiniger van Kärcher mochten wij vergelijken met een ander merk en die kwam goed uit de bus. We gebruiken deze regelmatig. Ook de heggenschaar van Kärcher is favoriet: we konden daar werkelijk niets negatiefs over bedenken. Nu hebben we dus de grasmaaier getest en in deze blog ga ik vertellen wat onze ervaring met de Kärcher grasmaaier is.

Lees ook: Kies je kunstgras of echt gras?

Onze ervaring met de Kärcher grasmaaier

De Kärcher grasmaaier is knalgeel, en valt dus lekker op. Dat had voor mij niet per se gehoeven, het is niet echt een eye-catcher in de tuin ofzo, maar gelukkig kun je ‘m inklappen en afdekken met een hoes. Wij hebben ‘m onder onze buitenkeuken staan, waar je ‘m nauwelijks ziet. Overigens is het geel wel de herkenbare Kärcher kleur hoor, alle producten zijn geel met zwart, dus in die zin klopt het als een bus bij de rest van de tuingadgets. Bovendien gaat het uiteindelijk om het gebruik, en daar ga ik ook iets over vertellen.

onze ervaring met de grasmaaier karcher

Voordelen van de Kärcher grasmaaier

Er zijn eigenlijk grotendeels voordelen aan de Kärcher grasmaaier te noemen. Een van de grote voordelen is dat hij draadloos is. Je hebt een oplaadbare accu die je vooraf oplaadt. Geen gehannes dus met snoeren en stopcontacten, dat is zo fijn! Hij is daarnaast behoorlijk stil, zeker in vergelijking met het apparaat dat we hadden. Echt een wereld van verschil! Een stuk vriendelijker dus voor je eigen oren en die van de buren. Eerder noemde ik al dat hij klein is en eenvoudig op te bergen is en wat ook prettig is, is dat hij dicht langs de kanten kan maaien. Hoef je die randjes langs de schutting dus niet nog allemaal met de hand na te knippen. Wat we tot slot heel fijn vinden is de mulch functie. Daarover zal ik meer uitleggen in de volgende alinea.

gras in grasmaaier karcher

De mulch functie bij de grasmaaier

De meeste grasmaaiers verzamelen het gras in een opvangbak die je vervolgens leeg moet gooien in de groenbak. Dat is vaak best een gedoe, net als het verwisselen van een stofzuigerzak. Er valt altijd vanalles naast en je vindt die grassprieten overal terug. Bij de Kärcher grasmaaier is het zo dat het gemaaide gras door een speciaal maaimes fijngesnipperd wordt. Hierdoor ontstaat mulch, een laagje organisch materiaal waarmee je de bodem van je gazon bedekt. Je bemest dus in feite je gazon weer met je eigen afgemaaide grassprieten. Daardoor heb je ook minder afval.

Zijn er ook nadelen?

Zijn er ook nadelen aan deze grasmaaier? Bijna niet! We moesten heel hard nadenken over een nadeel van deze Kärcher grasmaaier. Uiteindelijk konden we iets kleins bedenken: namelijk dat je soms wat langer moet wachten tot de accu vol is. Als je wil gaan maaien, moet je er dus aan denken dat de accu opgeladen is. Op zich weegt dat niet op tegen de voordelen die je hebt omdat het apparaat draadloos is, dat is namelijk mega fijn. Dus dit nadeel vinden wij min of meer verwaarloosbaar.

Eindconclusie

Uiteindelijk vinden wij deze Kärcher grasmaaier een superfijn ding! We zouden hem niet meer willen missen en zijn er heel erg blij mee. Hij is niet goedkoop, maar elke cent waard. Enorm fijn in het gebruik, makkelijk op te bergen en die mulch functie is top. Ons grasveld heeft er nog nooit zo goed uit gezien en zelfs onze kinderen vinden het nu een feestje om te maaien! Je koopt ‘m hier.

grasmaaier karcher

Vorig artikelDe leukste koffietentjes in Tsjechië
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #297
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in