Deze handige bbq-tool heb jij nodig!

grill comb spiesIk herinner me nog een bbq met 3 vriendinnen, zo’n tien jaar geleden. We hadden grootse plannen, maar puntje bij paaltje waren we ongeveer 4 uur bezig om überhaupt de barbecue aan de praat te krijgen. In het begin nog wat giechelig, maar toen we echt honger kregen en alledrie al diverse pogingen hadden gedaan, concludeerden we dat we toch eigenlijk gewoon een man nodig hadden bij dit barbecue-project. Uiteindelijk is het ons toch gelukt, maar ik heb er een serieuze knauw van gehad. Sindsdien houd ik me het liefst bezig met hetgeen òp de barbecue moet, en niet met de gloeiende kooltjes an sich.

Wij zijn eigenlijk allemaal gek van spiesjes. Mijn man en kinderen willen er graag suikervlees op (varkenshaasblokjes gemarineerd in bruine suiker en wat ketjap), ik zweer bij paprika en courgette. Nu is het nadeel van satéprikkers, dat je vlees onregelmatig gaar wordt, je de spiesjes steeds moet draaien en bovendien het er op prikken ook nog wel een gedoe is. De Grill Comb lost deze drie problemen op. Deze vaatwasbestendige RVS spiesen zijn plat en hebben afzonderlijke prikkers. Geen gedoe meer met brandende houten prikkers, splinters, lastig rijgen van vlees of ongelijkmatig gegaarde vlees en vis. Enige (kleine) nadeel vind ik, dat de spiesen wel heet worden, en je dus moet omkeren met een ovenwant of een andere keukentool. Maar, verder werkt het perfect! Je vlees en vis komt er ook heel gemakkelijk af. Geen gedoe met je mes en dat je stukken vlees naar de andere kant van de tuin vliegen. Op elke Grill Comb kan een behoorlijke portie.

grill comb op bbq

Vorig artikelEen weekendje Egmond bij Bed & Breakfast Silver
Volgend artikelPancakes in pink
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in