Foto weekoverzicht Judith #473

Foto-weekoverzicht-Judith-473-rotatedDe week vloog weer voorbij. Wel was het niet echt lekker weer. Ik merk dat het toch wel op mijn humeur begint te werken. Het wordt tijd voor de lente, of lekker winterweer met kou en zon. Ik vind het allebei prima, als het maar niet van dat grauwe, grijze weer is met storm en regen. Niks aan! 

Lees ook: Foto weekoverzicht #472

Maandag

Ik had geen beste nacht gehad, het was weer eens zover dat ik de halve nacht wakker lag om helemaal niks. Zo’n gejaagd gevoel heb ik dan, ben dan wel heel moe, maar mijn lijf wil niet in de ruststand. Niet dat ik lig te piekeren ofzo. Alleen wel te woelen en te draaien. Nou ja, de dag begon en het was meteen een drukke. Ik ging op de fiets naar mijn werk en daar had ik eerst vergadering en toen intervisie. Na de intervisie moest ik als een speer naar huis fietsen, wat niet goed lukte. Jemig wat een wind! Ik kwam amper vooruit en moest soms zelfs een stukje lopen. Echt van die rukwinden. Precies half 3 was ik thuis, had nog niet geluncht, maar kon meteen de volgende (online) vergadering in. Snel heb ik een salade gepakt (die stond nog in de koelkast) en tegen de mensen in de meeting gezegd dat ik er wel was en meeluisterde, maar eerst even mijn lunch ging eten. Ik vind eten op zo’n scherm altijd heel stom en onprofessioneel, dus dan doe ik liever de camera uit. Dat was gelukkig geen probleem. De vergadering duurde tot half 6 en daarna ging ik samen met Maik koken. Na het eten vond ik het al snel mooie geweest, mijn ogen vielen zowat dicht. 

Zoete aardappelsoep

Dinsdag

Gelukkig was dinsdag minder druk. Ik had alleen in de middag wat afspraken, maar de ochtend was rustig. Niemand thuis, dus kon ik op mijn gemak de mail doorspitten en wat mensen bellen. Ongemerkt gaat de tijd toch altijd weer hard vind ik, maar ik ben na zo’n dag altijd wel blij dat ik mijn to do list heb kunnen afvinken. Als ik veel afspraken heb blijven dat soort dingen allemaal liggen en dat voelt vervelend. Yuren was rond 2 uur thuis en klaagde dat hij een stuk had moeten lopen, omdat het zo hard waaide. Sterre was later thuis, maar met dezelfde klacht. De jonge meisjes had ik van school gehaald, dus die hadden niet zoveel last van de wind. We aten soep. Tomantensoep en zoete aardappelsoep. Allebei lekker. Met broodjes. Ook prima. Voor het slapen gaan ging ik nog even op de crosstrainer, want verder had ik maar weinig beweging gehad vandaag. 

Woensdag

Deze ochtend had ik een terugkomdag bij de Mediation opleiding. We gaan dan met elkaar oefenen, dit keer was ik met een deel van mijn eigen groep alsmede iemand uit een eerdere groep. Het was weer erg leerzaam. Niet alleen mijn eigen casus, ook die van anderen. We sloten af met een lunch. Leuk om weer even bij te praten. Eenmaal thuis ging ik nog even achter de laptop om wat mails te beantwoorden. Maik kookte, hij maakte macaroni en toen zat de dag er alweer op. 

rotterdam jacky's

Donderdag

Deze dag besloot ik te lezen. Ik had weer een hele slechte nacht achter de rug en stond doodmoe op. Ik had om 11 uur een werkafspraak via Teams, maar verder was er de hele dag niemand thuis, dus alle tijd om lekker met een boek op de bank te zitten. Ik heb De Gebroeders Maxilari gelezen, een origineel verhaal dat lekker wegleest over twee broers die opgroeien in Amsterdam in de jaren 90. Had het boek geleend van mijn manager en heb het in 1 dag uitgelezen. Best wel een aanrader dus. 

