Foto weekoverzicht Judith #331

Op Hodenpijl schommel mei 2021De meivakantie zat er weer op, de kinderen gingen maandag, dinsdag en woensdag weer naar school. Daarna was het natuurlijk Hemelvaart en waren we weer vrij. Woensdag was het verrassend lekker weer. Eindelijk weer eens een dagje buiten kunnen zijn en in de zon kunnen zitten. Daar knapt een mens van op. Verder heb ik begrepen dat we nog wel een paar weken geduld moeten hebben voor het een beetje zonnig gaat worden. Bizar. We zitten al bijna in juni en we hebben nog amper van het voorjaar kunnen genieten. Hopelijk is dit geen voorbode voor een slechte zomer…

Maandag

Eerlijk gezegd was ik best blij dat de kinderen weer naar school konden en ik wat rust aan mijn hoofd had. Het zijn schatjes hoor, maar als ze niet naar buiten kunnen vanwege het minderen weer zitten ze elkaar behoorlijk in de weg af en toe. De verveling slaat toe en ze gaan dan elkaar irriteren. Tenzij ik hele dagen spelletjes met ze doe, maar daar heb ik ook niet altijd zin in. Dus, laptop open en lekker aan het werk! De dag vloog natuurlijk om, maar ik was wel productief. ‘s Avonds ging ik met Niky wandelen. Het was een mooie avond, met een prachtige zonsondergang en het was niet koud. We kwamen langs mooie plekjes en zijn weer fijn bijgekletst. 

Wilhelminapark delft mei 2021

Dinsdag

Ik begon maar eens met een rondje hardlopen. Ging niet zo lekker, geen idee waarom. Na 6,5 km hield ik het voor gezien. Daarna opnieuw een fijne werkdag. Ik had een paar afspraken en heb verder heel veel mails beantwoord. Sommige dingen lagen er nog van voor de meivakantie. Voelde goed, zo’n opgeruimde inbox. Verder heeft Maik in het weekend een muur behangen op de overloop en bestelden we daar een groot schoolbord voor. Dat gaan we eerst ophangen, daarna kijken wat er nog meer voor accessoires tegen de muur kunnen. De muur was eerst gewoon wit, maar ik vond ‘m wat saai. Bovendien wil Fee een andere kamer en van het schoolbord in haar kamer af. De kinderen krijten nog wel graag, dus dit leek ons een goede oplossing. 

zonsondergang mei 2021

Woensdag

Het was onverwacht enorm mooi weer! Daar baalde ik van, want ik moest natuurlijk gewoon werken. Gelukkig had ik niet zoveel afspraken. Daardoor heb ik wat pauze momentjes in de zon gepakt, dat administratieve werk kan ik immers ook ‘s avonds doen of een andere dag. Lang leve mijn fijne, flexibele baan. ‘s Morgens had ik de laatste afspraak met mijn online loopbaancoach. Dat was weer waardevol. Ik zal daar binnenkort nog eens veel uitgebreider over schrijven, want ik heb een heleboel leuke oefeningen gedaan waar ik echt iets aan had. Verder heb ik deze dag ook voor het eerst zelf pasta gemaakt met mijn pasta machine. Was wel even een klusje hoor, maar zelfgemaakte pasta is natuurlijk het allerlekkerste. Moet nog wel wat dingen kopen, alleen een pasta machine is niet genoeg. Ik miste een raviolimat en een pasta droogrek. Mocht je trouwens die toffe roze pasta machine willen die ik kreeg voor moederdag? Die vind je hier.

