De moestuintjes beginnen te groeien… En nu?

IMG_7443 Het blijft een leuke actie van de AH, met die moestuintjes. We komen er inmiddels in om, die bakjes. Het werkt ook echt, want inmiddels beginnen de plantjes te groeien. Toevallig hebben we op mijn werk een groen schoolplein met moestuintjes, en zat ik vorig jaar in de werkgroep die alles mocht uitzoeken rondom het kweken van plantjes en overzetten in de moestuin. Dus ik zei tegen Maik: volgens mij groeien die dingen uit hun voegen en moeten we ze al gaan verpotten hoor. Ik deed wat research op internet en ontdekte dat dit inderdaad het geval is…. Op de website Zelf Groente Kweken staat een hele duidelijk tutorial, dus dat ga ik hier niet helemaal herhalen.

Verpotten

Het beste koop je na deze kleine bakjes een grote bak of een pot en potgrond. Sommige groenten kun je in z’n geheel overzetten, andere moet je openscheuren en los verpotten. Je moet het maar weten… Nou ja, het is in ieder geval weer een leuk projectje voor het weekend met de kinderen. En als alles staat, wil je daar natuurlijk nog mooie labels bij. Want die labels die er via AH waren, zijn bij ons inmiddels niet zo mooi meer door de aarde en het bewateren.

IMG_7445

Free Printable Moestuinlabels

Aangezien we helemaal in de ban zijn van de moestuintjes, maar we af en toe het spoor een beetje bijster raken met wat nu welke groente is, wilden we leuke labels voor de moestuin. Natuurlijk deel ik ze met jullie, deze labels print je uit, je plakte ze op een sateprikker of een ijslollie stokje en je prikt ze zo in de aarde. De labels zijn trouwens gemaakt door Nelleke Wouters . Download deze gratis printable hier.

Moestuintje labels

Vogelverschrikker

Ook maakten Sterre en ik een vogelverschrikker. Die kun je van papier maken nav een download van de AH zelf, maar wij vonden het leuker om ‘m driedimensionaal te maken van satéprikkers, takjes uit de tuin, wol of touw en vilten lapjes. Die kan er ook bij als je de plantjes in een grotere bak verpot hebt!

Wij durven het trouwens nog niet buiten te zetten, we wachten nog even tot half april denk ik. Ben toch bang dat ze anders doodvriezen. Zou zonde zijn, na al die moeite!

IMG_7451IMG_7450

 

 

 

 

 

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhot
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelWijn uit België? Ongehoord lekker!
Volgend artikelWie, wat, waar op Instagram: Momentgeluk
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Ik zie ze overal voorbij komen de moestuintjes en vroeg me al af wat het resultaat zou zijn op mijn eigen blog over moestuintjes. Leuk om te zien dat ze goed groeien!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in