We love Djeco speelgoed

djeco-houten-figurenEen van mijn favoriete merken speelgoed is Djeco. We hebben er al een heleboel van. De kwaliteit is eigenlijk altijd goed. Het is mooi vormgegeven, stevig, vaak van hout en heeft grappige knutselpakketten. Vooral van dat laatste ben ik fan, ook omdat het niet zoveel plek in neemt en kinderen er wel een poos zoet mee zijn. Ook voor de kleintjes hebben ze mooi speelgoed. Hoe dan ook: we love Djeco!

sieradendoosjes-djeco

We love Djeco

En omdat ik er zo van hou, koos ik 4 mooie items van Djeco uit bij De Oude Speelkamer. Voor elk kind iets leuks. Dat was nog best moeilijk, want er was zoveel leuks. Sterre & Yuren houden erg van knutselen. Yuren wil dan wel graag iets wat jongensachtig is, hij is zich enorm aan het afzetten tegen al het roze en meisjesachtige momenteel. Lenthe knutselt ook graag, maar de Djeco pakketten zijn voor haar nog net iets te moeilijk. Zij wil nog lekker op haar eigen manier knippen en plakken, dus voor haar koos ik iets anders. Iets voor haar kamertje. Voor Fee vind ik de sinterklaascadeautjes nog het meest lastig. Speelgoed voor haar eigen leeftijd koop ik niet meer. We hebben al zoveel en het is maar voor zo kort. Alleen speelgoed voor ouder, daar kan ze nog niet zoveel mee. Daarom heb ik voor haar iets gekozen waar ze vooral volgend najaar iets aan gaat hebben.

Wat ik kocht…

Oke, ik houd jullie niet langer in spanning. Dit kocht ik voor de kinderen!

Sterre krijgt een Djeco tekenset motiefkunst dieren. Hiermee kan ze door met stift en potlood patroontjes te tekenen betoverende schilderijtjes maken. Het vereist een goede focus, waardoor dit ook best wel een rustgevend werkje is. Het bevordert de concentratie. Ik weet zeker dat ze dit heel leuk gaat vinden en ze kan er in de vakantie lekker mee aan de slag. Op haar eigen kamertje in het nieuwe huis!

dieren-motief-djeco

Yuren krijgt van Djeco schilderijtjes metalliseren Draken. Draken zijn namelijk superstoer voor een jongen van ruim 6. Hij kan inmiddels al een aardig woordje lezen, dus een cadeautje vanaf 7 jaar moet dan kunnen vind ik. Als hij de vier schilderijtjes die dit pakket rijk is af heeft, kunnen we ze inlijsten en in zijn nieuwe kamer ophangen. Of ze komen in het Kindermuseum. Nieuwsgierig wat dat is? Dat vertel ik je later…

djeco-knutsel-draak

Lenthe krijgt iets heel bijzonders. Vind ik dan. Ik heb er al vaak naar gekeken, maar in het oude huis hadden we er geen ruimte voor. In het nieuwe huis wel, en ik weet zeker dat het fantastisch vindt: een sprookjesachtig Djeco lampje. Het nachtlampje in de vorm van een sneeuwbol zorgt voor een magisch licht in de duisternis. De glitters dwarrelen in het rond en de lamp verandert steeds van kleur. Ik koos voor het hertje, maar er zijn zoveel leuke figuurtjes dat ik het ontzettend lastig vond.

nachtlampje-djeco

Fee krijgt een prachtige herfstpuzzel. De eekhoorn is een leuk herfstdier en Fee kan het woordje ook al zeggen. Dat vind ik extra leuk, want ze zal het herkennen. De puzzel heeft 24 stukjes en zit in een stevige doos, zoals ik dat gewend ben van Djeco. Ze zal het nu nog niet kunnen, maar na de zomer met een beetje help kan Feetje vast puzzelen en dan gaat ze hier veel plezier van hebben.

herfstpuzzel-eekhoorn-djeco

Wil je ook eens tussen het Djeco speelgoed snuffelen voor de feestdagen? Ik kan het je zeker aanraden, er is zoveel leuks! De Oude Speelkamer heeft een groot assortiment op voorraad.

Vorig artikelEen fotoboek van jouw jaar
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #98
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in