Western Park Boskovice: het Wilde Westen in Tsjechië

Fee schat gravenIn Zuid-Moravië, nabij het plaatsje Boskovice, ligt een Western Park. Dit park is zowel voor kinderen als volwassenen die van de Lucky Luck stijl houden erg leuk. Westernové Mestecko Boskovice, heet het park. Het is niet groot, waardoor alles goed aan te lopen is. Wij zijn op uitnodiging van Czech Tourism bij dit Western Park Boskovice geweest en in deze blog vertel ik  over onze ervaring.

Lees ook: Vleka Dohoda, een klimpark en zipline in Tsjechië

Western Park Boskovice: het Wilde Westen in Tsjechië

Als je logeert in Boskovice, wij zaten in hotel Slavia, is het maar 10 minuutjes rijden. Er staat duidelijk aangegeven met borden waar het park is. Er is voldoende parkeergelegenheid bij een parkeerplaats, waar je vooraf €2,25 moet betalen. Daarna loop je zo’n 5 minuten naar de kassa van het park. De entree is €11,50 voor volwassenen en €7,50 voor kinderen. Daarvoor krijg je eigenlijk alleen de shows gratis, want alle andere activiteiten moet je alsnog betalen als je binnen bent.

Tip: Western Classic films

Western Park Boskovice

main street

Betalen in het Wilde Westen van Boscovice

Voor de activiteiten in het park moet je betalen met Boscovice dollars. Dus niet met kronen. Je moet daarvoor bij de Saloon je kronen wisselen in het betaalmiddel van het Western Park Boskovice. Mocht je het na afloop niet allemaal hebben opgemaakt, dan kun je het gewoon weer terugwisselen naar kronen. Bij de activiteiten betaal je dus met deze speciale muntjes. Er staat goed aangegeven wat elke activiteit kost en anders zijn de mensen die erbij staan heel behulpzaam om het aan te geven.

city bank western park boskovice

Welke activiteiten kun je doen?

Er zijn diverse activiteiten te doen. Ten eerste is er elk uur een show in Western Park Boskovice. Wij zagen twee shows, eentje met paarden en een soort toneelstuk. De show met de paarden was heel erg leuk. Het toneelstuk vonden wij wat lastig te begrijpen, omdat het allemaal in het Tsjechisch was. Er werd veel geschoten, daar schrokken de jongste kinderen best van.

paardenshow westernpark boskovice

paardenshow western park

Andere activiteiten die je kunt doen:

  • goud scheppen
  • schat zoeken
  • paard rijden
  • met geitjes wandelen
  • een tattoo nemen
  • laten schminken
  • klimmen in een klimpark
  • boogschieten
  • schieten met een geweer
  • ezeltjes voeren

Yuren boogschieten

in het zand naar schatten

geitje wandelen western

goud zoeken

klimpark western park

Slapen in het Western Park

Lijkt het je fantastisch om ook te slapen op Western Park Boskovice? Dat kan! Er is een hotel, er zijn hutten en er zijn tenten. Een ultieme ervaring en op die manier kun je van zonsopgang tot zonsondergang op het park blijven. Voor de echte fans van het wilde Westen een must. En anders gewoon een hele bijzondere ervaring.

hotel western park

Eten en drinken in het park

Je hoeft niet te verhongeren, want er is genoeg te eten en drinken te krijgen. Op Main Street zitten diverse tentjes met heerlijke zoete aardappelfrietjes en nacho’s bijvoorbeeld. Ook kun je vleesgerechten krijgen van de barbecue. Ga je één van de zijstraten in, dan vind je ook weer eettentjes. Die zien er allemaal heel gezellig uit en het ruikt daardoor ook heerlijk overal. Neem je liever zelf iets mee? Dat kan ook. Er zijn diverse picknickplekken in het park.

straat western park

Main street western park boskovice

Praktische informatie

Wil je meer weten? Je vindt alle informatie op de website van het Western Park. Daar kun je ook de overnachtingen reserveren. Doe makkelijk zittende kleding aan, ook bij de kinderen. Van het goud scheppen en schat zoeken kunnen ze best vies worden. En zorg voor zonnenbrandcrème als het warm weer is, want er is niet overal beschutting. Er zijn genoeg winkeltjes om souvenirs te kopen trouwens, voor als je een leuk aandenken mee naar huis wil nemen.

ezels western park boskovice

sheriff western park

gezocht western park

 

Vorig artikelZo goedkoop mogelijk lenen, hoe doe je dat?
Volgend artikelPersonello fotokussen: een origineel kraamcadeau
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in