Foto weekoverzicht Judith #472

bedroom jan 2024Het was een drukke werkweek. Ook op mijn niet-werkdagen volop bezig geweest en ondertussen waren er ook steeds kinderen thuis. Of Sterre, die nog niet helemaal opgeknapt was, Yuren, omdat de verwarming op school de hele week stuk was en op vrijdag werd Lenthe ziek. Dat heeft mij ook niet echt geholpen om te kunnen leren, sporten of werken. Nou ja, we pakken het wel weer op als de virusjes weg zijn. Hoop niet dat we die griep allemaal nog krijgen…

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #471

Maandag

Ik begon de ochtend met een felicitatie aan een basisschoolvriendinnetje. Daarna kroop ik achter mijn laptop en af en toe liep ik naar Sterre. Ze had voor het eerst deze week geen koorts meer, maar was nog niet veel waard. Alleen de trap op en af was al een uitputtingsslag. Ook wilde ze nog niet veel eten. ‘s Middags zat ik vol met online overleggen en ‘s avonds was er een ouderavond bij Yuren op school vanwege zijn profielkeuze. 

stanislas profielkeuze Y

Dinsdag

Na een ontzettend slechte nacht moest ik toch vroeg opstaan. Om 9 uur zat ik op een school waar ik een afspraak had. Daarna reed ik naar huis voor de lunch en bracht ik Sterre snel naar Leiden. Zij volgt een module aan de universiteit de komende maanden. Ze wilde er heel graag heen, maar voelde zich nog te zwak om met bus, trein en 25 minuten lopen daarheen te gaan. Dus zette ik haar daar af. Terug kwam ze wel zelf en dat was gelukkig goed gegaan. Zelf had ik die middag 2 afspraken op kantoor, dus ging ik daarheen met de auto. ‘s Avonds stond ik nog een half uurtje op de crosstrainer hier thuis en daarna dook ik vroeg mijn bed in om wat slaap in te halen. 

Woensdag

Ik ging met Maik mee naar een klus op een school waar hij werkt als ICT-er. Daarna had ik een afspraak met een mede-mediator om wat dingen samen af te stemmen. Heel zinvol, dus ik was er blij mee. Daarna liep ik terug naar de school waar Maik was en reden we samen terug naar huis. Sterre was intussen voor het eerst weer naar school en dat ging best, maar ‘s avonds was ze behoorlijk afgedraaid. De heel middag zat ik eigenlijk op een andere school voor allerlei afspraken. Ik was laat thuis en had helaas geen tijd meer om naar de sportschool te rijden. Dus ging ik thuis maar weer op de crosstrainer. Yuren moest vandaag weer met de eitjes rond. We waren niet thuis toen ze gebracht werden, dus ze waren allemaal netjes opgestapeld voor de deur 🙂

eitjes rondbrengen

Donderdag

Normaal werk ik niet op donderdag, maar ik had nu de hele ochtend overleggen op een school. ‘s Middags was het ook druk, met pianoles en telefoontjes. Eigenlijk best een saaie week dus, met veel werk 🙂 Niet zoveel tijd gehad voor andere dingen. Lenthe voelde zich deze avond niet zo fijn, maar kon niet goed uitleggen wat er aan de hand was. Dat werd de volgende ochtend duidelijk, want…

Lenthe ziek jan 2024

Vrijdag

…ze bleek koorts te hebben. Ik had zo gehoopt dat de griep alleen Sterre zou vellen, maar dat was dus niet zo. Overigens bleef ze zelf de hele tijd zeggen dat ze niet ziek was. Ze was alleen verkouden met koorts. Tja, ik noem dat ziek, maar Lenthe wilde blijven volhouden dat het niet ziek was. Ze zat dan ook aangekleed beneden op de bank en klaagde wel over koud en warm, ging af en toe liggen, maar gaf er niet aan toe. Ze at gelukkig wel gewoon. 

maria lichtmis

Zaterdag

Eerst zwemmen natuurlijk, toen ben ik zo’n beetje de hele dag bezig geweest met het bakken van een snorrentaart. Yuren ging vandaag zijn snor voor het eerst scheren. Voor de gelegenheid had hij een scheerapparaat gekregen van ons en besloten we een snorrenfeest te vieren. Ik maakte een heuse chocolade drip cake met snorren erop. Yuren vond het allemaal maar wat overdreven heisa, maar de taart maakte hem wel blij. En ja, de snor is eraf. Lenthe was trouwens alweer opgeknapt, die had het gelukkig niet zo erg te pakken als Sterre. 

snorrentaart

Zondag

Nadat ik bijna 6,5 km door de regen had hardgelopen, gedoucht had en een theetje had gedronken met het gezin, ging ik boven leren. Ik moet nog steeds een theorie-examen doen van de mediation opleiding. Helaas was ik moe en vielen mijn ogen steeds dicht, niet heel handig 🙂 Fee knutselde deze dag een winterhuisje. Ze was er druk mee bezig, met een mooi resultaat. Maik regelde het eten, het werd pizzarette. Tijdens het eten hadden Yuren en ik een gesprek over de voorjaarsvakantie. Ik had beloofd dat hij nog een keer met mij weg mocht. Met Sterre ben ik toen ze 11 was naar Londen geweest. Toen hij 11 was, was het corona, dus de laatste tijd had hij het er steeds over. We twijfelden over Madrid of Bristol, uiteindelijk is het Bristol geworden. We hebben het meteen geboekt. Zin in! 

winterhuisje fee

Vorig artikelDe leukste uitjes met de kids tijdens de wintermaanden
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #473
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in