Een jongenskamer in boomhutstijl

laminaat tegen de muurSterre heeft het al tijden over de turkooizen muur die ze wil. Tja… de verfzin ontbreekt hier even een beetje. Toch is het wel belangrijk om  je kinderen te betrekken bij de inrichting van hun kamer. Een kinderkamer is voor hen immers niet alleen een slaapkamer. Het is de plek waar ze spelen, knutselen, rommel maken en vooral hun fantasie ontwikkelen. Het is een veilige plek waar ze zich kunnen terugtrekken als ze daar behoefte aan hebben. Een kinderkamer moet dus juist niet overgeorganiseerd te zijn. Als een kinderkamer in een stylish woonmagazine past is er iets mis mee. Als je aan een jongetje vraagt waar hij het liefst zou wonen is de kans groot dat hij zegt: in een boomhut. Nu is dat wellicht lastig te realiseren, zelfs als je een tuin hebt is het niet vreselijk praktisch. Je moet er niet aan denken dat ze ’s nachts gaan slaapwandelen en in de winter zal het er een beetje aan de kille kant worden. Maar niet getreurd, een jongenskamer in boomhutstijl is in een handomdraai gemaakt. Daarbij hoef je je niet al te veel zorgen te maken of jij het op een boomhut vindt lijken, als hij dat maar vindt. Het is per slot van rekening zijn kamer.

Je zou kunnen beginnen om een hoogslaper te bekleden met bekleden met laminaat. Dat klinkt misschien raar, maar je kan tegenwoordig plaklaminaat kopen dat heel gemakkelijk is aan tebrengen op een muur en uiterlijk nauwelijks is te onderscheiden van echt hout. Dat kan je natuurlijk ook op de vloer leggen. Om het helemaal af te maken zou je één of twee muren en bijvoorbeeld de kledingkast helemaal kunnen bekleden met hetzelfde laminaat. Een eenvoudige oplossing voor het opbergen van speelgoed is om grote houten stapelbare kratten in een hoek te zetten. Om het helemaal af te maken kan je een stellage van steigerhout bouwen waar hij zelf naar hartelust dingen tegenaan kan timmeren en op kan plakken. En weet je? Dan ziet het er opeens toch nog aardig doorgestyled uit. Kan het misschien toch nog in dat woonmagazine. Als je even opruimt, natuurlijk 🙂

hoogslaper

Vorig artikelVintage tas world map
Volgend artikelZo Zoet Zo Stoer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in