Foto weekoverzicht Judith #327

traktatie lenthe 9 jaar paaseitjesEen week met een verjaardag, zon, maar helaas nog geen versoepelingen… Dus maakten we er maar weer wat van deze week. Liep ik een halve marathon, deden een leuk coronaproof uitje en had ik zelfs een klein persevent. Lees maar!

Maandag

Het was een draak van een dag, ik zat van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in online vergaderingen en we hadden ook nog een verjaardag te vieren. Lenthe werd 9 jaar! Dus de slingers hingen, de cadeautjes lagen klaar en de taart (cheesecake met frambozen) was gebakken. Geheel volgens traditie ontbijten wij op verjaardagen met taart 🙂 Nu was de cheesecake nogal machtig, dus niet iedereen kreeg ‘m op. Lenthe was blij met haar cadeaus. Voor alle nieuwsgierigen: ze kreeg kleren (wilde ze zelf heel graag), een fitbit, een mooi leesboek, een escaperoom spel, het spel Beverbende en iets om zelf armbandjes te maken. Ze was overal heel blij mee. Op school trakteerde ze nestjes met paaseitjes en een kuikentje. Ze had een hele leuke dag gehad. ‘s Avonds aten we pizza van de pizzarette, dat wilde ze ook graag dus dan organiseren we dat natuurlijk.

Lenthe 9 jaarpizzarette

 

 

traktatie lenthe 9 jaar paaseitjes

 

Dinsdag

Het was gelukkig een iets minder drukke dag, maar de ochtend ging op aan bellen en online overleggen en een minuut of 40 hardlopen tussen twee afspraken door. Het was best lekker weer om te lopen. Het zonnetje scheen en het was niet zo koud. Wel een flinke wind. Ik ging niet zo lekker, geen idee waarom, dat heb je soms. Desondanks toch ruim 7 km gerend. Dus ik was tevreden. ‘s Avonds deden we een potje Beverbende. Ik vond het in het begin ingewikkeld, kon de regels niet goed onthouden. Dat heb ik soms als mijn hoofd te vol zit. Kan ik de informatie niet goed opnemen ofzo. Maar toen we eenmaal aan het spelen waren begreep ik het snel. Het is echt een heel leuk spel, zit vol verrassingen. En ik kwam nog als winnaar uit de bus ook. Dan was er natuurlijk ook de persconferentie. Ik zat me vooral te ergeren aan weer een zelfde soort verhaaltje als steeds, vol metaforen en loze beloftes. Het sloeg echt nergens op, enige positieve is dat de BSO weer open gaat. Nu hebben wij die per 1 mei opgezegd, dus ze kunnen er nog precies 3 dagen heen 🙂 

delft april 2021

Woensdag

Een redelijk rustige dag gelukkig. Wel wat regeldingen, maar te overzien. In de ochtend deed ik vooral administratief werk, terwijl Maik buiten ons gras probeerde op te kalefateren. Het zat helemaal vol mos. Altijd weer een klus in het voorjaar om zo’n tuin netjes te maken, al dat mos, die groene aanslag enzo. Tuinplanten kopen durf ik nog niet, het vriest nog regelmatig in de nacht. Dat doe ik pas na 16 mei denk ik. Gelukkig is er wel wat beter weer in aantocht. 

frambozen cheesecake

Donderdag

In de ochtend had ik een stukje studiedag, in de middag reed in naar Vianen voor mijn eerste persevent sinds tijden. Ik was namelijk uitgenodigd bij Mitsubishi voor de presentatie van hun nieuwste model gezinsauto: de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV. Het leuke was dat ik een poosje mocht rondrijden in deze auto om ‘m uit te proberen. Even wennen, want hybride, maar hij reed heel fijn. Er waren allerlei fotopunten doorgegeven in Vianen en omstreken, dus ik zag ook echt mooie natuur. Met dat mooie weer erbij was dat natuurlijk hartstikke leuk. De lucht was ook zo mooi. Een fijne middag gehad dus!

