Foto weekoverzicht Judith #98

wandelingetje-door-de-buurtDeze week ging het ineens zichtbaar snel in ons nieuwe huis. We werden er allebei blij van, al moest er ook weer een hoop uitgezocht en geregeld. Maar goed, nu gaan we richting de leuke dingen, de inrichting enzo. Nog maar 4 weken…

Maandag

De dag begon alweer vroeg, 5.21 uur was Fee wakker en ik dus ook. Ze was nog steeds verkouden, dus ik hoopte stiekem dat het daarmee te maken had en het binnenkort weer beter zou worden. Ik bracht Sterre naar school en reed toen naar het nieuwe huis, om te kijken of er stormschade was. Dat was gelukkig niet zo. Ik liep met Fee een rondje door de wijk, op zoek naar speeltuinen enzo. Dat had ik nog niet eerder gedaan, en dat was best leuk. Er is veel water dus we hebben eendjes gekeken. Ook kwamen we op sommige plekken nog oude delen van het klooster Sion tegen. Bruggen en torentjes. Ik heb in elk geval genoeg speelplekken gezien voor de kinderen. Ik was trouwens thuis, omdat onze gastouder een dagje vrij had genomen. Gelukkig had ik geen afspraken, dus was het geen probleem.

pepernoten-skyr

Daarna gingen we naar huis, waar we pepernoten-skyr maakten en aten en ik Fee rond half 11 op bed legde. Tja, als je zo vroeg wakker bent, ben je ook vroeg moe natuurlijk. Jammer dat mama geen tijd heeft om bij te slapen.

maik-hangt-uit-het-raamspeeltuintje

Dinsdag

Deze dag had ik geen afspraken voor mijn werk, maar wel veel te doen. Ik heb tot een uur of 3 thuisgewerkt, en toen moest ik nog even weg voor een gesprek. Ik heb lekker kunnen werken, al viel het internet steeds weg. Dat was jammer. Anders was ik nog productiever geweest. Na mijn gesprek liep ik naar de auto en zag deze prachtige lucht. Zo mooi! In de avond moest ik weer terug naar Den Haag voor het rapportgesprek van Sterre. Sterre is een slim meisje, dus eigenlijk ging het gewoon heel goed. Weinig bijzonderheden. Ik was om 21.00 uur thuis en heb de documentaire over Emma met anorexia gekeken. Heel heftig en indrukwekkend.

mooie-lucht-2016

Woensdag

Ik begon de ochtend op een SBO school, met een rondleiding en een gesprek met ouders. Daarna zag ik op de mail dat er een crisisgeval was op een andere school, dus ik besloot tussen mijn afspraken daar maar even langs te rijden. Na een half uurtje brainstormen ben ik naar de vergadering gereden die om 11 uur zou beginnen en die was om half 2 afgelopen. Ik reed daarna naar huis, om te werken. Ook nu waren er weer internetproblemen. Heel frustrerend! Maik stuurde me fotootjes vanuit het nieuwe huis, dat schiet nu lekker op. De vloerverwarming ligt grotendeels al en de uitbouw is ook zo goed als af. Er komt schot in de zaak!

De kinderen speelden met de tafelpoppenkast en Lenthe besloot haar hand groen te krijten, want “ze wilde zo graag groen zijn”.

tafelpoppenkastik-wou-groen-zijn

Donderdag

De donderdag is altijd druk, omdat ik veel heen en weer moet rijden. ‘s Morgens hielp Lenthe Fee met aankleden. Dat was leuk om te zien, ze worden allebei alweer zo groot.  Gelukkig was de verkoudheid bij Fee wel zo goed als over, dus ze sliep weer goed. Ik legde haar om kwart over 10 op bed en ze sliep 2 uur. Zo kon ik even wat dingen doen. Daarvoor had ik met Fee wat kasten opgeruimd, met haar gekleurd, boekjes gelezen en met de regenboog van Grimms gespeeld. We hebben 3 verschillende formaten en ik had ze alledrie gepakt en op kleur gesorteerd. Het duurde even tot ze het door had, maar toen ging het flitsend. Erg leuk. Met Lenthe samen heb ik een t-shirt gekleurd met textielstiften en we hebben speculaas-kwarktaart gebakken voor de Vrije School. Daar was op vrijdag een adventsmarkt waar iedereen iets voor moest meebrengen. ‘s Middags nam Sterre een vriendinnetje mee naar school, die gezellig bij ons kwam kaasfonduen. En zo was de dag alweer om.

lenthe-helpt-feetaart-bakken-adventsmarkt

Vrijdag

Het was adventsmarkt bij Yuren en Lenthe op school. Nadat ik Sterre had weggebracht, ging ik dus even een rondje doen daar en kijken hoe Yuren bij de piano ging zingen. Fee verloor onderweg een schoen, dus het grootste deel van de tijd was ik aan het zoeken waar ze die verloren had. Gelukkig vonden we ‘m uiteindelijk terug. Daarna ben ik naar huis gegaan, want ze was erg moe. Ik heb haar vrijwel meteen op bed gelegd. Later haalde ik iedereen weer van school op en nam Sterre wederom een vriendinnetje mee. Het was gezellig druk.

Zaterdag

Na een redelijk luie zaterdag, waarbij Maik vooral in het nieuwe huis met de elektricien bezig was en ik de kinderenentertainde met verhaaltjes en knutsels, werd ik om half 5 opgehaald door mijn vriendinnetje Laura. We gingen naar Amsterdam voor een Wundernacht. Een heel grappig concept, waarbij je vooraf niet weet waar je slaapt, eer en borrelt. Je krijgt steeds smsjes met het adres van je volgende locatie. Echt heel verrassend om zo Amsterdam te ontdekken. We hebben heerlijk gegeten, gedronken, gefietst en geslapen. Ik zal in een aparte blog nog een uitgebreid verslag doen, maar het was echt heel leuk! 


Zondag

Helaas had Laura haar wekker aan staan, dus van uitslapen was geen sprake. Desondanks was het heerlijk om in alle rust wakker te kunnen worden. Geen kindjes die op bed springen en vechten om de aandacht van mama. Op het ontbijt moesten we even wachten, maar dat was het zeker waard. Yum! Tegen elf uur reden we naar huis, waar de kinderen al in de deuropening stonden te wachten. ‘S Middags was we een klassenborrel van de klas van Sterre. Dat was erg gezellig. Fee was wel bewerkelijk nu en dan, voor haar is dat best een lange zit. Maar ze hield het vol. 


Vandaag start week 4 van de afbouw. Volgende week wordt het leuk, want dan gaan de binnenmuurtjes erin en krijgen we echt een idee hoe het gaat worden. 

Vorig artikelWe love Djeco speelgoed
Volgend artikelHet leukste kerstcadeau voor hem
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in