Hippe vloerkleden voor je hele huis

vloerkleed wolVloerkleden voegen echt iets toe aan een woonruimte vind ik. Vooral warmte. Waar een harde vloer soms wat kil en koud kan overkomen, straalt een kleed zowel letterlijk als figuurlijk warmte uit. Je voeten zijn een stuk minder koud als je op een vloerkleed staat en je huis klinkt minder hol en toont zachter en warmer door een fijn kleed op de vloer. Ook voor kinderen is een kleed fijn, zeker als ze de leeftijd hebben om nog veel op de vloer te spelen. Daarom in deze blog: hippe vloerkleden voor je hele huis!

Hippe vloerkleden voor je hele huis

Je kunt natuurlijk ook gewoon vloerbedekking nemen, maar het nadeel daarvan is, dat het lastiger schoon te maken is, voor mensen met een allergie niet handig is en er bovendien sneller vlekken op komen die je er niet meer uit krijgt. Met een laminaatvloer of een parketvloer kun je goed schoonmaken, en de warmte er in brengen met een los vloerkleed. Er zijn kleden verkrijgbaar in alle soorten en maten, maar ook diverse kleuren en patronen. Daardoor is er echt voor iedereen iets passends te vinden.

vloerkleed grijs kleurtjes

Een vloerkleed voor de woonkamer

In de woonkamer worden er vooral vloerkleden gekocht voor het zitgedeelte, dus waar de bank staat, of onder de eettafel. Dat laatste klinkt misschien een beetje raar, maar het is echt heel comfortabel als je aan tafel zit en lekkere warme voetjes hebt. Bovendien staat het vaak leuk: echt een afgebakend stuk rondom je eettafel. Hierdoor zet je het eetgedeelte eigenlijk een beetje extra in de picture. Een vloerkleed bij de bank is juist weer fijn, omdat dat de plek is waar je waarschijnlijk het meeste zit en de kinderen het vaakst spelen. Vloerkleden in de woonkamer zijn leuk in een neutrale kleur, maar ook een felle, contrasterende kleur dan heel mooi staan. Het meest praktisch vind ik een niet-hoogpolig kleed, omdat je dat makkelijk kan stofzuigen (handig met kinderen). Ik houd zelf erg van wollen kleden, omdat deze van natuurlijke materialen gemaakt zijn en extra warm aan voelen.

vloerkleed lijnen

Een vloerkleed op de slaapkamer

In de slaapkamer kun je ook heel goed een vloerkleed leggen. Een prima plek hiervoor is naast je bed, zodat je geen koude voeten krijgt in de winter als je uit bed stapt. Ook voor je bed is het leuk, je kiest dan meestal voor een langer en smaller vloerkleed, weer heel anders dus dan voor de woonkamer. Meestal zijn slaapkamers ook niet heel groot. Ik houd er van om slaapkamers rustig te houden, ik zou daar dus niet voor een te druk kleed kiezen. Tenzij dat heel goed in je kamer past natuurlijk. Als je bijvoorbeeld veel lijnen in je kasten hebt, is het leuk om dat terug te laten komen via je vloerkleed in een contrasterende kleur.

hoogpolig vloerkleed

Een vloerkleed op de kinderkamer

Kinderkamers worden snel rommelig en stoffig , een gladde vloer is dan wel handig om de boel goed schoon te kunnen maken. Een kleed is dan een fijne toevoeging, ook weer vanwege de warmte, maar tegelijk geeft het een kinderkamer kleur. Je kunt kinderen bovendien aanleren dat ze op het kleedje spelen, zo blijft de troep beperkt tot alleen het kleed. Is ook meteen overzichtelijk als ze moeten opruimen.

rond roze vloerkleed

Een hip vloerkleed kopen?

Wil je een vloerkleed kopen? Bij Floorpassion online vind je hele mooie, die geschikt zijn voor ieder interieur. Ik ben ook al aan het rondkijken, want ik wil voor de woonkamer een nieuw kleed bij onze tv hoek. Heb al hippe vloerkleden voor het hele huis gezien!

vintage vloerkleed

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #242
Volgend artikelRecept voor zoutdeeg of brooddeeg; spelen en leren in één activiteit
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in