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV gezinsauto

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV gezinsauto review

Vrijdag

De laatste dag van de week begon met een coachafspraak. Ik ben momenteel bezig met een loopbaancoach, omdat ik niet goed weet of ik nog iets anders wil gaan doen en zo ja, wat dat dan zou kunnen zijn. Samen met haar doe ik allerlei testjes en oefeningen om daar achter te komen. Zo zocht ik bijvoorbeeld uit wat mijn DISC is, maar ook wat mijn drijfveren zijn. Leuk om daar weer eens mee bezig te zijn. ‘s Avonds aten we asperges op 3 verschillende manieren, en dat viel notabene bij de meeste kinderen nog in de smaak ook. 

trio van asperges

Zaterdag

Er stond een 10-15 km hardlooprondje op de planning. Het ging echter zo lekker, dat ik rond de 10 km besloot om er gewoon maar een halve marathon van te maken. Het was mijn doel voor 2021 om minimaal 1 keer 21 km te rennen, en ik besloot dat deze zaterdag de dag was dat het ging gebeuren. Ik ben aardig fit, train elke week genoeg dus why not? Compleet zonder voorbereiding rende ik verder. De temperatuur was perfect: niet te warm, wel een zonnetje, maar dat ik geen water bij me had of een banaan ofzo begon ik rond de 14 km wel te merken.

halve marathon 21 km hardlopen

Halve marathon

Ik denk dat ik toen door mijn glycogeen voorraad heen was, want mijn energie raakte op, mijn benen voelden zwaar. Tot 18 km was dat nog wel te doen, maar toen begon ik het echt heel moeilijk te krijgen. Dat merkte ik ook aan mijn tempo. Opgeven was echter geen optie, dus ik bleef maar in mijn hoofd opzeggen: gewoon doorlopen Juut, ene been voor het andere, niet opgeven! Op pure wilskracht haalde ik het, maar ik was echt kapot. Thuis heb ik snel even gegoogeld wat het slimste plan voor herstel was. Eerst natuurlijk snel 3 grote glazen limonade gedronken om het vocht en de suikers aan te vullen, daarna nog wat yoghurt met fruit en met de benen omhoog tegen de muur. Tot slot ben ik in een ijskoud bad gaan zitten en daarna even snel onder de douche. 

Bollenstreekroute

Na de lunch was ik wel voldoende hersteld om nog iets te ondernemen. Ik was stijf, dus het werd een autoroute door de bollenstreek. Dat was erg leuk. Sterre kon niet mee, want die zat natuurlijk in quarantaine, maar de rest ging mee om deze kleurenpracht te bekijken. Op de boulevard van Katwijk aten we een ijsje en we maakten natuurlijk foto’s tussen de tulpen, narcissen en hyacinten. Ik vond het een geslaagde middag. 

Zondag

Het was opnieuw lekker weer. Ik kon nog een kaartje voor het buitenbad bemachtigen, wel al heel vroeg, om 8 uur. Latere tijden zaten helemaal vol. Dus ik besloot die kans aan te grijpen. Dat betekende helaas wel dat ik om kwart over 7 mijn bed al uit moest deze zondag. Het was heerlijk in het zwembad. Een beetje mistig, een opkomend zonnetje en lekker zwemmen. Na 3 kwartier (en 55 baantjes) was het tijd om eruit te gaan. Thuis heb ik eerst gedoucht en ontbeten, daarna vooral veel zitten lezen in het zonnetje. Ik was zelfs een beetje verbrand. In de middag was het natuurlijk Grand Prix, maar ik koos voor een wijntje in de zon. Ondertussen keken Maik en Yuren wel en hoorde ik af en toe een hoop commotie. Dan besloot ik toch maar even te gaan kijken, want een spannende race! Met een leuke uitkomst natuurlijk. We deden ook nog een potje Exit Escape Room de verzonken schat en daarna ben ik vroeg naar boven gegaan, omdat ik heel moe was. Ik had trouwens nauwelijks last van spierpijn gelukkig. 

ijsje in katwijk

Vorig artikelMitsubishi Eclipse Cross PHEV gezinsauto review
Volgend artikelOngedierte in de stad Rotterdam
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in