Een kijkje achter de schermen bij…. Wis en Waarachtig!

collage wis en waarachtigEr zijn zoveel leuke webshops op het wereldwijde web te vinden. Mooie producten die met liefde uitgekozen of gemaakt worden. Maar door wie? Wie is het gezicht achter de webshop en wat drijft hem of haar? Hip & Hot neemt een kijkje achter de schermen er vraagt er op los! Deze week: Tamara Jansen van Wis en Waarachtig.

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Tamara Jansen, 35 jaar, getrouwd en moeder van 3 kinderen (8, 6 en 4 jaar). Op dit moment werk ik ook nog in de zorg waar ik werk met kinderen met een verstandelijke beperking. Maar omdat het niet meer te combineren valt, ga ik binnenkort fulltime voor Wis en Waarachtig werken. Een spannende stap waar ik veel zin in heb!

Hoe is Wis en Waarachtig ontstaan?

Ik was altijd al creatief bezig en vond het leuk om dingen te ontwerpen en uit te voeren. Anderen vonden dat ook leuk en begonnen bestellingen te plaatsen. Het ondernemerschap trok me en ik besloot om van mijn hobby een bedrijf te maken. Dat is nu viereneenhalf jaar geleden. Wat ben ik trots op hetgeen ik al bereikt heb.

Waar komt de naam Wis en Waarachtig vandaan?

Wis en Waarachtig is een synoniem voor ‘vast en zeker’. Dat vind ik een mooie betekenis en staat voor mijn drijfveren. Als je bij mij iets koopt weet je zeker dat het goed is, dat je een snelle levering kunt verwachten en dat je altijd antwoord krijgt op je mail. Dat is iets dat vast en zeker is. Wis en Waarachtig past daarbij.
Hoe ziet je werkplek er uit?

Mijn werkplek is gelukkig aan huis, in een aparte werkruimte. Zo ben ik thuis, maar kan ik ook de deur dichttrekken. Op deze manier kan ik mijn werk prima combineren met het moederschap. Voor het computerwerk zit ik aan mijn bureau, voor de rest ben ik aan de ruime werktafel te vinden. De grote kastenwand zit vol met alle materialen en voorraad.

Maak je al je producten zelf?

Ja, ik koop niets in. Alles wordt met de hand gemaakt. Gelukkig heb ik wel hulp bij de productie.

Hoe kom je aan inspiratie?
Oh, wat een moeilijke vraag. Dat kan echt vanalles zijn. Een vogeltje dat voor het raam zit, een detail in een kledingstuk of een gave kinderkamer. Maar ook wensen van klanten zorgen soms voor een nieuw product.

Wat is je visie?

Ik begon de webshop met de visie dat ik wilde laten zien wat je met restmaterialen kunt maken. En dat wil ik nog steeds. Waar mogelijk werk ik met hergebruikte materialen. Maar ik vind het ook fijn dat ik iets bijzonders kan maken voor degene die het ontvangt. De wensen van de klant staan bij mij altijd voorop.

Doe jij iets met social media?

Jazeker! Ik ben actief of Twitter, Facebook en Pinterest.

Hoe bereik jij je publiek?
Voornamelijk via mond-tot-mond-reclame en Twitter. Gelukkig word ik ook goed gevonden via Google. Nu moederdag voor de deur staat, vinden klanten me daar ook. Leuk, want daar doe je het natuurijk voor!

Heb jij tips voor mensen die willen beginnen met een webshop?

Denk er bij de start van een webshop niet te licht over onder het mom “dat doe ik er wel even bij”. Er komt veel kijken bij het ondernemerschap en het kost veel tijd. De andere kant is dat je er ook veel energie uit haalt. En denk goed na over de prijs die je voor je producten vraagt. Ga niet lager zitten omdat je denkt dan meer te verkopen. Juist met een goede prijs straal je professionaliteit uit.

Wat is jouw best verkochte artikel?

Dat zijn er eigenlijk drie. Mag dat ook? Dat zijn de naamborden, wandlampen en kapstokken.

Welke 5 producten wil je onze lezers tippen?

1. Naamborden

2. Wandlampen

3. Kapstokken

4. Opbergbakken

5. Loopkandelaars

wis en waarachtig tamara

 

Vorig artikelGehaakte prachtkleertjes van de beste kwaliteit
Volgend artikelEen mes dat altijd scherp blijft
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in