Foto weekoverzicht Judith #211

Gelukkig was het niet zo’n dramatische week als de week hiervoor. Wel hadden we sneeuw, waardoor ik het hardlopen skipte, want het was overal spekglad. Gelukkig kon ik wel 3 keer naar de sportschool en ben ik ook gewoon gaan zwemmen op zaterdag. Voor een mama van 4 die ook nog 28 uur werkt vind ik 4 keer sporten in de week best oke, toch?

Maandag

De auto was weer gemaakt, dus ik kon gelukkig naar al mijn afspraken met de auto. Het was heel koud! Er was wel een ander probleem: de remmen van de bakfiets waren vastgevroren. Daardoor stond Maik onverwacht weer voor de deur met de mededeling dat ik de kinderen en hem op school en bij het station moest afzetten. Gelukkig was ik al helemaal klaar en kon ik zo de auto in. ‘s Avonds zette hij de bakfiets maar in huis, want dan hadden we de dag erna niet hetzelfde probleem.

Dinsdag

De volgende dag ging het sneeuwen. Ik had ‘s morgens een overleg en zag al snel de sneeuwvlokken vallen. Heb daar wel wat mooie foto’s van kunnen maken. Na dit overleg had ik geen afspraken meer, omdat er een afspraak werd afgezegd. Dus ben ik voorzichtig naar huis gereden en heb daar ‘s middags lekker thuis met een kop thee erbij aan tafel gewerkt. Ik hou van dat soort dagen: niemand thuis, dus heerlijk rustig en dan kan ik zoveel doen.

Woensdag

De woensdag was even wennen. Normaal was ik dan ook alleen thuis. Sinds januari is Maik 4 dagen gaan werken. Voor de kinderen heel fijn: zij hoeven nu nog maar 2 dagen naar de opvang. Ik moest nu alleen wel boven gaan zitten werken, omdat beneden Maik en Fee waren. Gelukkig hebben we een grote werkkamer, maar het is toch even anders (en dus ook wat onrustiger). ‘s Middags had ik een lange vergadering buiten de deur, en daarna moest ik me haasten om Sterre naar musicalles te brengen. Maik had een borrel van zijn werk, dus hij vertrok om 5 uur alweer. De avondspits deed ik alleen, gelukkig stond er pizza op het menu, dus ik hoefde niet te koken. Maik was pas laat thuis en helaas werd ik wakker van hem, en kon ik daarna niet meer slapen. Een slechte nacht dus.

Donderdag

Als je over een hele nacht maar 2 uurtjes geslapen hebt, ben je echt doodmoe de hele dag. Koffie hielp niet, dus ik probeerde mezelf wakker te houden door spelletjes te spelen met Fee en wat te knutselen. Ik vond het te koud om naar buiten te gaan. Ook las ik de Elle Eten die bezorgd werd en dronk ik thee, terwijl Fee een hut bouwde. Om 12 uur bracht ik Fee naar mijn schoonouders, want ik had ‘s middags een werkafspraak. Daarna reed ik naar huis en ging ik bijna gelijk weer door naar mijn werk, voor een spelletjes avond. We aten Indisch met z’n allen en gingen daarna 30 seconde spelen in teams. Daarna nog een heel heel raar ander spelletje “who’s the dude”. Geloof me, dit spel wil je niet hebben en ook nooit spelen. We hebben in elk geval heel erg gelachen, dus het was een leuke avond. Ik ben thuis meteen naar bed gegaan, want ik was (logisch) heel moe.

Vrijdag

Mijn vrije dag, maar helaas had ik opnieuw niet supergoed geslapen dus ik had eigenlijk een ontzettende off day. Gewoon nergens zin in, moe, lusteloos. Het liefste ga ik dan sporten om wat energie te krijgen, maar dat ging niet, omdat Fee er was. Dus werden het weer spelletjes zoals kleurentorentjes, sneeuwtekeningen maken en dat soort dingen. En ik at heel veel chocola, waar ik achteraf best spijt van had, want het was niet eens lekkere chocola. (van de HEMA, valt echt tegen!)

