Foto weekoverzicht Judith #296

Delft molen torenHet was me het weekje weer wel hoor, drukke dagen en dan ook nog een puber thuis die een coronatest moest doen. Vervolgens werden Fee en Lenthe ook verkouden.

Maandag

De tweede schoolweek, we moesten er opnieuw even inkomen na een lekker weekend. Sterre werd snotverkouden wakker en kon helaas niet naar school. Daar baalde ze echt enorm van: de 2e week en meteen afwezig, ze had gelijk stress van alles wat ze zou missen en vervolgens moest ze ook nog een coronatest. Viel nog niet mee om die afspraak te maken trouwens, we konden pas de volgende dag terecht. Ik had zelf een superdrukke dag met afspraken, ben amper thuis geweest. Pas om kwart over 6 stapte ik binnen, flanste snel een pasta in elkaar en ging na het eten weer naar Niky om te wandelen. Eenmaal thuis heb ik nog even een kopje thee gedronken en toen zijn we maar naar bed gegaan, moe van deze drukke dag.

Delfse hout Delft gracht met kerk

Dinsdag

Om kwart voor 9 moest Sterre naar de teststraat. Ze was bloednerveus, en ik eigenlijk zelf ook een beetje. Gelukkig viel het allemaal mee. Het is geen fijne test, maar het was wel zo gebeurd. Slechts 5 seconden ofzo en toen konden we doorrijden. Grappig was dat er een bekende aan de andere kant van de teststraat stond, wat een toeval 🙂 Toen begon het grote wachten. Ik had dinsdag gelukkig een minder drukke dag, maar alsnog best een hoop te doen, vanuit huis. Eind van de middag had ik het gehad achter dat scherm en ben ik nog even gaan hardlopen. Ik kreeg per post ook een mooie doos vol stekjes, opgestuurd door een lezer van deze blog. Zo lief! Heb meteen alles op water of in de aarde gezet, nu afwachten of alles goed gaat groeien. Ben benieuwd!

teststraat corona nootdorp

Stekjes ontvangen per post 8 sept 2020

Woensdag

Ik hoopte al vroeg de uitslag te krijgen van de Corona test van Sterre, maar uiteindelijk moest ik er zelf voor bellen en kon ze deze dag dus ook nog niet naar school. De test bleek gelukkig negatief, dus kon ze ‘s avonds wel naar naailes. Sterre vindt het namelijk erg leuk om met haar naaimachine aan de slag te gaan, een talent en interesse die ze niet van mij heeft. Ik kan haar daar dus ook niet bij helpen. Gelukkig worden er in de buurt dus cursussen gegeven en daar ging ze voor het eerst heen. Ze heeft een speldenkussentje gemaakt en volgende week wil ze proberen iets van kleding te gaan maken. Verder had ik woensdag een superdrukke werkdag, ik sjeesde de hele tijd van hot naar her, iedereen leek me nodig te hebben. Als ik niet onderweg of op een school was, dan hing ik aan de telefoon, zat ik in een teams overleg of was ik bezig met mijn mail. Ik was dan ook blij dat Maik deze avond kookte en ik daarna gewoon op tijd mijn bed in kon.

wafels van angelineslaapkamer plankjes

Donderdag

Ik begon de dag met een rondje hardlopen. Het ging niet zo lekker, dus in plaats van de 9 km die ik van plan was, hield ik het bij ruim 7. Ook prima natuurlijk. Daarna heb ik wat stekjes op de post gedaan, die ik met iemand ruilde voor andere stekjes. Leuke hobby hoor, ik moet alleen dringend wat leuke potten bijkopen, want alles is momenteel op 🙂 Maik ziet het met lede ogen aan, hoe ons huis in een complete jungle verandert 😉 Ik hou ‘m maar voor dat er fantastisch veel zuurstof in huis komt door al die planten.

herfstoutfit 2020

Fee bij Zoes oreotaart

 

Vrijdag

De ochtend ging ik naar de sportschool en daarna nog even achter de laptop. Ik werk eigenlijk niet op vrijdag, maar er zijn alweer zoveel crisissen overal op scholen, dat ik daar toch nog wat aandacht aan moest besteden. In de middag had ik een huis vol kinderen, Fee nam twee vriendinnetjes mee naar huis en Lenthe eveneens. Ook ging ik nog even naar Den Hoorn om iets op te halen wat ik besteld had en voor ik het wist was het alweer avond. Maik en ik dronken lekker een wijntje in de zon, maar we aten binnen, want het koelde vrij snel af. De dag was voorbij gevlogen!

vrijdag vriendinnetjes in huisurban jungle plankjes badkamer

Zaterdag

Op zaterdag wil ik altijd een wat langere afstand rennen, maar ik heb daar niet altijd zin in. Soms is het gewoon gezellig bij het ontbijt en dan vind ik het zonde om lang weg te gaan. Of als het hard regent kies ik meestal ook voor een kort rondje. Deze zaterdag was het mooi weer, hoewel de wind vrij pittig was, en had ik zin in een wat langer stuk. Het werd ruim 10 km en het ging best lekker. Ook weer in the pocket. De rest van de dag deden we lekker relaxed. Maik hing de bamboe plankjes op in de badkamer. Daar was ik heel blij mee. ‘s Avonds hebben we in bed tv gekeken, gewoon een fijne ontspannen dag dus.

na 10 km hardlopen 1.04 minsmoothiebowl herfst 2020

Zondag

Ik begon de ochtend maar weer eens in het zwembad. Eenmaal thuis was het lekker zonnig al en heb ik buiten ontbeten en ben lang buiten blijven zitten. Even genieten van de zonnestralen en beetje kletsen met Maik, die er ook bij zat. De kinderen speelden gezellig om ons heen (behalve Sterre, die lag natuurlijk nog in bed haha). Maik en ik zijn ‘s middags nog even naar Delft geweest, hij heeft wat plankjes opgehangen, we keken de Formule 1 wat natuurlijk snel over was voor Max en rond 5 uur gingen we naar onze nieuwe buren, die deze week een babytje hebben gekregen. Pas 3 dagen oud, maar Lenthe was er zo vol van dat ze heel graag wilde kijken. Superschattig natuurlijk. We besloten om op het strand te gaan eten bij Simonis aan zee. Met uitzicht op de Pier, de kinderen lekker in het zand spelen en wij genieten van een glas wijn bij de zonsondergang. Ik had zin in mosselen en Maik in sliptongetjes, de kinderen gingen voor friet met kibbeling. Weer een mooie herinnering op zak 🙂

sunset 13 sept 2020

reuzenrad scheveningen zonsondergang sept 2020

sunset scheveningen sept 2020

Vorig artikelStem mee voor speelgoed van het jaar 2020
Volgend artikelDuurzame badkamer met de volgende tips
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in