Foto weekoverzicht Judith #479

Fee jarig 9 jaarIk merkte het direct aan mijn humeur deze week dat de zon scheen. Hadden jullie dat ook? En dat het licht is ‘s morgens helpt ook. Ik begon de ochtend vaak op de crosstrainer en was ook vroeger dan anders uit bed. De vesten kunnen de kast weer in, althans, dat hoop ik en ik bracht meer tijd door in de buitenlucht. Dat kwam natuurlijk ook door onze nieuwe konijntjes 🙂 Die moeten toch een paar uur per dag buiten rondrennen en dat hadden we deze week bij gebrek aan een ren verdeeld. Als ik dus even thuis was van mijn werk tussendoor liet ik ze een half uurtje los in de tuin rennen. Soms zat ik dan met de laptop aan de tuintafel in de zon, geheel geen straf! 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #478

Maandag

Fee was jarig! Ze werd deze dag 9 en natuurlijk kwam de hele film van haar bevalling weer even voorbij. Wel iets minder dan de voorgaande jaren hoor, grappig hoe zoiets werkt na bijna 10 jaar. Al blijft het natuurlijk bijzonder. We aten taart als ontbijt, ze kreeg nog cadeautjes van haar broer en zussen en knuffelde konijnen. Lenthe en ik maakten intussen de traktatie klaar: aardbeien met chocola en discodip. Een enorme kliederboel, maar het zag er feestelijk uit. Daarna begon de werkdag en voor de kinderen de schooldag. Ik had best een volle dag met afspraken: eerst een ochtend MDO’s op een school en daarna gaf ik een training op een andere school. Rond half 5 reed ik nog naar weer een school om iets terug te brengen wat ik geleend had en toen was het weer mooi geweest vond ik. Thuis zat Fee vol verhalen over haar verjaardag.

Traktatie aardbeien met chocola en discodip

Dinsdag

Opnieuw een lange werkdag, waarbij ik tussendoor even naar de tandarts moest. Ik heb al weken last van een zenuw rechts boven. Als ik iets drink wat koud of warm is of als ik mijn mond spoel na het tandenpoetsen ga ik door de grond van de pijn. De tandarts kon niks vinden, zelfs na 3 foto’s niet. Ze denkt nu dat de vulling die daar in een kies zit poreus is of dat er een gaatje onder de vulling zit. In elk geval wil ze volgende week de vulling eruit halen en vervangen door een nieuwe. Ik vind dat best spannend, omdat we niet zeker weten of dat het probleem is, maar ja. Daarna moest ik naar huis racen, omdat ik een online afspraak had nog. Die duurde gelukkig niet zo heel lang, dus kon ik op tijd gaan koken. Ik werd heel blij van de zon vandaag en heb eind van de dag en heb nog een poosje  buiten gezeten met de konijnen. 

bloesem bij de school

Woensdag

Woensdag was minder druk dan de voorgaande dagen. Ik moest al vroeg op een school zijn voor een gesprek en ik ben daar best lang gebleven, omdat er veel speelt. Daarna was ik even thuis. De zon scheen dus een mooi moment om de konijnen even te laten rondrennen en zelf met de laptop wat mails te beantwoorden. Daarna had ik nog een lang telefoontje en ‘s middags een gesprek op een school. Zo vloog de dag eigenlijk voorbij. 

werken in de lente

Donderdag

Het was mijn vrije dag, ik ging eerst maar eens een rondje hardlopen. Daarna heb ik thuis wat gerommeld en rond half 1 ging ik op de fiets naar kantoor. Ik zat in de sollicitatiecommissie en er was een gesprek die middag. Na dit gesprek ben ik naar huis gefietst, waar de kinderen net uit school kwamen. Er waren allerlei verhalen, dus daar heb ik naar geluisterd. Sterre had een toets gehad die niet heel goed was gegaan, die moest ook haar ei kwijt. Eind van de dag begon het pianoles-circus weer, dus snel koken, eten, rijden, etc. 

aardappelmannetje

Vrijdag

Op vrijdag ging ik naar de sportschool. Even wat krachttraining doen. Daarna thuis een beetje gelezen. Om half 2 had ik nog even een afspraak met een intern begeleider op een school om iets voor te bereiden voor over een paar weken. De rest van de middag heb ik dingen voor mezelf gedaan: bestellingen weggebracht, gekeken of ik de nieuwsbrief weer nieuw leven in kan blazen, mails beantwoord etc. Ook ging ik nog even met Fee naar de HEMA om deze leuke paashaas glazen te kopen èn ik gaf Lenthe op voor de middelbare school. Ze gaat havo/vwo doen op dezelfde school als Sterre. Er kwam ook een vriendinnetje van haar logeren en de meiden keken samen film. Maik had deze avond iets van zijn werk, dus ik at alleen met de kinderen, legde Fee op bed en ben toen zelf ook lekker op tijd in bed gaan lezen. 

glazen paashaas

Zaterdag

Ik moest eerder uit het zwembad dan anders, omdat Maik met Sterre naar de open dag van de universiteit van Nijmegen ging. Eerst zou ik met Sterre gaan, maar ik had de dag ervoor een appje gekregen van Kirsten uit Eindhoven dat ze ‘s middags wilde langskomen. Ik had haar al 5 jaar niet gezien, dus dat vond ik heel leuk. Vandaar dat Maik met haar is gegaan en thuis ben gebleven. Na het ontbijt heb ik met Fee samen het konijnenhok schoongemaakt. Daarna hebben we nog een spelletje Pick a pen gedaan. Tenslotte heb ik de kinderen naar boven gestuurd en ben ik gaan schoonmaken. Ze lopen nu steeds al dat hooi naar binnen van de konijnen, dus ik moet haast elke dag wel stofzuigen. Kirsten was er rond 3 uur. De meiden hadden nog een lekkere bananencake gebakken. De hele middag hebben we zitten praten en uiteindelijk bleef Kirsten ook nog eten. Time flies when you’re having fun…

Pick a pen tuinen

Zondag

Maik had om half 5 de wekker gezet voor de Grand Prix. Yuren ook. Hij wierp een blik naar buiten en zag dat het konijnenhok was omgewaaid. Konijnen eruit natuurlijk. Maik en ik in pyjama’s in de tuin, met de zaklamp op onze telefoons als lampje op zoek naar die beesten. We hadden ze gelukkig snel gevonden. Ze zaten samen onder de trampoline en lieten zich gemakkelijk pakken. Hok rechtop gezet, konijntjes er weer in en een zak aarde op het dak gezet. Het waaide flink en het dak kan open. We vermoeden dat er een windvlaag onder is gekomen, waardoor het dak is opengewaaid en het hok is omgevallen. Nu willen we de trampoline verkopen (daar hadden we het sowieso al over gehad, omdat de kinderen er minder vaak op gingen vorig jaar) en het hok wat meer in de hoek zetten, zodat het beschut staat. Sterre moest werken en Lenthe was de hele dag wat hangerig en kreeg in de loop van de dag koorts. Haar beste vriendinnen waren ook al ziek en eentje had hier vrijdag nog geslapen, dus dat was niet zo gek. Toen Sterre thuiskwam vertelde ze dat ze de studie bestuurskunde nu wel het meest interessant vindt, naast politicologie en kunstgeschiedenis. Gelukkig heeft ze nog een heel jaar om er verder over na te denken. 

borrelen 24 maart 2024

Vorig artikelEen goede epilator voor je benen
Volgend artikelHet beste uit je maaier halen: zo doe je het
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in