Foto weekoverzicht Judith #474

boeklampDeze laatste werkweek voor de vakantie vloog voorbij. Waarschijnlijk ook doordat ik het best druk had en we veel leuke dingen deden. Inmiddels is het dus vakantie en dinsdag ga ik nog even weg met Yuren samen, naar Engeland. Veel zin in, ondanks dat er nogal veel regen voorspeld is. Maar we maken er een gezellige tijd van samen. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #473

Maandag

Het was een enorm hectische dag, die ik op drie uur slaap weer gered heb. Zowel de hele ochtend als de hele middag was ik op een school voor allerlei overleggen en gesprekken. Tussendoor was ik heel even thuis voor de lunch, en toen kon ik alweer gaan. Op zich ging de dag wel lekker snel voorbij en ik had aan het einde een voldaan gevoel. Ik had namelijk heel veel gedaan! Helaas niet alles van mijn to do list kunnen afstrepen, maar wat niet gaat, dat gaat niet. Zo simpel is het dan ook gewoon. In de avond bakte Maik nog een appeltaart, terwijl ik nog even op de crosstrainer ging. Maik versierde de kamer en legde alle cadeautjes klaar voor de volgende dag, want….

bureauleggers gebracht

Dinsdag

Sterre was jarig! Ze werd alweer 17. Ik was er een beetje van in shock. Ben ik nou gewoon alweer 17 jaar moeder? Nou ja, aan mijn grijze haren kun je het wel zien. Dat wordt steeds erger. Ik ben natuurlijk supertrots op haar, wat is ze aan het uitgroeien tot een prachtige jongedame. Bij het ontbijt aten we Maiks appeltaart (dat is echt de allerlekkerste) en kreeg ze natuurlijk cadeautjes. Fee had werkelijk iets prachtigs geknutseld en schaaltjes en stempels van Nijntje gekocht. Yuren had een soort glazen theedoos voor haar kristallen gekocht, Lenthe een boek en Maik en ik hadden een luchtje uit Frankrijk laten komen, wat ze daar gezien en geroken had, maar niet gekocht, omdat ze het te duur vond. Dus daar was ze heel verrast over (en het was maar net op tijd binnen!)

Sterre 17 jaar

Woensdag

Valentijnsdag! Wij vinden het altijd wel leuk om er iets aan te doen, ook al is het natuurlijk heel commercieel. Maik had voor mij een cadeautje geregeld, een heel leuke draadloze lamp. Het ziet er uit als een boek, maar je kunt ‘m op 4 verschillende manieren uitvouwen en neerzetten en dan is het dus een lamp. Heel handig, ook voor op reis. Ik ben er superblij mee. Verder had ik die dag wat afspraken en eind van de dag gingen Maik en ik uit eten bij 6 & 24 in Den Haag. Ze hadden een speciaal Valentijnsmenu en dat was erg lekker. Een geslaagde Valentijnsdag dus! 

ledr boeklamp

Donderdag

Het is opnieuw mislukt om niet op mijn vrije dagen ter werken 🙂 De hele ochtend zat ik op een school en ook ‘s middags deed ik nog wat telefoontjes die belangrijk waren. Ik ga mijn leven weer beteren, want ik was heel goed gestart na de zomervakantie, maar de laatste tijd zit ik steeds vaker op mijn vrije dagen op scholen. Dan zijn er wat mensen die niet kunnen op een andere dag en dan denk ik: oke, dan kom ik wel weer. Maar dat moet ik dus niet doen 🙂 Leermomentje. Verder heb ik in de middag veel geleerd, dat voelde wel productief. Ik ben nog niet klaar, maar heb best veel gedaan, dus ik was tevreden over mezelf. 

Lenthe en fee knuffels

Vrijdag

Lenthe en Fee waren al vrij, alleen Lenthe was uit logeren, dus was ik de ochtend alleen met Fee. Ik had willen leren, maar zij wilde telkens spelletjes doen. Ik vond het ook weer zielig om steeds nee te zeggen, dus hebben we een deel van de ochtend de Toren van Pisa gedaan enzo. Het frustreerde me wel een beetje, omdat ik zoveel plannen had, maar ja. Het was aan de andere kant ook gezellig zo alleen met Fee, even quality time. Na de lunch heb ik dan toch gezegd dat ze even zichzelf moest gaan vermaken. Ondertussen was onze schoonmaakster boven bezig. ‘s Middags kwam Lenthe weer thuis en kon ik toch nog even wat doen. Tegen zessen waren we allemaal weer druk in de weer voor de vrijdagmiddag borrelplank. Sterre had dit keer iets kant en klaars bij de supermarkt gehaald, omdat ze heel erg moe was. Ze maakt lange dagen met school, moet veel opdrachten inleveren waardoor ze soms tot diep in de nacht bezig is, dus eind van de week is het dan vaak een beetje op. De borrel was gezellig, we deden nog een spelletje daarna en toen was het tijd om nog even wat tv te kijken. 

restaurant 6&24

Zaterdag

Zaterdag zwemdag 🙂 Nadat ik weer 50 baantjes had getrokken, ging ik thuis douchen en ontbijten. De rest van de dag zat ik te leren voor de mediationtoets. Het ging best lekker, dus ‘s avonds was ik tevreden over wat er allemaal in mijn hoofd zat. Nog steeds vind ik het heel spannend, maar ik heb nu wel het gevoel dat ik genoeg gedaan heb. Ik weet alleen niet de vraagstellingen, dus soms is het lastig inschatten wat je precies uit je hoofd moet weten en wat niet. ‘s Avonds kwamen de vriendinnen van Sterre voor haar Valentijns verjaardagsfeestje. Alles was leuk versierd en de meiden aten pizza en sloten af met etagères voor lekkers. Wij werden verbannen naar de werkkamer en aten daar frietjes, om vervolgens Wie is de mol te kijken. 

Galentine Sterre

Zondag

Ik stond redelijk vroeg op, want ik wilde nog taarten bakken, het huis aan kant maken na het feestje van Sterre gisteravond en hardlopen. Ik begon met puinruimen van het feestje en daarna bakte ik de taarten. Rond 11 uur kon ik eindelijk gaan hardlopen. Ik had weinig zin, het was zo hard aan het regenen steeds. Dat nodigde totaal niet uit om te gaan. Toch ging ik en het ging eigenlijk best prima. Het was geen snel rondje, mede door de koude tegenwind en de regen, maar ik rende wel 6 km. Thuis ging ik meteen opwarmen onder de douche en al snel stonden mijn ouders voor de deur en later ook de ouders van Maik. Het was een gezellige middag en we sloten af met een pasta. Helaas had Fee een beetje teveel gesnoept en gegeten, waardoor ze ineens misselijk werd. Daardoor wilde ze met mij naar boven en kon ik de avond niet echt gezellig afronden. 

Oma leert fee haken

Vorig artikelZo kies jij een geschikte elektrische fiets
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #475
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in