Clayform

Waar ik dan wel weer blij van werd, waren de nieuwe kandelaars die ik besteld had van Clayform. Ik koop elke maand wel iets voor het huis, gewoon iets leuks zoals een kussentje, een plaid of een kandelaar ofzo. Ik vind dat ik dat verdiend heb na een maand hard werken.

Dominions

Toen de andere kinderen allemaal thuis waren ben ik heel even op bed gaan liggen en heb ik ze op de tv en de iPad gezet. Maik was rond 6 uur thuis, we aten courgettesoep met rivierkreeftjes en wat brood en ik deed nog een potje Dominions met Yuren. Toen iedereen op bed lag zijn Maik en ik ook naar bed gedaan, waar we van de hele week First Dates hebben teruggekeken.

Zaterdag

Ik was om half 6 wakker, ik snap het ook niet. Daarna lag ik te wachten tot het half 7 was. Dan kon ik er uit om naar het zwembad te gaan. Het viel me op dat het buiten ineens een stuk warmer was dan de afgelopen dagen. Het zwemmen ging goed, het was niet zo druk, dat scheelt. Na 70 baantjes vond ik het weer mooi geweest en ging ik naar huis. Even douchen en toen met z’n allen ontbijten. Fee wilde brood met speculoos en lavazout uit IJsland? Bijzondere combi, maar volgens haar heel lekker. Fee hielp ook mee met het inpakken en wegbrengen van de pakketjes. En ik stak maar weer eens kaarsjes aan in huis, vind ik altijd zo gezellig in het weekend overdag.

Bezoek middelbare scholen

Sterre ging met Maik naar een middelbare school. Dit jaar gaat Sterre naar de brugklas, dus moeten we onze definitieve keuze maken. Vorig jaar heb ik met haar alle scholen bezocht, dit jaar ging ze met Maik. Eigenlijk weten we al wel welke school het beste voelt, maar het is toch goed om nog een keer het rondje te doen en het echt zeker te weten. Ondertussen speelde ik weer een potje Dominions met Yuren, terwijl Lenthe en Fee gezellig aan tafel kwamen kleuren. Toen Maik thuis was, deed hij ook nog een potje mee. Echt verslavend, dat spel 🙂

Zondag

We hebben de kinderen geleerd wat 8 uur is, ook de jongste twee, en sinds enkele weken komen ze dus op zondag niet voor 8 uur uit bed. We sliepen dus een beetje uit. Daarna ging ik naar de sportschool. Ik zou eigenlijk gaan hardlopen, maar het regende en waaide zo hard dat ik daar geen zin in had. Morgen een nieuwe kans. Ik heb eigenlijk heel weinig gedaan. We deden weer wat spelletjes met de kinderen en ik heb een poosje op de iPad tijdschriften gelezen. Toen was de dag alweer voorbij. De kinderen maakten wel regelmatig ruzie, zie ook het briefje hieronder. Dat had Lenthe aan Sterre geschreven. En dan vervolgens weer hele discussies over dat briefje voeren met elkaar. Over de schrijffout enzo. Vermoeiend…

We schrokken trouwens van het bericht van de explosie in Den Haag. Ik heb daar om de hoek gewoond mijn eerste 5 jaar in Den Haag en het is heel dichtbij een school waar ik werk. Toevallig moet ik morgen naar die school. Ik hoop maar dat er geen kinderen bij betrokken zijn.

Mexicaans

‘s Avonds aten we Mexicaans en we legden de kinderen vroeg op bed, zodat we nog wat aan onze avond hadden. Inmiddels waaide het flink hard. We staken kaarsjes aan en Maik en ik deden nog een potje Dominion voor we naar bed gingen. Al met al een redelijk rustig weekend dus. Ook wel eens lekker. Volgende week is het weer druk en de week erna start voor ons de verjaardagsperiode. Alle 4 de kinderen zijn in de maanden februari, maart en april jarig, dus dat betekent: verjaardagsvisite, kinderfeestjes en traktaties organiseren.

Ik deed trouwens ook mee aan de #10yearchallenge. Niks veranderd toch? 😉

Vorig artikelNieuw jaar, nieuwe kansen. Maar ik voel me zo vermoeid!
Volgend artikelDry januari met Vinada alcoholvrije wijn
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in