Foto weekoverzicht Judith #484

Sterre en fee wurzburgDeze week ging ik weer aan het werk, na ruim een week ziek te zijn geweest. Viel niet per se mee, ik was nog erg moe en verkouden. Daarbij was alles blijven liggen en had ik een volle mailbox en lange to do lijst. Dit resulteerde in een enorme blunder op het werk, niet fijn. Gelukkig werd het goed opgepakt door mijn leidinggevende. Opluchting. Vrijdag gingen we een paar dagen op reis naar Duitsland: eerst een stukje Romantische Strasse en daarna door naar Europapark. Morgen rijden we weer terug, omdat Sterre donderdag naar Griekenland gaat voor 3,5 weken. De zenuwen daarvoor lopen behoorlijk op, zowel bij haar als bij mij 🙂 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #483

Maandag

Na een lange griep ging ik op maandag weer aan het werk. Nu heb ik een baan waarbij niemand dingen van mijn overneemt als ik ziek ben, dus ik wist dat ik heel veel gemiste afspraken zou moeten nabespreken of opnieuw inplannen en ik zag daar eigenlijk een beetje tegenop. Van 1 week gaat nog, maar van anderhalve week is het best veel. Bovendien had ik maandag een enorm drukke dag, waardoor ik eigenlijk geen tijd had om al aan de slag te gaan met de gemiste afspraken. Terwijl de gemiste afspraken natuurlijk wel contact met mij zochten 🙂 Zelf had ik eerst vergadering op het werk. Ik ging op de fiets en merkte al direct hoe zwaar dat ineens was na die griep. Eenmaal daar ging het wel. Het was leuk om mijn collega’s te zien en de verhalen te horen over het teamuitje, wat ik zelf helaas gemist had. ‘S avonds moest ik Fee helpen met haar Pinata, die was ze aan het maken voor Yuren zijn verjaardag. 

pinata fee

Afspraken

Op de fiets ging ik daarna naar een school voor een belangrijke afspraak. Ik had daar een goed gevoel over, was blij hoe het gegaan was. Toen naar huis gefietst en meteen de auto in gesprongen voor afspraak nummer 3, die de rest van de middag zou duren. Na het koken en avondeten was ik nog niet klaar. Op maandag moest ook het weekbericht eruit wat ik altijd maak. En toen die verstuurd was, kon ik de nieuwsbrief voor de dag erna ook vast in orde maken. Die wordt altijd nog door diverse mensen gecheckt en die hadden mij laten weten daar op dinsdag geen tijd voor te hebben. Al met al was ik om 21.00 uur pas klaar met werken. Al met al best pittig voor zo’n eerste dag en dat kon ik merken. Ik was doodop en ben ook meteen naar bed gegaan. 

asperges klassiek

Dinsdag

Na een prima nacht had ik op dinsdag gelukkig een dag die wat rustiger was. Ik hoefde nergens vroeg te zijn, dus ik begon met even wat langer op bed liggen dan normaal. Ik ging er pas half 8 uit. Daarna begon ik beneden aan de klus waar ik gisteren niet aan toe was gekomen: orde in de chaos scheppen. Alle mail van de afgelopen 2 weken doornemen, telefoontjes en ook nog een paar (online) afspraken. Soms vind ik online echt heel fijn, want dan scheelt dat reistijd. Dat is vooral fijn als je druk bent. 

Binkie

Op deze dag mochten ook de konijnen weer naar buiten. Na de castratie moest het ene konijn 10 dagen in z’n hok blijven ivm infectiegevaar van de wond. Toen hebben we die andere ook maar in z’n hok gelaten. Af en toe konden ze wel in de ren op de tegels, maar dat is natuurlijk nog heel klein. Ze waren dan ook superblij dat ze weer lange afstanden door de tuin konden rennen en maakten regelmatig een “binkie”, dat is een soort sprong in de lucht van blijdschap. Verder kan ik echt merken dat ik nog niet helemaal van de griep af ben. Ik ben nog steeds verkouden en ook erg moe. Zo’n dag als maandag hakt er dan toch best in, waardoor ik deze dinsdag ‘s middags flink moe was. Beetje irritant wel, maar gelukkig is het volgende week vakantie en dan kan ik alles op een wat rustiger tempo doen. 

