Stem mee voor speelgoed van het jaar 2020

Stem mee voor speelgoed van het jaar 2020Net als ieder jaar is er ook dit jaar weer een speelgoed van het jaar verkiezing. Maarliefst 20 verschillende producten maken kans op de titel speelgoed van het jaar, in 7 categorieën. Als je dan 4 kinderen hebt, kun je natuurlijk volop deze artikelen testen. Dat deed ik dan ook, want ik wil wel stemmen voor deze leuke verkiezing. In deze blog lees je over een aantal genomineerde producten die ik heb ontvangen om te testen. Ik geef mijn ongezouten persoonlijke mening over de 3 spelletjes die ik ontving en 2 andere producten. Stem mee voor speelgoed van het jaar 2020! Dat kan vanaf vandaag via deze website. Wie weet win jij met jouw stem één van de genomineerde items!

Lees ook: Osmo Hot Wheels Mindracers Kit review
Lees ook: Spelletjes voor op reis

Stem mee voor speelgoed van het jaar 2020

Op 4 november wordt bekend gemaakt wat de winnaars zijn. Wel zo handig, want vlak daarna gaan we allemaal naarstig op zoek naar de leukste cadeaus voor de feestdagen. Dat vind ik, met vier kinderen, ieder jaar weer een uitdaging. Ik laat me dus altijd graag inspireren door de nominaties van het speelgoed van het jaar, soms zitten daar echt hele leuke dingen tussen. Ik loop hieronder wat speelgoed langs in de leeftijdscategorieën van mijn eigen kinderen, en vertel wat ik van het materiaal vindt. Je kunt de informatie ook gebruiken om mee te dingen naar een product van jouw keuze als je jouw favoriet tipt. Stem mee voor speelgoed van het jaar 2020 en kies het spel of speelgoed dat jou het leukste lijkt.

Lego dots

Ik leer symmetrie

Zit jouw kind in de categorie 4-5 jaar en wil jij je kind een goede basis geven voor het rekenonderwijs? Dan is ‘Ik leer symmetrie’ een prima tip voor de komende feestdagen. Ik vind dit zeker een kanshebber voor het speelgoed van het jaar 2020, omdat kinderen met dit materiaal spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie leren. Door de vormpjes op de juiste manier te leggen en het magische effect van de spiegel te ontdekken, leren ze figuren en kleuren te herkennen. Ook wordt hun creativiteit gestimuleerd. Het materiaal is zelfcorrigerend, door de kaart om te draaien kunnen ze controleren of ze het juist hebben gedaan.

Fee ik leer symmetrie ik leer symmetrie

Froggit Smart Games

Veel Smart Games zijn voor 1 persoon en zelfcorrigerend, maar Froggit is een gezelschapsspel voor 2-6 personen. Er zitten best veel slimmigheidjes in om over na te denken, niet alle kikkers kunnen even ver springen, als er andere kikkers in de weg staan mag je daar overheen springen maar pas op, de vis kan roet in het eten gooien om als snelste met je kikkerfamilie naar de overkant te komen. Genoeg om over na te denken dus, tijdens het spel. Wij vinden het echt een leuk spel en deze is genomineerd in de categorie 6 en 7 jaar.

froggit spel

Lego armbandjes

Wat ik grappig vind, dit jaar waren wij in Tsjechië op vakantie en in Kutna Hora zit een speciaal lego-museum. Hier waren wij even binnen geweest. Op zich al best dom natuurlijk, want die kinderen zien dan overal leuke dingen die ze willen hebben. In ons geval waren ze helemaal weg van de lego armbandjes van Dots en laten die nu net genomineerd zijn in de categorie van 8 en 9 jaar. Lenthe en Fee werden gek van blijdschap toen ze het op tafel zagen liggen. Mocht je dus nog een cadeau zoeken voor de feestdagen in deze leeftijdscategorie, dan is dit een hele goeie tip.

Lenthe met dots lego armbandjes

Lenthe met armbandje

Overbooked

Voor de categorie 10 en 11 jaar is het nog best lastig kiezen, maar Overbooked is in elk geval een geweldig leuk spel. Hier moet je zorgen dat de passagiers allemaal op de juiste manieren in het vliegtuig komen te zitten, daar krijg je punten voor. Dat is echter nog niet zo makkelijk, want iedere beurt moet je keuzes maken. Je medespelers kunnen net die kaart pakken die jij nodig had, en dan moet je ad hoc weer iets anders bedenken. Er zit aardig wat dynamiek en spanning in het spel, je moet goed nadenken en tactisch spelen, maar ook een beetje geluk hebben dat de juiste kaarten omgedraaid worden die jou helpen de passagiers op de juiste stoelen te zetten. Het spel lijkt in het begin wat ingewikkeld, er zit ontzettend veel bij, maar mijn advies is: gewoon beginnen. Al doende leer je hoe het werkt en voor je het weet speel je het elke avond, omdat het zo verslavend leuk is.

overbooked

Stay Cool

Ook pubers willen nog wel eens een spelletje doen, maar dan moet er wel bij gelachen kunnen worden en het moet een uitdaging zijn. Saaie spellen hebben ze geen zin in. Stay Cool voldoet aan deze eisen. Hilarisch is het, je moet een beetje kunnen multitasken om punten te halen namelijk en dat valt nog niet mee. Je krijgt namelijk twee vragen, min of meer tegelijk, die je moet beantwoorden. Maar de ene vraag mag je gewoon beantwoorden door te praten, de andere vraag moet je met letters op dobbelstenen neerleggen. En ondertussen wordt de volgende vraag alweer op je afgevuurd! Je denkt misschien dat het easy peasy is, maar vergeet het maar, je raakt gruwelijk in de war!

stay cool spel voor pubers

Wat lijkt jou het leukste?

Ik ben wel benieuwd wat jullie van bovenstaand speelgoed het leukste vinden. Of heb je op de website van speelgoed van het jaar nog een product gezien dat je meer aanspreekt? Waar ga jij op stemmen? Ik ben heel benieuwd! Stem mee voor speelgoed van het jaar 2020 en win jouw favoriet!

Vorig artikelMijn ervaring met de Elfstedentocht fietsen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #296
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in