Klokken: functioneel en decoratief

klok antiekEen klok is in de eerste plaats natuurlijk handig voor het bekijken van de tijd. Daarnaast is het vooral een woonaccessoire. In elke ruimte zou een mooie klok moeten hangen. Klokken: functioneel en decoratief en hier tip ik voor jou een heleboel verschillende. 

Lees ook: Klokken van Made it Australië

Klokken: functioneel en decoratief

Klokken kun je kopen in allerlei vormen en maten. Zo kun je in de keuken een exemplaar van groot formaat hangen en in de woonkamer volstaan met een mooie tafelklok. Bij elke inrichting is een bijpassend uurwerk te vinden: of je nu houdt van donker houten meubelen of strakke witte. Bij de trend van steigerhouten meubelen, zijn natuurlijk ook bijpassende wandklokken met houtlook verkrijgbaar.

Met messen, vorken en lepels

In de keuken hangen we nog wel eens een ludieke klok. Zo heb je bijvoorbeeld exemplaren waar een mes de tijd aangeeft of waar vorken, lepels, schuimspanen en allerlei andere keukenlaobjecten de cijfers een tot en met twaalf voor moeten stellen. Als je deze klok hangt op een vrije muur, kan het echt een eyecatcher zijn voor je inrichting. Diezelfde vrije muur kan misschien ook gedecoreerd worden met een hele grote wandklok, er zijn exemplaren te koop met een doorsnede van meer dan 100 cm.

Klokken: functioneel en decoratief

Tafelklok: antiek en modern

Waar je denkt dat een tafelklok vooral voor de klassieke inrichting is, kom je bedrogen uit. Voor elke woonstijl is een bijpassende tafelklok. Natuurlijk zijn er klassieke, antieke modellen van donker hout of met glas-in-loodmotief, maar ook moderne witte uurwerken zijn beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een grote retro wekker of een in het oog springend ludiek model. Een tafelklok staat heel mooi op een schoorsteenmantel, maar het dressoir of de sidetable is een prima alternatief.

In elke ruimte een klok

Omdat horloges wat minder in zwang raken, is het handig om in elke ruimte een klok te hebben. Naast de woonkamer en de keuken kun je ook klokken hangen in de slaapkamers, op de gang en in de badkamer. Voor de laatste ruimte moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat het exemplaar waterdicht is. Je zult verbaasd zijn hoe vaak je kijkt op de verschillende klokken. 

moderne klokken

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelDe mooiste hebbedingetjes in de trendkleuren Rose Quartz en Serenity
Volgend artikelHoe kinderen heerlijk buitenspelen met het fijnste speelgoed
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in