Hoe kies je de juiste zonnebril bij je gezicht?

enjoy the sun 2019In de zomer is een goede zonnebril een must. De zon is tegenwoordig flink fel. Ik kan zelf echt niet zonder zonnebril. Dan zit ik de hele tijd te knijpen met mijn ogen, en ook met autorijden vind ik het heel vervelend. Ik heb jarenlang een zonnebril gehad die ik ineens beu was. Bovendien was ik er in Portugal op gaan staan (of nou ja, op mijn tas gaan staan waar hij in zat) en was hij inmiddels gebarsten. Het vinden van een nieuwe zonnebril bleek echter nog niet zo eenvoudig. Hoe kies je de juiste zonnebril bij je gezicht?

Hoe kies je de juiste zonnebril bij je gezicht?

Ik wist niet goed waar ik nou op moest letten bij het uitkiezen van een zonnebril, dus ik besloot me er maar eens in te verdiepen. Het bleek dat er best wel wat goede tips zijn. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat voor zonnebril bij jouw persoonlijkheid past. Tegenwoordig is een zonnebril immers meer dan alleen een bescherming voor je ogen tegen de zon. Het is bijna een soort statement. Niet voor niets zie je celebrities soms met hele grote, excentrieke exemplaren rondlopen. Bij sommigen is het zelfs onderdeel van hun handelsmerk.

Tegenovergestelde lijnen

Een goede regel is: kies een zonnenbril met lijnen tegenovergesteld aan de lijnen van je gezicht. Dat klinkt misschien wat vaag, daarom leg ik het uit. Als je een rond gezicht hebt, dan is een hoekige bril perfect. Heb je juist een wat hoekige kaaklijn, dan kies je beter voor een rondere bril. Natuurlijk zijn er ook tussenvormen mogelijk, maar het is wel een goede stelregel. Ik heb zelf bijvoorbeeld een hoekig gezicht, omdat mijn kaken door het tandenknarsen flink gespierd zijn. Dit geeft een wat hoekige kaaklijn. Ik heb een pilotenbril gekocht, omdat dit het beste bij mijn gezicht past.

Ovaal

Zoals gezegd zitten er ook wat vormen tussenin, daarom zet ik hieronder een aantal punten die je in gedachten kunt houden als je een zonnebril gaat kopen. Heb je een ovaal gezicht, dan heb je geluk. Ovaal is namelijk de best gezichtsvorm die je kunt hebben. Liefst nog met hoge jukbeenderen en een smalle kin. Gaat dit over jou? Gefeliciteerd! Dat betekent namelijk dat je eigenlijk elke vorm zonnebril kunt hebben.

Hoekig en vierkant

Is jouw hoofd juist hoekig en vierkant? Dan koop je het best een zonnebril met ronde lijnen en monturen die je gezicht langer maken. Kies dus niet een te brede zonnebril, dat benadrukt de breedte van je gezicht alleen maar.

Lange gezichten

Heb je een lang gezicht? Zorg dan dat je een lekker groot zonnebrilmontuur neemt dat je gezicht optisch minder lang maakt. Zo’n lekker opvallend model bedekt een groot deel van je gezicht en doorbreekt daardoor de lengte.

Ronde gezichten

Wie een rond gezicht heeft en dus geen hoeken of scherpe lijnen heeft, kan het beste gaan voor een recht of juist hoekig model. De kleur mag best donker zijn, want dan lijkt het gezicht smaller en langer. Optisch bedrog, maar het werkt wel!

Diamantvormig

Heb jij een hoofd met een smal voorhoofd en smalle kin, maar juist in het midden wat breder, dan past de pilotenbril jou prima. De bovenkant van deze bril is recht en maakt het voorhoofd dus wat wijder in plaats van smaller. De ronde onderkant van de pilotenbril passen goed bij de smalle kin.

Hartvormig

Het kan echt, een hoofd in hartvorm hebben. Dan is je voorhoofd breed, je jukbeenderen ook maar je kin en je mond zijn juist smal. Ga voor een lichtgekleurde bril, en zorg dat je zeker geen brede zonnebril kiest. Montuurloos zou hier ook goed bij passen. Heb je juist een omgekeerde hartvorm, kies dan voor een bril die juist wel wat breder is, zodat je de smalle bovenkant kunt compenseren.

Statement of niet?

Ben jij iemand die graag opvalt, zorg dan dat je een lekker opvallende zonnebril kiest. Dit past bij jouw stijl. Sta je niet graag in het middelpunt van de belangstelling, kies dan voor een wat minder uitgesproken zonnebril. Je kunt zonnebrillen goed online kopen. Er zijn zelfs websites waarop je een foto kunt uploaden om te zien hoe een model op jouw hoofd staat. Zoek op zonnebril dames of zonnebril heren om de nieuwste modellen te vinden. Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn tips over hoe kies je de juiste zonnebril bij je gezicht?

zonnebrillen walhalla

Vorig artikelVerzendverpakkingen voor de webwinkel
Volgend artikelSchoenen die iedere vrouw in de kast moet hebben
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in