Foto weekoverzicht Judith #242

juut tuin thee aug 2019We moeten weer naar school! Half Nederland moest er al eerder aan geloven, maar nu is de beurt ook aan ons om weer aan het werk en naar school te gaan. De vakantie zit er op. Aan de ene kant echt jammer, want het is heerlijk om zo lekker thuis te rommelen en niet te hoeven haasten. Aan de andere kant ben ik ook wel toe aan de structuur die het gewone leven weer met zich mee brengt. En kinderen die niet de hele tijd vermaakt moeten worden, want ze waren zich echt aan het vervelen de laatste week. Hoe onze laatste week verlopen is, lees je hieronder!

Maandag

De dag na mijn verjaardag was ik nog heel moe van de korte nachtjes in Oostenrijk. Er lukte dan ook niet heel veel deze dag. Ik skipte het sporten en het lukte me zelfs niet om mijn weekoverzicht te schrijven. Gewoon geen puf voor. Ik heb alleen maar wat in de zon gehangen. Het was trouwens ook echt heel heet, dus geen weer om veel te doen. Wel ging ik ‘s avonds weer wandelen met Niky.

wandelsessie nikymooie lucht delft hertjes

Dinsdag

Ik had gelukkig goed geslapen, dus ik voelde me een stuk fitter. Ik begon de ochtend op de sportschool. Fijn om te trainen, ondanks dat ik in Oostenrijk natuurlijk veel gewandeld had. Daarna heb ik gewerkt. Alsnog mijn weekoverzicht geschreven, wat facturen gemaakt, wat andere blogs geschreven voor samenwerkingen en alvast wat Oostenrijkfoto’s uitgezocht. Ook ben ik druk met het voorbereiden van de trip naar Marokko volgende week. Er zijn zoveel reisjes die elkaar opvolgen, dat het niet altijd goed lukt om alles goed voor te bereiden. ‘s Avonds deed ik met Yuren een spelletje Mankomanie en ik ging maar weer eens vroeg naar bed.

sporten maar weer aug 2019hinkelen juut met lente

Woendag

Nogal een pittig nachtje. Er waren twee kinderen met “gedoe” ‘s nachts, waarvan er eentje in bed had geplast. Vanaf 4 uur was ik dus zo’n beetje wakker geweest en ook niet meer in slaap gevallen. Na het opstaan wilde ik eigenlijk sporten, maar Yuren wilde per se een spelletje doen. Dus deed ik een jurk aan en ging met hem zitten. Ondertussen begon het heel hard te regenen. Terwijl het in de rest van Nederland nog heerlijk weer was, moesten wij het met donkere wolken en druppels doen. Om 11 uur haalde ik Lenthe op, die had gelogeerd bij een vriendinnetje. Om 14.00 uur reed Taxi Hipenhot weer naar de bowlingbaan, want daar had Yuren een kinderfeestje.

regen aug 2019marokko voorbereiden

Donderdag

Ook geen rustige dag: ik begon in de sportschool en moest me daarna haasten om op tijd met Yuren bij het CJG te zijn. Terwijl hij daar was, racete ik met bestellingen naar de post en weer terug. Lenthe en Fee waren mee. Ik moest oa voor de 3e keer hardloopschoenen terugsturen, omdat ze te klein waren. Nadeel van online bestellen: de maat is niet altijd goed in te schatten. Ik heb 2 maten groter nodig dan normaal! De rest van de middag besteedde ik aan schoonmaken en wassen. Niet heel interessant, maar het moet wel gebeuren af en toe. De kinderen waren niet echt gezellig: veel ruzie en zich vervelen. En ik geen tijd om met ze weg te gaan ofzo, dus dat helpt dan niet. Sterre liet haar telefoon nog vallen, die daardoor stuk was, dus daar moesten we ook nog achteraan.

telefoonscherm kapot ster

Vrijdag

Het laatste vakantiedagje. Mixed emotions: aan de ene kant heel fijn om ‘s morgens niet te hoeven haasten, aan de andere kant merkte ik ook echt dat de kinderen niet meer weten wat ze met al die vrije tijd aan moeten en is het wel weer mooi geweest. Ik maakte een lijstje voor de boodschappen van volgende week, ging naar de sportschool en haalde mijn moeder op. De rest van de middag hebben we een beetje in de tuin zitten praten, terwijl de kinderen speelden.

juut orange dress

Zaterdag

We stonden vroeg op en ik ging eerst nog een rondje hardlopen. Op mijn nieuwe hardloopschoenen, die van de week binnen kwamen. Ze liepen fijn, maar het was wel even wennen weer, na 5 maanden niet hardlopen. Hopelijk gaat het nu weer regelmatiger lukken. Daarna vertrokken Maik en ik met de auto richting Eindhoven. Hier hadden we afgesproken voor de lunch met Pieter en Ester. Ze hadden een lunchtentje uitgekozen in de hippe wijk Strijp-S in Eindhoven. Erg leuk! Daar zit ook de sample sale van 4Funkyflavours. Daar zijn we heel goed geslaagd. Aanrader voor als je daar in de buurt woont!

pieter en ester aug 2019

Wijndomein Zwaenenberg

Daarna reden we door naar Voeren in Belgisch Limburg. Hier had ik een kamer gereserveerd voor Maik en mij voor die nacht. We werden hartelijk ontvangen door de eigenares Anna, die meteen een glaasje wijn voor ons inschonk. Ze reserveerde een tafel voor ons bij de Kommel en wees ons toen de kamer. Rond 7 uur vertrokken we naar de Kommel om daar in de tuin te eten. Fantastisch! Echt een aanrader. Ik heb superlekker gegeten en het uitzicht was mooi. Alleen de wespen plaagden ons af en toe. We sliepen heerlijk op het wijndomein.

wijndomein zwanenbergmaik zwaenenberg

kommel gerechtjejuut nieuwe hardloopshoes

Zondag

Raceday! Na een schuimwijnontbijt (bubbelwijn) op het wijndomein checkten we uit en reden naar het circuit van Spa, om daar de Grand Prix te gaan bekijken. De heenweg viel ons alles mee: weinig file, we waren er vlot en ook ter plekke was alles goed aan te lopen en niet te druk. We hadden mooie plekken in bocht 12, Pouhon, boven op de berg. Heel comfortabel zit je er niet, maar we hadden stevige kussens bij ons. Er waren eerst nog 2 andere races, de formule 3 en een Porsche race.

zwaenenberg bnbschuimwijn

Formule 1

Om half 3 deden alle coureurs van de Formule 1 nog een ere rondje en toen begon de Grand Prix. Helaas viel Max al vlak na de start uit, dat was wel heel zuur. Gelukkig was het nog steeds heel leuk om een keer mee te maken. Wel vind ik dat je de wedstrijd thuis beter kan volgen dan daar. We zaten wel bij een scherm, maar dat was net te ver om het goed te kunnen zien. Je mist toch het commentaar dat je bij de tv wel hebt: dat iemand de pit in gaat of dat iemand elders op het circuit uitvalt. Wat we echt niet leuk vonden, was dat we om Spa uit te komen echt 2 uur in de file stonden. Daarna moesten we nog 2,5 uur rijden. Uiteindelijk waren we pas rond 22.00 uur thuis. Gelukkig was daar alles goed gegaan en lagen de kinderen al op bed. Morgen weer naar school en werken. Spannend!

juut maik grand prix spacircuit spa franchoramps

gp see you next yearontbijt zwaenenberg

Vorig artikelGevulde tomaten met ei en spinazie
Volgend artikelHippe vloerkleden voor je hele huis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in