konijnen brownie gecastreerd april 2024

Prik

Tot slot kwam deze dag ook de uitnodiging voor de 9 jaars prik voor Fee. Dat gaf dikke paniek. Naar haar traumatische ervaring in Albanië met het hechten zonder goede verdoving is ze panisch voor prikken. Ik heb al geregeld dat ze niet in de massale gymzaal hoeft, maar apart bij het consultatiebureau, zodat er wat meer tijd voor haar is. Maar ik weet niet of het gaat lukken. Ze vindt het echt heel moeilijk. En tegelijk wil ze zelf ook graag dat het haar lukt. We hebben afgesproken dat we het gaan proberen, maar we haar niet gaan dwingen. Gaat het niet, dan niet. Verder wil ze graag dat Lenthe mee gaat en Pandi, en papa & mama om haar te steunen. Als het wel lukt, wil ze die avond naar Miss Maddy om het te vieren. We gaan het zien. Het is pas na de vakantie gelukkig, dus we hebben nog even. 

emdr

Woensdag 

Gelukkig was ook de woensdag geen drukke dag. Ik had twee belafspraken en 1 live afspraak. Sporten liet ik even voor wat het is, ik merk dat mijn lijf nog wat meer rust nodig heeft. Nog steeds voel ik me niet top. Ik ben erg moe en eten lukt nog steeds niet zo goed. Ondertussen helpt dat slechte weer natuurlijk ook niet mee. Wat een regen de hele tijd. Verder was de dag wel productief, al maakte ik aan het einde van de dag nog een hele domme fout waar ik van baalde. Kon het helaas niet meer terugdraaien. Maar goed dat het na deze dag mijn meivakantie begon, ik was er aan toe zullen we maar zeggen! Lenthe kwam ‘s avonds thuis met leuke Koningsdagoorbellen. 

koningsdag oorbellen

Donderdag

Het was een rotnacht geweest, dus met maar 4 uurtjes slaap begon ik aan de dag. Gelukkig hoefde ik niks, ik heb immers vakantie. Opnieuw besloot ik het sporten even te laten, mijn lijf voelt nog steeds niet goed. Ik heb een rustige dag gehad, nog wat kleine werkdingetjes gedaan die nou eenmaal nog moesten voor de vakantie en ik ben met de kinderen naar pianoles geweest. We aten radijsjessoep, verrassend lekker!

radijssoep

Vrijdag

Ik had goed geslapen en voelde me iets beter, had meer energie. Die rustdag was dus goed geweest. Het konijnenhok moest nog worden schoongemaakt, het huis ook een beetje en ik moest mijn koffer inpakken voor vertrek. Het plan was om 3 uur vertrekken, het werd 4 uur. De kinderen waren nog vol van de Koningsspelen op school en ook Maik moest nog wat dingen doen toen hij wat eerder uit zijn werk kwam, dus we hadden iets meer tijd nodig. De reis verliep voorspoedig. De verwachtte files vielen mee. Bij Duisburg zijn we gestopt om even wat te eten bij een Brouwerij, leuk adresje. Na een tip van iemand hebben we daar ook kort het Love Parade monument bezocht. Indrukwekkend. In 2010 zijn daar 20 mensen overleden en ruim 500 gewond geraakt, omdat ze in de verdrukking kwamen. We sliepen in Mainz, waar we laat aankwamen. 

Wurzburg unesco

Zaterdag

Het was mooi weer toen we wakker werden, Maik en ik besloten een klein rondje Mainz te doen, terwijl de kinderen liever een beetje op hun telefoons rommelden. Mainz blijkt best een mooie stad, zo aan de Rijn. Daarna reden we door naar Würzburg, waar de start van de Romantische Strasse is. Het is een ontzettend leuk plaatsje, we hebben er een hele poos rondgelopen, genoten van de zon en… Yuren z’n 14e verjaardag gevierd! Fee had een hele pinata gemaakt, daar liep ze dus mee te sjouwen. Best grappig. Yuren was blij met zijn cadeaus. We zaten bij Wunschlos Glucklig. Heel leuk koffietentje! Daarna reden we door naar Rothenburg ob der Tauber. Daar was het gigantisch druk, maar wel een leuke plaats ook. 

Yuren jarig 14 jaar

Zondag

We werden wakker in Burgbernheim waar we een appartement hadden. We ontbeten daar, Maik had iets gehaald bij het Brothaus, omdat er op zondag nog veel dicht was zo vroeg. Daarna reden we naar Europapark. De bestemming waar de kinderen het meeste naar uitkeken. Nadat we ons geïnstalleerd hadden op de camping was het tijd om het park in te gaan. Het is voor ons nu de 3e keer dat we er zijn, er zijn weer allerlei nieuwe attracties. Ik durf zelf nergens in, maar de kinderen vinden het geweldig dus dan is het oke. 

Met z'n allen op koningsdag in Wurzburg

Vorig artikelHoe Operational Lease zzp’ers helpt bij het verbeteren van hun werk-privé balans
Volgend artikelOntdek waarom een boxspring de perfecte basis is voor jouw slaapkamer!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in