De Kinderbrigade

Op het moment van schrijven ligt hier een meisje van bijna 3 te gillen in haar bedje. Ze moet slapen, maar ze wil niet. Zojuist sneuvelde er al een vaasje met een bloem, wat op haar vensterbank stond. Ze wilde even naar buiten kijken, want ze is “helemaal niet moe”. Ik denk dat alle papa’s en mama’s dit soort taferelen wel kennen. Meestal zijn het fases. Het gaat over, je weet hoe je er op kunt reageren en dan gaat het weer even makkelijker. Maar soms kom je er niet meer uit. Tijdens mijn werkzaamheden in het onderwijs kom ik deze mensen regelmatig tegen. Ze weten het even niet meer. Allerlei patronen zijn er in geslopen, en ze weten niet meer hoe deze te doorbreken. Kinderen zijn driftig, luisteren soms slecht, willen niet slapen of niet eten. Het is fijn als er dan iemand met je meedenkt, je ondersteunt en je af en toe een schouderklopje geeft. Voor deze en andere opvoedingsproblemen is daar nu de Kinderbrigade! Hier kun je terecht voor opvoedingsondersteuning, onderwijsbegeleiding en orthopedagogiek. De Kinderbrigade richt zich op wat werkt, thuis en in de klas. Op een positieve manier.  Ben je niet direct op zoek naar hulp, maar wil je wel ideetjes op doen wat betreft opvoeding? Op de website van de Kinderbrigade vind je regelmatig nieuwtjes, artikelen, tv- en boekentips! Zo blijf je op de hoogte en wordt opvoeden (weer) een feest!

Wil je dè boekentip van deze maand, het weerbare kind, op de Kinderbrigade winnen? Dat kan! Het enige dat je hoeft te doen is eens op de website neuzen en uitzoeken waar je de Kinderbrigade allemaal voor kunt inschakelen. Dat antwoord geef je door via dit formulier en dan wordt er na 5 maart een winnaar uitgekozen! En die krijgt dit zeer nuttige en praktische boek thuisgestuurd.

Vorig artikelHagou Originals
Volgend artikelLipbalsem in een schelp
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in