Interview met een travelblogger: Sanne van Chitaltravels.nl

goodebeachMet de zomervakantie interviewen we een aantal reisloggers. Ter inspiratie, om te genieten van hun verhalen en prachtige foto’s. Je kunt ze natuurlijk blijven volgen, wie weet word je wel aangestoken met het reisvirus! Deze week Sanne van Chitaltravels.nl

Vertel: wie ben je!

Ik ben Sanne, 33 jaar en samen met mijn vriend Thijs en onze twee katten woon ik in Oostzaan. Ik ben dolblij met mijn huis, we wonen namelijk in een woonboot aan het Oostzanerveld, een heel mooi natuurgebied. Oostzaan is een dorp vlakbij Amsterdam, zo heb ik de rust, ruimte en natuur van het dorp en de drukte en gezelligheid van de stad. Een hele fijne combi!

Wanneer ben je gestart met je blog en waarom?

Ik ben eigenlijk pas sinds een jaar serieus aan het bloggen. Chitaltravels is in eerste instantie ontstaan als een soort van naslagwerk voor mijzelf. Je beleeft zoveel avonturen en doet zoveel indrukken op tijdens een vakantie, dat het moeilijk is om ze allemaal te onthouden. Door ze op te schrijven blijft de herinnering levend! Daarnaast vind ik het heerlijk ontspannend om te schrijven, je helemaal te verliezen in een verhaal. Dat heeft me altijd al getrokken, één van de dingen die ik altijd al heb willen doen, is een boek schrijven. Dat was echt een soort bucketlist dingentje. Het boek heeft plaatsgemaakt voor een blog en ik geniet er met volle tegen van om mijn verhalen te vertalen naar een blog.

djupavogs

Welk moment wist je: ik wil reizen?

Mijn familie woont op Terschelling en vroeger met mijn ouders gingen wij daar in de zomervakantie altijd naar toe. Vier weken strand, duinen, slapen in een tent en de hele dag buiten zijn. Heerlijk! Toen we iets ouder waren bezocht ik samen met hen Lapland en IJsland. Ook al is het lang geleden, de herinneringen daaraan zijn nog springlevend! Heerlijk vond ik het! Het gevoel van reizen, vrijheid en de prachtige natuur. Sindsdien was ik eigenlijk hooked. En dat ben ik nog steeds!

Wat is je favoriete stad en waarom?

Stockholm! De stad is gebouwd op een aantal eilanden, met elk een andere sfeer en architectuur. De stad heeft een aantal leuke stadstrandjes, waar je op een zomerse dag lekker kan relaxen. Nog leuker is dat je vanaf Stockholm zo met de boot naar de Stockholm archipel kan varen, een eilanden groep met een prachtige natuur. Ik hou van de Zweedse mentaliteit, die is heel relaxed en dat zie je in het straatbeeld ook terug. O ja, en je kan er perfect winkelen! Ook niet geheel onbelangrijk! Als ik er zo over nadenk, kan ik zo nog tien redenen noemen waarom Stockholm zo leuk is.

ijsschotsen

En welk land komt hoog op je favorietenlijstje?

Hmmm, dat is een lastige!. Australië vind ik echt geweldig, daar zou ik heel graag nog een keer terug komen. De natuur, de mensen, het rondtrekken met de camper met als hoogtepunt het zwemmen met manta’s. Het is echt een super fijn land! Hiernaast vind ik IJsland toch ook wel heel bijzonder, het weidse landschap, het gevoel dat je je constant in een ansichtkaart bevind, de warmwaterbronnen, het lekkere eten en de uiterst vriendelijke bevolking maken het tot een land waar je eigenlijk niet meer weg wilt gaan.

Welke keuken vind je het lekkerst?

De Indonesische en Spaanse keuken!

Nepal 392

 

Wat is je ultieme vakantietip voor Nederland?

Eilandhoppen op de Waddeneilanden. Het ultieme eilandgevoel, de gezellige sfeer, mooie dorpjes en prachtige natuur.

Wat is in jouw ogen de meest hippe plekje op aarde?

Ik vond Chicago wel erg hip. Maar dan wel het nieuwe hip; de urban vibe, relaxte stadstranden en lekker en gezond eten (ja, het kan dus echt in Amerika!) Chicago schijnt het nieuwe New York te zijn!

nepal 1367

Hoe ziet je werkdag er uit?

Ik werk vier dagen per week als Orofaciaal fysiotherapeut. Ik behandel mensen met klachten aan het hoofd- halsgebied. Heel leuk om te doen. Op mijn vrije dag ben ik druk bezig met mijn blog, Chitaltravels. ’s Ochtends word ik gewekt door mijn twee katten, die het de hoogste tijd vinden om te eten, op mijn vrije dag sport ik dan vaak ook nog, ontbijt met een lekkere smoothie en kruip dan met een kopje thee achter de laptop. Foto’s uitzoeken en blogs schrijven. Heerlijk!

Schrijf je op reis of schrijf je thuis je artikelen?

De meeste artikelen schrijf ik thuis, maar soms ook op reis. Dan neem ik mijn Ipad mee en een los toetsenbord en blog dan op die manier. Ik neem in ieder geval altijd een notitieboekje mee, waar ik leuke adresjes op belevenissen in kan noteren.

Ga je wel eens twee keer naar dezelfde plek en zo ja, welk plekje is absoluut de moeite waard om vaker te bezoeken?

Die tik heb ik inderdaad wel een beetje! Ik vind vaak een bestemming zo leuk, dat ik er nog weleens wil terug komen om de rest te ontdekken. Stockholm, New York en IJsland bijvoorbeeld.

pelikaan

Zie in je huis terug dat je veel reist?

Ja, behoorlijk! Ik probeer uit elk land iets leuks mee te nemen, wat niet zo’n typisch toeristische souvenir is. Zo heb ik saladebestek uit Kenia, kommetjes uit Marokko en kussens uit Nepal. De speurtocht is zó leuk, dat we twee jaar geleden Chital zijn begonnen, een kleine webshop met de mooiste spullen van verre.

Wat is jouw ultieme reiservaring?

Zwemmen met walvishaaien op de Malediven! Een ervaring om nooit meer te vergeten. We zaten al uren op zee tot we plotseling de walvishaai zagen. In twee tellen hadden we onze flippers aan en duikbrillen op en lagen we in het water. Wat een prachtig dier! We hebben er twintig minuten mee kunnen snorkelen om daarna moe maar voldaan ons weer via het trappetje omhoog te hijsen tot in de boot. Een gelukzalig moment

Heb je een mooie voor-op-reis-tip?

Kies voor een wat snellere SD-kaart voor in je camera. Je kan hierdoor veel sneller foto’s maken achter elkaar en dat is heel handig voor als je bijvoorbeeld dieren fotografeert en snel meerdere foto’s achter elkaar wilt maken. Ook mag een hammamdoek niet ontbreken in je bagage, net zo groot als een badlaken, alleen het neemt een stuk minder ruimte in beslag.

Heb je een levensmotto? Daar sluiten we dan graag mee af!

Be adventurous! Beleef je eigen avonturen en geniet van elk moment. Maak herinneringen, die pakt niemand je namelijk meer af!

zee ijs

Vorig artikelTips voor een kampeervakantie met de motor
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #81
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in