gebroeders-maxilari-rotated

Vrijdag

Gelukkig had ik heel goed geslapen vannacht en werd ik uitgerust wakker. Ik moest wel vroeger dan anders opstaan, omdat ik bij de kinderen moest douchen. Anders zouden we elkaar in de weg zitten. Wij konden de badkamer niet gebruiken, omdat er een tegel is gebarsten. Die werd vervangen. Om 8 uur stond de tegelzetter voor de deur. Hij ging aan de slag en kwam nog 3 keer terug, omdat er steeds dingen moesten drogen voor hij verder kon. Ik zat ondertussen vooral te leren voor het Mediation theorie examen, dat gepland staat in de voorjaarsvakantie. Het is nogal ene klus om alle stof in mijn hoofd te krijgen, dat gaat toch echt wat minder makkelijk dan toen ik jong was. ‘s Avonds aten we pizza, omdat het Nationale Pizzadag was (en misschien ook wel omdat ik geen zin had om te koken ;-))

nieuw kleed Tapeso jan 2024

Zaterdag

Er werden plannen gemaakt voor de verjaardag van Sterre. Ze is volgende week dinsdag jarig en wil natuurlijk sushi eten. Verder is het ‘t weekend erna de hele tijd feest. Er komt een groep vriendinnen eten en de dag erna komt de familie. Dus moet er nagedacht over taarten en cadeautjes enzo. Maik is nog even naar de stad geweest om de laatste dingen te halen met Fee samen. Ik heb het boodschappenlijstje gemaakt. In de ochtend had ik al gezwommen en ben ik daarna in bad gegaan, omdat ik nog steeds niet kon douchen. Maik legde ons nieuwe kleed buiten om te impregneren met anti-vlek spul. Daarna konden we er 6 uur niet op lopen, omdat het moest drogen. De rest van de dag stond in het teken van leren. ‘s Avonds was het tijd voor de borrelplank. Tegenwoordig doen we op vrijdag of zaterdag een borrelplank als avondeten. Iedereen maakt iets en we zorgen ook dat er wat gezonde dingen op liggen. Het is heel leuk, want alle kinderen nemen hun taak serieus en zijn steeds op zoek naar originele gerechtjes. Dit keer had Fee carpaccio en worstenbroodjes gemaakt, Yuren Focaccia, Sterre maakte gazpacho, Lenthe wraps, Maik ragoutbakjes en ik had mini-quiches met courgette gemaakt.  Tijdens de borrel deden we een escaperoom spel met het hele gezin: Code van Coppens. Was vanaf 10 jaar, maar prima te doen ook voor Fee. Niet al te moeilijk, maar wel heel leuk. Het werkte met een soort app. Tot slot keken we met z’n allen Wie is de Mol en toen ging iedereen naar bed. 

code coppens

Zondag

Maik was erg verkouden, maar ging toch zwemmen. Ik kon eindelijk weer douchen in onze eigen douche, alles was droog. Daarna ging ik beneden in alle rust even wat werken. Fee kwam pas om half 10 uit bed, dat komt haast nooit voor. Toen ze eenmaal beneden was en ook Maik terug was, ging ik hardlopen. Ik liep voor het eerst sinds tijden weer eens 8,5 km, wat ook nog eens goed ging. Later op de dag deden we een update van de website, die daardoor kapot ging. En we kregen ‘m de hele dag niet online. Uiteindelijk bleek een deel van het probleem ook te liggen bij het bedrijf waar de server staat en die konden het pas maandag oplossen. Vandaar dat dit weekoverzicht dus wat laat online kwam vandaag. Gelukkig had ik het al wel ver af. Ik heb de hele zondag weer geleerd en ‘s avonds nog wat tv gekeken. Niet veel bijzonders dus 🙂 

jan 2024

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #472
Volgend artikelPlantenbakken in je tuin
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in