9 tips om een goedkope vlucht te boeken

met baby in het vliegtuigWie met het reisvirus besmet is zal regelmatig een reisje naar het buitenland willen boeken voor een mooie prijs. Er blijken echt manieren te zijn om dat zo goedkoop mogelijk doen, dus ging ik op onderzoek uit. Hoe kun je nou voor zo min mogelijk geld een vlucht boeken? Ik struinde het internet af op zoek naar tips en vond 9 tips om een goedkope vlucht te boeken. Om ze zelf niet te vergeten èn om jullie ook de kans te geven regelmatig met een goeie deal het vliegtuig te kunnen pakken, zette ik ze voor je op een rij in deze blog.

9 tips om een zo goedkoop mogelijke vlucht te boeken

  1. dinsdagmiddag is de beste dag om je vlucht te boeken. Veel maatschappijen weten dan of de vluchten in het weekend wel of niet vol zitten. Tarieven dalen op dinsdagmiddag.
  2. schrijf je in bij Skyscanner die de prijzen op verschillende momenten vergelijkt
  3. check verschillende vertrekplaatsen: Rotterdam, Eindhoven, Brussel of sommige plaatsen in Duitsland leveren flinke kortingen op.
  4. controleer verschillende vertrekmomenten. Soms is een vlucht een paar uur later flink goedkoper. Zo vertrekken wij ipv op zondagavond, op maandagochtend heel vroeg. Dit scheelde 250 euro!
  5. boek ‘s morgens heel vroeg, of ‘s avonds heel laat. Dit kan flink wat in prijs schelen
  6. kies voor een overstap. Dat lijkt misschien niet ideaal (zeker niet met kinderen!), maar als de tijden schappelijk zijn kun je tussendoor even ergens lunchen en daarna weer verder vliegen. Kinderen vinden het vaker superleuk om nog een keer op te stijgen en te dalen, dus maak er gewoon een uitje van. Het kan veel geld schelen!
  7. probeer bij de luchtvaartmaatschappij zelf te boeken. Dit is vaak goedkoper dan via een boekingssite.
  8. neem een zaterdagnacht op in je reis. Dit scheelt in de kosten.
  9. vlieg voor 7 uur of na 21.00 uur. Vooral Schiphol heeft dan goedkopere landingsrechten.

Heb jij nog tips?

Het lukt mij met deze tips tegenwoordig om zeker 6 keer per jaar een vlucht te boeken tegen een goedkoop tarief. Wist je overigens dat je compensatie kan krijgen indien je vlucht vertraagd is? Heb jij zelf nog tips die hier niet bij staan, maar wel supergoed werken? Deel ze dan in de reacties met ons. Zo kunnen we allemaal profiteren van mooie prijsjes en vaker op vakantie.

vleugel vliegtuig

Vorig artikelIbiza in oktober
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #192
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in