Maak je tuin klaar voor het voorjaar

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar nu de zon steeds schijnt krijg ik enorm de behoefte om de tuin klaar te maken voor het voorjaar. Overal staan dode planten, potten waar de verf is afgebladderd, plastic speelgoed dat door de tuin is gewaaid, meubels die vervangen moeten worden, schoongemaakt of een likje verf kunnen gebruiken en het gras heeft ook een boost nodig, in welke vorm dan ook. Helaas is het nog wel wat koud om uren lang in de tuin te werken, dus ik wacht nog heel even tot de temperaturen rond de 14 a 15 graden zullen zijn. Maar dan ga ik los!

Hogedrukspuit

Het eerste wat ik ga doen is de tuinmeubels en tegens schoonspuiten. Zo’n lange winter laat zijn sporen na in de vorm van algen en modder. Tijd dus om daar wat aan te doen, dan ziet alles er straks meteen minder grauw uit. De schutting pakken we ook mee, want die is van alle wind en regen ook vies geworden.

Tuinmeubelen checken

Als alles weer schoon is ga ik de balans eens opmaken wat betreft de tuinmeubelen. Ons loungeset is denk ik nog wel goed, maar moet misschien wel even wat worden opgeschuurd en in de lag gezet. De eettafel met 6 stoelen is wel aan vervanging toe, maar daar moeten we eens goed naar kijken, want ik wil wel weer net zo’n grote en ook dezelfde soort stoelen. Geen idee of we die nog te pakken kunnen krijgen.

Planten en potten

De meeste planten hebben de winter helaas niet overleefd. Ik neem mezelf ieder jaar weer voor om de planten in de winter binnen te zetten, maar als het dan zover is dan vergeet ik het, of ik heb geen idee waar ze dan moeten staan de hele winter. Maar goed, naast dat behalve de vijg en de appelboom volgens mij alles doodgevroren is, zijn ook de potten kapot van de kou. Gelukkig zit hier tegenover mijn huis een tuincentrum, dus das een kwestie van even nieuwe potten en planten shoppen en weer in de tuin zetten. Overigens moet je nog wel oppassen tot half mei, want het kàn ‘s nachts nog steeds vriezen en niet alle planten kunnen lichte vorst aan. Houd het weerbericht dus in de gaten, en pak je planten in als je ziet dat het toch nog gaat vriezen.

Accessoires

Natuurlijk wil ik ook nog nieuwe accessoires in de tuin. Denk aan lantaarntjes, een mooie waterkaraf, een nieuwe parasol. Steeds als de folders binnenkomen knip ik wat dingen uit die ik leuk vind, zodat ik als het straks mooi weer wordt snel wat accessoires online kan bestellen.

Vorig artikelTrots als een pauw!
Volgend artikelStimuleer de fantasie van je kind
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in