Tips voor een kampeervakantie met de motor

kamperen motorOoit vertrok ik op de fiets naar België voor een vakantie. Na een hele dag fietsen in weer en wind, kwamen we aan op een druilerige camping. Ik had het koud van de hele dag natgeregend te zijn en ben die vakantie niet meer warm geworden. Vreselijk. Ik denk niet dat ik ooit nog eens op de fiets ga kamperen. Recent sprak ik iemand met een motor die ging kamperen. Op de motor kun je ver komen en zijn weersinvloeden zomers ook wat minder van belang. Ik was benieuwd waar je dan allemaal aan moet denken en raakte geïnspireerd tot het schrijven van dit artikel.

Kamperen met de motor

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je niet teveel meeneemt. Een motor heeft stukken minder bergruimte dan een auto. Slim pakken is dus het advies! Neem niet teveel kleding mee en vooral luchtige spullen, zoals korte broeken en shirtjes die je kunt oprollen. Eventueel kun je ze in een plastic zak doen waar je de stofzuiger op zet om vacuüm te zuigen. Zo neemt kleding de minste plek in.

Wat betreft de tent is een lichtgewicht koepeltentje natuurlijk de fijnste oplossing. Evenals een lichtgewicht slaapzak en matje. Een klein klapstoeltje, wat kookgerei zoals bestek, bord, beker en pannen, afwasspullen en uiteraard een gaspitje zijn een absolute must.

Toiletspullen en afwasmiddel koop je in speciale kleine reisverpakkingen om zo min mogelijk plek te laten innemen.

Op de dag van vertrek doe je de kleding aan die de meeste ruimte inneemt. Ben je van plan te gaan wandelen, dan doe je die schoenen aan tijdens de reis, dan hoeven ze niet in je tas. Simpele slippers nemen minder plek in dus die stop je in de bagage. Zo ook met je spijkerbroek.

Gevoel van vrijheid

Reizen met de motor geeft een enorm gevoel van vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt, komt prachtige omgevingen tegen en kan genieten van zowel de natuur als de stad. Een motor is perfect voor een echte roodtrip. Je zult zien dat je onderweg veel andere mensen ontmoet en voldoende aanspraak hebt.

Lijkt het je leuk om ook eens met een motorfiets op vakantie te gaan? Koop er een tweedehands en verkoop ‘m na je vakantie weer via ikwilvanmijnmotoraf.nl. Zo regel je goedkoop je vervoer tijdens de zomervakantie!

sky-1518703_1920

Vorig artikelWauw pauw!
Volgend artikelInterview met een travelblogger: Sanne van Chitaltravels.nl
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in