Een kijkje achter de schermen bij… Papiermier!

papiermier werkplekBij Hip & Hot zien we steeds leuke en hippe webshops voorbij komen. We zien mooie producten die met liefde uitgekozen of gemaakt worden. Maar door wie? Wie is het gezicht achter de webshop en wat drijft hem of haar? Hip & Hot neemt een kijkje achter de schermen en vraagt er op los! Deze week: Evelien en Mario van Papiermier.

Papiermier wordt gerund door Evelien (37) en Mario (37). De studies Interieurvormgeving (Evelien) en Montage film/tv (Mario) brachten hen samen en 15 jaar later zijn ze een gezin met 3 prachtige dochters Emma (9), Marie (7) en Fien (4).

Hoe is Papiermier ontstaan?

Mario: “Na de geboorte van Marie ontstond het idee van onze eerste webshop www.kokkie.be.

Kokkie is nu al zes jaar een vaste waarde in het Vlaamse webshopland. Twee jaar later ontstond het idee om ook leuke papierwaren te verkopen omdat dit in België nog niet bestond als webshop.

Tijdens een nacht woelen en piekeren, bedacht Evelien de naam Papiermier. Midden in de nacht stond ze op om het logo uit te werken.”

Vanaf welke plek werken jullie?

Evelien: “De werkplek is in ons huis. We zijn ooit begonnen met een stenen winkel maar dat kostte heel veel tijd. Om meer tijd aan ons gezin te kunnen besteden, werken we nu alleen nog met een websop. Dat bevalt heel goed. Tijdens de schooluren van de kinderen worden er pakjes gemaakt om te versturen, leveringen uitgepakt, papierwerk gedaan. In de avonduren worden bestellingen voorbereid omdat we dit met z’n tweeën doen (Mario werkt fulltime voor tv). We hebben in huis een grote ruimte omgetoverd tot grote stockruimte met rekken en een inpaktafel.”

Hoe worden jullie producten gekozen?

Evelien: “De keuze wordt bepaald door de wauw-factor, het buikgevoel. Meestal zijn het ook de papierwaren en stempels waar we beiden meteen op ‘flippen’. Natuurlijk moet er ook gekeken worden naar de kosten. Importeren uit Japan, China, Amerika is duur en dan wegen we af of we de verkoopprijs nog realistisch blijft. We proberen een grote variatie te presenten door heel wat merken te importeren. Daarnaast zetten we ook Belgische en Nederlandse merken in de spotlight. We zoeken een evenwicht tussen gekende en minder gekende merken.”

Waar vinden we Papiermier online?

Mario: “Uiteraard op de website, maar ook Facebook, Pinterest en Twitter.

Op onze facebookpagina zijn er bijna dagelijks updates over nieuwe artikels of vind je er fijne spreuken (de link met pinterest). Op onze pinterestpagina kan je onze liefde voor illustraties ontdekken!
We versturen elke twee weken een nieuwsbrif en we duiken ook wel eens op in blogs of in de pers. Daar worden we blij van!”

Waar vinden jullie je inspiratie?

Evelien: “De inspiratie komt vaak van internet: blogs, buitenlandse shops, Pinterest. Maar ook via diverse beurzen die we bezoeken.”

Hoe gaan jullie om met concurrentie?

Evelien: “Door niet naar hen te kijken. Het enige dat je bereikt is frustratie omdat ze je willen nadoen of lager gaan in prijs. Door ons daar overheen te zetten valt er heel wat stress weg.”

Wat is jullie best verkochte artikel?

Ze reageren zonder twijfel: One line a day.

Een rijtje producten getipt door Evelien en Mario die onze lezers niet mogen missen!

1. One line a day: omdat een dagboek bijhouden altijd leuk is

2. 1000 dot to dot: want puntjes verbinden is hier geen kinderspel

3. Ministempels: onmogelijk om er ééntje uit te kiezen, want je wordt instant vrolijk van elke ministempel

4. Petit Pattern book om zelf mee aan de slag te gaan

5. Gigantische kleurplaat: ideaal voor verjaardagsfeestjes.

papiermier producten

 

 

Vorig artikelKinderboekentip: de krijtjes staken!
Volgend artikelLeesinspiratie voor op vakantie
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in