Leesinspiratie voor op vakantie

het PuttertjeAls ik iets heerlijk vind aan op vakantie gaan, is het wel dat ik dan eindelijk weer eens aan lezen toe kom. Geen internet, geen iPhone, spelende kinderen, en mama met een boek op de stretcher. At least that’s how I picture it… En dus deed ik wat research naar wat nou dè boeken zijn om mee te nemen op vakantie. Hierbij mijn leesinspiratie!

1. Het Puttertje van Donna Tart. Die boeken van Donna Tart vind ik sowieso al geweldig. De Verborgen Geschiedenis heb ik in één adem uitgelezen. Dat was dan nog voordat ik moeder werd natuurlijk. Toen kon dat nog. Theo verliest zijn moeder bij een aanslag en stopt een schilderij “het Puttertje” in zijn tas. Een prachtig boek over verlies, obsessie, overlevingskracht en de meedogenloze speling van het lot.

stralende meisjes

2. Stralende meisjes van Lauren Beukes. Dit originele en spannende verhaal zet de tien heel verschillende meisjes uitstekend in hun tijd en context, heeft een sterke plot met een verrassend einde.

het zevende kind

3. Het zevende kind van Erik Valeur. In 1961 worden zeven kinderen uit eenzelfde tehuis geadopteerd. Aan de vooravond van het zestigjarige jubileum van het tehuis wordt een anonieme brief verstuurd waaruit blijkt dat een van de kinderen een geheim met zich meedraagt. Een geheim dat grote opschudding zal veroorzaken en terugvoert naar hun gezamenlijke tijd in de olifantjeskamer van het tehuis en naar hun biologische ouders.

carlo

4. Monte Carlo van Peter Terrin. Net voor de start van de Grand Prix in 1968 is het publiek getuige van een vreselijk ongeluk. Jack Preston redt het leven van Deedee, een jonge filmster. Weer thuis bij zijn vrouw wacht hij met verlangen en angst op een teken van haar, dat zijn leven zal veranderen.

italie

5. Italië, de schaduwkant van een zonovergoten land van Ine Roox. Voor onder de cipressen met de zon op je bol. In dit boek reist Ine Roox door dat andere Italië en verwerpt zij niet zozeer alle clichés, maar belicht ze van een andere kant of schenkt ze diepgang. Aan de hand van vijftien verhalen – over onder meer politiek, religie, gastronomie, emigratie en cultuur – schetst Ine Roox op meeslepende wijze een genuanceerd en rijkgeschakeerd beeld van een land dat het verdient om beter gekend te worden.

Vorig artikelEen kijkje achter de schermen bij… Papiermier!
Volgend artikelHaal méér uit je vakantiefoto’s!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in