Kleurplaat kerststal

Kleuren is hot. Zeker rond de kerstdagen is het fijn om kinderen even rustig met een kleurplaat aan tafel te zetten. Ze kunnen dan tot zichzelf komen in deze drukke tijd. Kerstdiners op school, cadeautjes onder de boom, allemaal zaken waar kinderen stress van kunnen hebben. Rustig kleuren is een prima remedie om je hoofd leeg te maken en te ontspannen. Daarom presenteer ik deze prachtige kleurplaat Kerststal, speciaal voor jullie gemaakt door Wendy de Boer. Print ‘m uit voor je kinderen, leg kleurtjes klaar, steek kaarsjes aan en zet een rustig kerstmuziekje op voor wat extra ontspanning.

Lees ook:de leukste kleurplaten voor kerst
Lees ook: de leukste kleurplaten voor oud & nieuw
Lees ook: de leukste kleurplaten voor de winter
Lees ook: de leukste kleurplaten met het thema Pasen

Kerstverhaal

Kleuren voor kerst heeft nog meer effect als je het combineert met een kerstverhaal. Heel geschikt is bijvoorbeeld het prentenboek van Astrid Lindgren, die wij ook in de webwinkel verkopen. Prachtige platen en het kerstverhaal heel simpel verteld. Er wordt een kindje geboren in een stal. Zeker met jonge kinderen is het leuk om de dieren in dit boek te benoemen. Je kunt laten zien dat dezelfde dieren ook weer te vinden zijn op de kleurplaat.


Kleurplaat kerststal

Na het voorlezen zet je de kinderen met goede kleurplaten aan tafel. Geef ze de opdracht om de kleurplaat zo mooi mogelijk te kleuren. Als ze even geen zij meer hebben, kunnen ze stoppen om later verder te gaan. Is de kleurplaat kerststal af? Plak ‘m op een mooi gekleurd papier, bijvoorbeeld rood of groen, zodat het net een schilderijtje wordt.

Kleur je mee?

Kleurt jouw kind ook mee? Dan vinden wij het leuk om het resultaat te zien. Zet je kind met zijn of haar kleurplaat op de foto. Plaats de foto op onze facebookpagina.

DOWNLOAD DE KLEURPLAAT

Vorig artikelZelf een lichtplan maken voor je huis
Volgend artikelHet geheim van slank blijven
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in