Herfstvakantie tip: Parijs!

Arc de triomphBinnenkort is het weer herfstvakantie! De herfstvakantie is een perfecte periode om Parijs te bezoeken met de kinderen. Je kunt er heerlijk winkelen of gewoon door de straten wandelen en je verbazen over de mooie gebouwen. Met het fantastische metronet kan je gemakkelijk de stad doorkruisen. UIteraard moet je het Louvre, het musee Rodin en het Musee d’Orsay een keer hebben gezien. Maar voor kleine kinderen is dat misschien iets teveel gevraagd. Gelukkig zijn er ontelbaar veel dingen te doen die voor het hele gezin leuk zijn. Een hotel Parijs hoeft niet duur te zijn, zeker niet als je van tevoren reserveert. Kijk bijvoorbeeld eens bij Accor Hotels in Parijs.

Jardin du Luxembourg

Parijs staat bekend om de vele mooie parken. Omdat maar heel weinig Parijzenaren een eigen tuin hebben heeft het gemeentebestuur bepaald dat een bepaald deel van de oppervlakte van de stad als parkmoet  worden aangelegd. Het bekendste en misschien wel het mooiste park van Parijs is het grote Jardin du Luxembourg, dat grenst aan het Cartier Latin. Het park dateert uit het begin van de 17e eeuw. Er zijn tennisbanen, een speeltuin, een marionettentheater en jeu de boules banen.  Bij de grote vijver kan je op afstand bestuurbare bootjes huren. Hier zie je dan ook veel ouders met kinderen.

Goochelmuseum en luchtballon

Op de rue Saint-Paul vind je het Musée de la Curiosité et de la Magie. Hier zijn goochelvoorstellingen en een grote verzameling goochelattributen. En in het Parc André Citroën kan je in een luchtballon stappen. Deze zit met een kabel vast aan de grond en gaat maar liefst 150 meter de lucht in.

Rondvaart

Een rondvaart over de Seine is een mooie manier om Parijs te zien, zeker ‘s avonds, als alle monumenten verlicht zijn.  Deze Bateaux Mouches varen ongeveer een uur lang, onderweg uitstappen is niet mogyelijk. Voor kortere tripjes kan je de Batobus nemen, een soort bus op de Seine. Ook leuk is de vlooienmarkt in Saint-Ouen. Maar als je Parijs bent moet je vooral rondwandelen en je vergapen aan de bijzondere gebouwen in deze wereldstad.

Kinderen in Parijs

Ga jij met kinderen naar Parijs? Dan is Village Nature Paris een hele leuke plek om te verblijven. Met niks te vergelijken en superleuk voor de kinderen! Ook Huttopia Versailles ligt op een steenworp afstand van Parijs en is een prima plek om te verblijven.

Eiffeltoren

Vorig artikelWebshop till you drop
Volgend artikelOERRR, lekker buitenspelen!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in