Wie, wat, waar op Instagram: Momentgeluk

MomentGeluk1Stiekem ken ik Mye, op Instagram beter bekend als @Momentgeluk, al langer. Ze maakte ze ook prachtige foto’s van mij en mijn gezin. Ondanks dat is ze absoluut de moeite waard om te volgen. Haar pure foto’s van, met name van haar kinderen zijn prachtig. Ook haar selfies zijn prachtig en puur om te zien.

Haar Instagram naam maakt ze waar met haar foto’s. Het vastleggen van kleine momenten vol geluk.

Wanneer en waarom ben je begonnen met Instagram?

Op 5 juni 2012, dat betekent dat ik alweer bijna 3 jaar actief ben op Instagram!

Het leek mij op dat moment vooral een leuk fotobewerkingsprogramma waarmee ik mijn kiekjes van mijn mobiel gemakkelijk kon bewerken en kon delen op facebook. Later kwam ik erachter dat het zo ontzettend veel meer was dan dat alleen! Irza was, toen ik begon met instagram, net 2,5 maand oud en Elin bijna 5,5 jaar. Zij blijven op mijn IG het meest gefotografeerde onderwerp. Mijn allereerste foto was ook van een kleine slapende Irza.

Als ik door mijn foto’s blader op instagram, kan ik heerlijk even terug in de tijd. Bijzondere dingen worden afgewisseld met alledaagse kiekjes en gedeeld met mijn volgers die vaak zo leuk en lief reageren. Ik heb enkele hele mooie contacten te danken aan instagram.

Welke foto die je zelfgemaakt hebt vind je het mooiste?
Hoe durf je het te vragen, haha. Jeetje, ik heb zo enorm veel foto’s op IG verzameld en hier zitten zoveel bijzondere en mooie foto’s tussen. Iedere dag komt er bijna wel een foto online met daarachter voor mij zijn eigen verhaal en schoonheid. Toch denk ik dat dit mijn favoriet is, “Leven als een god in Frankrijk”. Deze foto is in Vichy genomen. Dit is een prachtige stad in Frankrijk. Ik maakte deze foto met mijn Iphone en het licht was zo geweldig. Heb hem al lopend snel omgezet in zwart wit en geüpload dankzij de wifi verbinding die ik daar had. Het gevoel wat ik bij deze foto krijg ik zo heerlijk, echt contact met elkaar en met de wereld. Deze vakantie heeft een bijzonder plekje in mijn hart.

MomentGeluk3

Achter welke foto schuilt het mooiste, leukste, grappigste of verdrietigste verhaal?
Een goede foto vertelt altijd zijn eigen verhaal. Dit is zo’n foto met verhaal. Mensen kunnen het op hun eigen manier interpreteren. Voor mij staat deze foto voor vrijheid, kinderlijke speelsheid en onbegrensde mogelijkheden.

“Ik ben omdat wij zijn” Ubuntu.

De strandtent waar deze foto is gemaakt heet zo en ik vind de betekenis zo prachtig. Deze foto geeft me een blij gevoel een gevoel van puurheid en liefde. Vrij mogen zijn in de wereld en je eigen keuzes mogen maken.
Hij is gemaakt op een heerlijke zomerse avond tijdens onze vakantie in Zandvoort het afgelopen jaar. Nog even gingen we vanaf onze bunker op de fiets richting het strand om de zon onder te zien gaan. De meiden genoten iedere keer weer op de schommel en vlogen dan door de lucht met hun gezicht naar de zee en de eindeloze horizon. Echt een moment van geluk.

MomentGeluk4

Welke Instagrammers volg je zelf heel graag en waarom?
Och jeetje ik volg zoveel fijne en prettige personen. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal en eigen manier van de wereld om zich heen vastleggen. Met de ene persoon heb je meer interactie dan met de ander. Ik kies er een paar uit voor deze vraag:

@Talliebally, omdat ze een heerlijke manier van fotograferen heeft en haar bijschriften altijd enorm treffend zijn. Daarnaast is het een prachtige vrouw en super moeder. Ik heb haar leren kennen via een forum waar we ooit beide schreven en ik vind het heel leuk om haar op IG nu weer te volgen.
@liefstoerstout volg ik met heel veel plezier. Van kiekjes in het begin tot de meest betoverende foto’s nu… Moeder van 3 prachtige kinderen… Ik heb haar helemaal in het begin van mijn IG avontuur leren kennen en vind het heerlijk om haar foto’s te bekijken, te reageren en vaak krijg ik van haar ook weer reacties terug
@fotocarry,  want als er iemand met een mooi oog naar de wereld kijkt en juist de schoonheid kan vastleggen dan is zij het wel! Op haar feed vind je de meest mooie foto’s, van mooie portretten tot prachtige minimalistische stukjes uit de natuur.
@mirjam_hagendijk mijn stadsgenootje en medefotograaf bij KIIND. Heerlijk ongedwongen en puur legt zij de wereld om zich heen vast. Kleine momenten en details en soms grote. Vaak kleurrijk maar soms prachtig zwart wit. Ik volg haar graag ook op IG.
@maandagdaandag, omdat ik haar zulke heerlijke foto’s vind maken. Ze heeft een stel prachtige kinderen en weet zo treffend de sfeer van het moment vast te leggen. Kleurrijk en sprankelend!

De vraag van degene voor je, Circusbeerblog : gebruik je filters en zo ja, welke?

Filters? Eigenlijk gebruik ik bijna nooit filters van IG zelf. Ik vind VSCOcam een fijne app qua filters en gebruik deze wel geregeld vooral bij Iphone foto’s.

MomentGeluk2

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelDe moestuintjes beginnen te groeien… En nu?
Volgend artikelDruk druk druk…
Joyce Valkenburg
Joyce Valkenburg ontdekte het bloggen een paar jaar geleden. Het begon als een soort fotoboek voor haar zelf en voor later voor haar 3 kinderen. Het bloggen in combinatie met social media vond ze zo leuk dat ze bij Hip & Hot de plek vond om deze 2 dingen te combineren. Op Twitter, Pinterest en Instagram is ze te vinden op de naam @zjojes. Haar blog heet De Wondere Wereld Van Klein Grut.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in