Je kind op filmkamp deze zomer?

filmkamp 2Voor werkende ouders is de zomervakantie soms best moeilijk op te vangen. Wie niet in het onderwijs werkt, kan vaak hooguit 3 weken vakantie opnemen. De rest van de weken moeten de kinderen dan ergens anders ondergebracht. Vaak is dit bij oma, de kinderopvang of bij vriendjes of vriendinnetjes. Ook zijn er in de vakantie leuke zomerkampen waar je kinderen voor kunt opgeven.

Maak je eigen film

Een van deze kampen is Filmkamp. Filmkamp biedt een creatieve, sociale en uitdagende omgeving voor kinderen van negen tot en met veertien jaar. Het weekprogramma bestaat uit verschillende activiteiten, van het bedenken van een script tot de montage. Dit doen zij met behulp van professionele apparatuur en programma’s zoals storyboards, green screens, camera- en geluidstechnieken en stopmotion animatie. Ter afsluiting van de week worden twee premières georganiseerd, één voor de kinderen en één voor de ouders. Tijdens de premières worden in verschillende categorieën Oscars uitgereikt, waaronder het Beste Script, de Beste Special Effects, het Beste Camerawerk en de Beste Montage. Naast het vaste programma worden er verschillende uitstapjes georganiseerd zoals een dagje naar de Efteling of een surfmiddag aan het strand. Ook worden er verschillende masterclasses gegeven, zoals de masterclass drone, acteren, verhaal opbouw en het maken van een nieuwsitem.

Persoonlijke begeleiding

Persoonlijke aandacht en begeleiding staan bij Filmkamp hoog in het vaandel, zodat de individuele talenten van kinderen optimaal worden benut. Om deze reden is bewust gekozen voor een relatief kleinschalig kamp dat nooit groter is dan 40 kinderen met gemiddeld één begeleider per vier kinderen. Op deze manier wordt een kindvriendelijke omgeving gecreëerd waar iedereen zichzelf kan zijn. Het professionele team bestaat uit jonge, enthousiaste en ondernemende mensen met een passie voor- en kennis over film. Alle begeleiders hebben een achtergrond in de filmwereld, zoals studenten aan de Filmacademie, starters in de film- en tv branche of jongeren die in de media werken. Daarnaast hebben alle begeleiders ervaring met het werken met kinderen.

Waar?

Filmkamp wordt tijdens de zomervakantie gedurende vier weken georganiseerd op drie verschillende locaties in Nederland. De locaties zijn in Bloemendaal, Vuren en Loon op Zand. In Bloemendaal verblijven de kinderen op Camping de Lakens, aan de kust. Op Camping Lievelinge in Vuren overnachten de kinderen in een tipi-tent met een zwemstrand op loopafstand. In Loon op Zand verblijven de kinderen op kampeerboerderij de Binnenheide met een grote speelweide.

Meer weten of je kind hiervoor opgeven? Bezoek de website van Filmkamp!

filmkamp-afbeelding-computer

Vorig artikelDirty Chai oftewel coftea
Volgend artikelBroodtrommelkaartjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in