Interview met een travelblogger: Dionne van Reishonger

kawa-ijen-java-reishongerVertel! Wie ben je, waar kom je vandaan, hoe is je thuissituatie?

Mijn naam is Dionne Huizer, 34 jaar, getrouwd met Martijn Huizer en woonachtig in Ridderkerk. Samen met onze zoon Mika en dochter Daelynn en hun dierenvriendjes Sambuca (een Boxer van 3 jaar oud) en Baco (de valkparkiet).

We zijn eigenaar van Reishonger.nl, een van de grootste reisblogs en influence netwerken van Nederland en België. Net voor aanvang van de vakdagen van de vakantiebeurs zijn we gekozen als de nummer 3 reisblog van Nederland. Onze site laat zich het best omschrijven als een online reismagazine voor reislustigen, avonturiers, outdoor geeks, backpackers en wereldreizigers. Ons doel: “to help you step out of your comfort zone, in comfort”.

Wanneer ben je gestart met je blog?

Bijna tien jaar geleden zijn mijn man en ik begonnen met bloggen op de gratis website voor reisverhalen (waarbenjij.nu). Deze reisverhaaltjes waren voornamelijk bedoeld voor onze familie en vrienden tijdens onze wereldreis. Maar ook als ons persoonlijke naslagwerk. Je maakt zoveel mee op reis, ontzettend leuk om al die ervaringen later nog eens terug te lezen.

We kregen zulke leuke reacties, ook van onbekenden, dat we bij thuiskomst besloten zelf een blog te beginnen. Want het reisvirus had ons te pakken, de reishonger was niet meer te stillen!

 

Welk moment wist je: ik wil reizen?

In de laatste week van een grote reis in 2009 schreef ik een blog met als titel ‘Waarom een wereldreis?’. In feite stelde ik mij destijds al dezelfde vraag, waarom wil ik eigenlijk reizen?

Deze blog begon dan ook met onderstaande alinea:

Al dat reizen. Alsof dat altijd maar een pretje is. Hangen op vliegvelden. Overnachten in vlooiennesten. In brandende hitte naast een stinkend urinoir wachten op een bus die niet komt. Achternagezeten worden door dingo’s, politie en zakkenrollers. Door muggen opgevreten worden. Over ijskoude gletsjers banjeren. In modder wegzinken. In volgepakte bussen tussen hoestende Mexicanen zitten.

Maar het was toch wel duidelijk geworden dat deze wereldreis een gigantische impact op ons had gehad, zowel als individuen als als partners. Ik sloot het artikel dan ook passend af met:

Reizen is weer ontvankelijk worden. En onafhankelijk. Je leert relativeren. Ook omdat je gedurende je reis steeds meer merkt dat je zelf eigenlijk een buikspreekpop bent, volgepropt met sociale conventies, verborgen achter een sociaal verantwoord masker.

borneo-kalimantan-reishonger

Wat was het eerste land waar je naartoe ging?

Als kind ging ik vaak met mijn ouders naar Frankijk. Mijn vader zocht de hoogste bergen om vanaf te springen met zijn deltavleugel, mijn moeder zocht dan een mooi plekje op om de dag met ons door te brengen. Later gingen we hem dan zoeken, in een tijd zonder mobiele telefoon. Vaak een groot avontuur dus 😉

De eerste reis met mijn man was naar New York, waar we samen de New York marathon liepen. Uiteindelijk zijn we nog een aantal keren terug gegaan naar deze geweldige stad! Mika’s eerste reiservaringen waren Portugal en Marokko. Was voor ons ook een ‘test’ hoe het reizen met een kindje bevalt, maar als je je tempo wat aanpast, is ook dat prima te doen.

costa-rica-dionne-reishonger

Wat is je favoriete stad, land en waarom?

Hmmm, qua steden hebben we meerdere favorieten, mag dat ook? In New York is genoeg te zien voor minimaal een week, in Istanbul gaan modern Europa en traditioneel Azië hand in hand en Bangkok… je houdt van de hoofdstad van Thailand of je haat het, een middenweg is niet mogelijk. De hectiek en dynamiek van deze stad, gecombineerd met overheerlijk eten heeft ons in ieder geval verliefd gemaakt op Bangkok!

Favoriete land is Thailand. Het land is zo ontzettend gevarieerd, makkelijk bereisbaar en rijk aan natuur, historie en cultuur. Je vindt er ondoordringbare jungle in het noorden, tropische eilanden en stranden in het oosten en westen en een prachtig gevarieerd binnenland. De mensen zijn vriendelijk en Thailand is nog steeds erg goedkoop. Het liefst bezoeken we ieder jaar Thailand.

fiji-reishonger

Welke keuken vind je het lekkerst?

