Tips & trics voor loomatics

neon loom elastiekjesOok in huize Hipenhot is het loom-virus toegeslagen. Sinds dit weekend is Sterre trotse bezitter van een set om te loomen. Ze kan alleen nog de visgraat, zegt ze, dat heeft ze van haar vriendinnen geleerd. Maar inmiddels zien we de mooiste creaties voorbij komen. Van brede tot smalle armbandjes, van ijsjes tot dieren, sleutelhangers, noem maar op! De rage lijkt voorlopig nog niet voorbij. In mijn zoektocht naar voorbeelden van loomen kwam ik een aantal tips tegen die ik met jullie wil delen.

Ten eerste vond ik een handig boek: Band-it! Hier vind je de basisinstructies voor verschillende soorten knopen en patronen. Er zijn inmiddels al een aantal nieuwe series uitgekomen met nieuwe patronen.

Ook vond ik op Youtube handige filmpjes om het te leren. Bijvoorbeeld dit filmpje, die veel meisjes zal aanspreken.

Tot slot vond ik een aantal heel geschikte apps. De meeste zijn betaald, helaas, maar je hebt dan geen last van reclame. Ze zijn echt heel handig.

loom app

-app: Rainbow Loom Pro Edition dit is een heel uitgebreide app met meer dan 300 youtube filmpjes en voorbeelden. Met in-app inkopen kun je zelfs nog meer video’s bijkopen.

rainbow loom

-app: Instaloom, een soort sociaal netwerk voor looiers. Gratis, maar wel veel reclame.

loom tube

-app: Loomtube, de beste Nederlandstalige Rainbowloom voorbeeldfilmpjes verzameld in 1 handige app.

En waar koop je die bandjes nu eigenlijk? Tja, overal zo’n beetje. Iedereen speelt er op in. Maar online vonden wij een handig adresje bij Mamaloom. Naast elastiekjes zijn er ook leuke accessoires en handige opbergdozen.

loombandjes

Vorig artikel5 x Coole zomeroutfits voor boys
Volgend artikelCamping hacks van Pinterest
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in