Waar je op moet letten bij de aanschaf van sneeuwkettingen

auto sneeuwkettingBij het rijden met je auto in winterse omstandigheden, zijn sneeuwkettingen onmisbaar. Maar, hoe weet je nu precies welke sneeuwkettingen je voor jouw auto moet aanschaffen? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf van sneeuwkettingen.

  1. Bandenmaat

Ten eerste is het belangrijk te weten welke bandenmaat je hebt. De meeste sneeuwkettingen zijn geschikt voor meerdere bandenmaten, maar toch is het verstandig om vooraf goed te checken of ze daadwerkelijk passen. Je dient hierbij te kijken naar de breedte, de hoogte/breedte verhouding en naar de inchmaat/velgdiameter. 

  1. Wielkast

Daarnaast dien je te weten hoeveel ruimte je in de wielkast van je auto hebt voor de bevestiging van de sneeuwkettingen. Je vindt deze informatie in de gebruiksaanwijzing: daarin staat exact aangegeven hoeveel ruimte je hebt en hoe dik de schakels mogen zijn aan de achterkant van je wiel. 

  1. Aandrijving

Ook de aandrijving van de auto is belangrijk: vindt deze plaats door de voorwielen, achterwielen of door alle vier de wielen? Je hebt namelijk speciale sneeuwkettingen voor auto’s met een vierwielaandrijving. Deze sneeuwkettingen zijn namelijk steviger dan gewone kettingen. Lees in de gebruiksaanwijzing van je auto op welke van de wielen je sneeuwkettingen moet aanbrengen.

  1. Gewicht

Tevens is het belangrijk om het gewicht van de auto te weten. Auto’s met een hoger gewicht vragen namelijk aanzienlijk meer van een sneeuwketting dan lichte(re) auto’s.

  1. Montage

Logischerwijs is de ene sneeuwketting makkelijker te leggen dan de ander. Wil je een zelfspannende of een manueel gespannen sneeuwketting? Wil je de sneeuwketting razendsnel kunnen leggen of heb je ook wel een paar minuten de tijd? Het is maar net wat jij wenst en wat bij jouw budget aansluit.

  1. Budget

De grote vraag is uiteindelijk dan ook: wat wil je uitgeven aan je sneeuwkettingen? Sneeuwkettingen zijn verkrijgbaar vanaf een paar tientjes tot wel een paar honderd euro. Als jij een duurdere en zwaardere auto rijdt, kom je vaak niet weg met goedkope kettingen. Echter is ook de keuze in het middensegment erg breed.

Waar je op moet letten bij de aanschaf van sneeuwkettingen

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #363
Volgend artikelJaaroverzicht 2021
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in