De Aziatische keuken!

Wat is je ultieme vakantietip voor Nederland?

We zijn zelf ontzettend gecharmeerd van de Veluwe, waar we heerlijk kunnen wandelen in de bossen met Mika en hond Sam. We zijn hier dan ook bijna maandelijks te vinden de laatste 2 jaar ;-). Of huur eens een camper en geniet van de vrijheid!

Wat is in jouw ogen de meest hippe plekje op aarde?

Bali! Hier zijn we een paar jaar geleden getrouwd, met onze ouders, broers en zussen en 40 vrienden als getuigen. We hebben er 10 dagen lang zoveel leuke dingen gedaan, van raften in het binnenland tot slapen in de rijstvelden, van feesten in hippe loungebarren tot snorkelen met zeeschildpadden. Bali is hip, veilig en betaalbaar. En het eten is werkelijk om van te smullen! Meer informatie over trouwen op Bali.

Hoe ziet je werkdag er uit?

Ik sta op zodra Mika wakker wordt. Meestal hoor ik tussen 08:00u en 09:00u ‘s ochtends “mama mama” vanuit zijn kamer. We knuffelen en spelen dan nog half uurtje op bed en gaan dan naar beneden. Ons kantoor is aan huis, dus werk en privé zijn fysiek niet gescheiden. Wel is er een duidelijk verschil in werkdagen als onze zoon thuis is en als hij bij oma spelen is. Wanneer oma op Mika past, werk ik van ongeveer 10:00u tot 18:00u. En vrijwel elke avond, ook in de weekenden nog een paar uurtjes, vaak samen met mijn man. Geregeld werken we tot 02:00u à 03:00u ’s nachts door.

Er gaat veel tijd zitten in het redigeren van reportages, de contacten met verschillende PR-bureaus en het bijhouden van de mail en administratie. De paradox van een grote reissite… hoe bekender onze site wordt, hoe minder tijd we helaas daadwerkelijk aan reizen besteden en hoe meer tijd we achter de pc doorbrengen. Tegenwoordig zijn er eigenlijk constant anderen voor ons op reis.

bali-bruiloft-reishonger

Schrijf je op reis of schrijf je thuis je artikelen?

We schrijven onze artikelen de laatste tijd voornamelijk thuis. Daarnaast schrijven er inmiddels zo’n 40 redacteuren voor onze website, waarvan zeker 10 bloggers zeer regelmatig. Deze reporters gaan ook geregeld voor Reishonger op reis, bijvoorbeeld om een bepaalde bestemming te reviewen.

Ga je wel eens 2x naar dezelfde plek en zo ja, welk plekje is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken?

We zijn helemaal weg van New York en Thailand, hier zouden we zo kunnen wonen. En dit zijn mooie plaatsen om een reis te beginnen of eindigen. Veel andere plekken hebben we nog geen tweede keer bezocht, maar dat is meer omdat we ervan houden echt off the beaten track te reizen.

Zie in je huis terug dat je veel reist?

Onze reisfoto’s zijn op veel plekken in het huis te vinden ja. Daarnaast nemen we geregeld souvenirs mee, variërend van een schilderij uit Cuba, kleurrijke lampen uit Oman en houtsnijwerk uit Vietnam.

Wat is jouw ultieme reiservaring?

Dionne: Borneo Borneo Borneo!!!! Na onze trouwerij op Bali zijn we met een lokaal vissersbootje op pad gegaan naar de binnenlanden van Borneo. Op zoek naar de orang-oetans. Er was geen toilet aan boord en we aten wat er die dag gevangen of geplukt was. Met handen en voeten communiceerden we met de visser en zijn vrouw en hun kinderen. Na drie dagen kwamen we aan en na een trekking door het oerwoud stonden we plotseling oog in oog met de orang-oetans.

Mijn man roept: Fiji Fiji Fiji! We verbleven in Fiji op een eiland genaamd ‘Bare foot’ (Drawaqa Island). De bewoners dreven nog ruilhandel met omringende stammen van andere eilanden, er was geen elektriciteit en we sliepen in houten bamboe hutjes aan het strand. Het ultieme Robinson gevoel!

Heb je een mooie voor-op-reis-tip?

Leg vooraf niet teveel vast, zodat er ruimte blijft voor spontane plannen. Als je op geweldige plekken komt, wees dan zuinig op de prachtige natuur. En neem de tijd om wat locals te leren kennen, je zult er geen spijt van hebben!

fins-lapland-reishonger

Vorig artikel5 Creatieve apps
Volgend artikelDe sint cadeaumachine
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in