Juut maik koffie in de zon mei 2021Zelf pasta maken met Atlas 150

Donderdag

Hemelvaartdag en iedereen vrij. Ik had geen mooi weer verwacht, maar het was superzonnig. Ik begon de dag met 10 km hardlopen. Het ging nog steeds niet van harte, maar al wel weer sneller dan de vorige keer. Mijn lijf moet op de een of andere manier echt wennen aan die warmte ofzo. Vreemd, maar waar. Daarna zaten we met z’n alleen beneden en bedachten de kinderen dat we gingen lunchen op een terras. Dat hadden we nog steeds niet gedaan. Ik voelde niet zo de behoefte om op een terras te zitten in de kou en de regen, alleen omdat het kan. Zou ik normaal ook niet doen. Maar vandaag was het lekker weer. Het was nog even een discussie waar we dan heen zouden gaan, iedereen wilde iets anders. Uiteindelijk bleek er weinig keuze, na 3 plekken te hebben gebeld en er bij 1 te zijn langsgegaan waar geen tafeltje vrij was, kwamen we terecht bij Op Hodenpijl. Dat is eigenlijk vrij dicht bij ons huis en altijd een fijne plek. We hebben heerlijk met een wijntje op het terras geluncht en de kinderen speelden in de speeltuin. Echt fijn dat dit weer kan. 

Op Hodenpijl mei 2021

Op Hodenpijl lunch 2021

Vrijdag

Onverwacht was het toch weer mooi weer! We hebben zelfs buiten gegeten. Maar in de middag heb ik met de Lenthe een flink karwei gedaan, namelijk haar kledingkast uitzoeken. Ze is flink gegroeid de laatste tijd, dus een heleboel kleding kon doorschuiven naar Fee. Naast haar kledingkast, was haar kamer sowieso een ontzettende troep, dus ik werd min of meer gek toen ik binnenkwam. We zijn begonnen met haar kast, halverwege moest ik Fee even ophalen bij een vriendje waar ze speelde en daarna gingen we weer verder. Toen haar kast klaar was, moest ze van mij zelf opruimen en ben ik lekker buiten gaan zitten. Na ongeveer een uur kwam ze met halen dat het klaar was en toen ben ik met haar meegegaan om schoon te maken. Daarna zag haar kamertje er weer netjes uit. Waarom maken die kinderen toch altijd zo’n rotzooi? 

kamer lenthe mei 2021

Clematis mei 2021

Zaterdag

Na een rondje hardlopen had ik deze dag niet zoveel plannen. Ik heb lekker rustig aan gedaan. Maik hing het nieuwe schoolbord op bij de overloop van de kinderen en ik maakte ‘s avonds risotto met spinazie en krab. De kinderen gruwelden er van, zoals gewoonlijk 🙂 

Overloop krijtbord

otto met krabsalsa

Zondag

Ik kon helaas niet gaan zwemmen, alle kaartjes waren verkocht. Helaas. In plaats daarvan was het dus een rustige ochtend en ging ik ‘s middags aan de slag met het uitzoeken van de kast van Fee. Een enorme klus, want zij heeft kleren van 2 zussen èn van Lotus, waar we ook altijd een heleboel van krijgen. We hebben echt alles uit de kast gehaald en Fee moest bijna ieder kledingstuk even passen. Vervolgens kwam het of op de stapel “nog te groot” of op de stapel “mag weg” of op de stapel “in de kast” òf op de stapel “voor Linde”. Linde is namelijk net weer iets kleiner dan Fee en zo kan het mooi naar haar doorschuiven. Nu is haar kast weer overzichtelijk en klaar voor de zomer (als die ooit nog komt, want mensen wat een slecht weer steeds!). Bovendien… volgend weekend staat er weer een droomkamer verrassing gepland, dit keer krijgt Fee een make over van haar kamer als verrassing. Ze gaat bij oma logeren en wij gaan met z’n allen behangen, verven, de Ikea plunderen enzovoort. Ze krijgt een groot bed! Ik heb er heel veel zin in om mee aan de slag te gaan. 

quesadillas mei 2021

Vorig artikelReview Empires of the North + uitbreiding
Volgend artikelReview Thomas Aqua+ Pet & Family stofzuiger
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in