Een dagje bij het EK Beachvolleybal

Afgelopen week was het DELA EK Beachvolleybal. Dat is altijd een evenement met een supersfeer, zeker als het van dat mooie weer is als nu. Maik, Yuren en Sterre zijn helemaal gek van alles wat met sport te maken heeft. Ze volgen het op de voet. Dus toen ik gevraagd werd door DELA en Rabobank of we met het hele gezin een dagje naar het DELA EK Beachvolleybal wilden riep ik volmondig ja! Toen bleek dat we ook nog eens de halve finales en de finales mochten bijwonen waren we helemaal blij. Wat een leuke dag was dat zondag!

Vakantieherinneringen

Deze vakantie blijven wij thuis, maar dat betekent niet dat we geen herinneringen kunnen maken. Na een druk jaar met school, werk en de opvang vind ik het heerlijk om met mijn gezin te genieten van alles wat het leven te bieden heeft. Niet voor niks heb ik de uitnodigingen voor persreizen deze zomer afgeslagen: deze vakantie is om te genieten met mijn gezin. En als we met z’n allen leuke dingen ondernemen en plezier hebben, dan zijn we automatisch ook liever voor andere mensen. In mijn weekoverzicht hebben jullie recent nog kunnen lezen dat iemand die wij goed kennen moet vechten tegen een vreselijke ziekte. Dat deed me nog weer eens extra beseffen dat we met z’n zessen moeten genieten van wat we nù hebben samen, want over een week kan je leven er ineens weer heel anders uit zien. Dit wordt dus een zomer vol mooie momenten, en een dagje beachvolleybal werd de eerste van hopelijk nog veel mooie vakantieherinneringen. Dankjewel DELA en Rabobank!

Een dagje bij het DELA EK Beachvolleybal

We besloten op de fiets te gaan. De wedstrijden waren in het Zuiderpark en dat is vanaf ons huis ongeveer 20 minuten fietsen. Zo konden we tenminste ook wat drinken. We moesten ons om 14.00 uur melden bij de VIP Lounge. Ook al zo’n cadeautje: een geweldig ingerichte plek voorzien van allerlei gezonde en lekkere hapjes en drankjes. Sterre vond het wat spannend om te eten. Zij is (heel erg) allergisch voor vis en er lagen zowel vis als vleeshapjes bij elkaar op een schaal. Toen ik ging vragen of voor haar apart wat broodjes gemaakt konden worden, werd dat meteen geregeld. We genoten van al het lekkers, de zon en de gezelligheid.

De halve finale

Om 3 uur begon de eerste halve finale. Noorwegen tegen Spanje. De kinderen waren voor Noorwegen. We mochten deze kijken in de VIP Lounge, zo hadden we een perfect uitzicht op het volleybalveld. Wijntje erbij, nootje erbij en natuurlijk allerlei zwaai en wave materiaal. De kinderen vonden het geweldig. Er kwam steeds muziek tussendoor. Sterre vond dat het leukste zei ze: al die bekende nummers die de revue passeerden. Lenthe, Fee en Yuren deden allemaal mee met zwaaien als er een monsterblock was geweest. Het was wel een beetje heet in de volle zon, dus na verloop van tijd zijn we iets meer naar achteren gaan zitten. Het was een mooie wedstrijd en Noorwegen was de winnaar.

Next up

De volgende halve finale ging tussen Letland en Rusland en ook deze wedstrijd was spannend. In het begin gingen ze aardig gelijk op en wonnen uiteindelijk allebei 1 set, waardoor de 3e set de beslissende set was. Tussendoor kwamen er steeds dames in roze bikini een dansje doen, dat vonden Lenthe en Sterre superleuk. Lenthe wilde meteen ook zo’n roze bikini 🙂 De winnaar van dit potje was Letland en zo wisten we dat de finale tussen Noorwegen en Letland zou zijn en de troost finale tussen Spanje en Rusland.

VIP Lounge

Tussen de halve finales en de finales zat even wat tijd om te relaxen. We liepen weer terug naar de VIP Lounge, waar we een plekje buiten in de zon vonden. De Green Egg werd aangestoken, we haalden een roseetje en voor de kinderen appelsap en er kwam heerlijk vlees, salades en vis op tafel. Ondertussen werd het steeds drukker, allemaal gezellige mensen die ook de finale kwamen kijken. De stemming zat er goed in.

Troostfinale en finale

De troostfinale ging dus tussen Spanje en Rusland en was best spannend. Fee begon wel een beetje moe te worden, maar na een ijsje ging het gelukkig weer. Spanje won de game en na een kwartiertje wachten begon de finale. Yuren en Sterre zaten op het puntje van hun stoel, Maik ging uit zijn dak (ik leerde een volledig andere kant van hem kennen na 15 jaar haha) en Lenthe vond het vooral erg leuk om met haar handen en poster te zwaaien. Fee was een beetje onrustig: op schoot, niet meer op schoot, kijken, niet kijken. Op den duur lag ze zelfs onder de bank 🙂

Winnaar

De twee jonge heren uit Noorwegen wonnen het EK en dat vonden wij volledig verdiend. In de VIP lounge was na afloop nog een borrel, maar Feetje trok het echt niet meer. Wij zijn dus direct terug gelopen naar de fietsen en aan de rit naar huis begonnen. Daar hebben we de kinderen onder de douche gezet en op bed gelegd. Wat was dit een fijne dag!

Vorig artikelZo bespaar je nog meer op je energierekening
Volgend artikelAfvallen door anders te eten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in