Leuke apps voor kinderen die in het teken staan van de lente

De zon laat zich voorzichtig steeds meer zien, voorjaarsbolletjes beginnen te groeien en moestuintjes worden aangelegd. Kortom: we gaan richting de lente! Ook voor bij de lente zijn er leuke apps. Niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Twee apps zijn voor buiten bedoeld, dus gezellig samen er op uit.

Dr. Panda’s Moestuin

Geschikt voor iPad en iPhone – € 2,99

Zijn jouw kinderen ook druk met de moestuintjes? Een beetje geduld is hierbij wel nodig. Maar met deze app kun je vast vooruit kijken en oefenen met oogsten. Dr. Panda heeft een groente- en fruitwinkel. Zijn vriendjes zijn de klanten. Leer alles over de groei van fruit en groente. Maak een moestuin, ploeg, zaai en oogst. Maar kijk wel uit voor de insecten, zij mogen jouw oogst niet opeten. Zorg er ook voor dat ze voldoende water en licht krijgen.

Lees er alles over op mijn uitgebreide review

Dr. Panda's Moestuin

 Digi Doe Natuurkaarten

Geschikt voor iPad en iPhone – € 0,99

Ga samen met jouw kind heerlijk naar buiten, dicht bij huis of het bos in. Deze app bevat 50 kaarten met een opdracht over dieren, planten en natuur. Bijvoorbeeld:

  • Hoe ruiken bomen?
  • Kun jij voorwerpen zoeken met de kleuren van de regenboog?
  • Zoek een plant en verzin zelf een nieuwe naam
  • Knutsel met natuurlijke materialen

Een aanrader voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Na aanschaf kun je de app natuurlijk ook in andere seizoenen gebruiken.

Digi Doe Natuurkaarten

Woorden leren – Seizoenen – Juf Jannie

Geschikt voor iPad en iPhone – € 1,99

Je kent ze waarschijnlijk wel, de apps van Juf Jannie. Ook over de seizoenen hebben ze een mooie, kleurrijke en vooral leerzame app. Met deze app oefen en vergroot je de woordenschat van het kind. Er wordt geoefend met lidwoorden, woorden en zinnen. Per interactieve plaat kun je twee oefeningen maken: raak de plaatjes en leer woorden en zinnen. En beantwoord de woordenschatvragen door de plaatjes aan te raken. Een aanrader voor peuters en kleuters, ook leerzaam tijdens de andere seizoenen.

Woorden leren Seizoenen Juf Jannie

Vlinder Mee

Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

De eerste vlinders vliegen alweer rond. Maar hoe heet deze vlinder? Met de deze app vind je eenvoudige alle vlinders die in jouw tuin voorkomen. Zoek op kleur, familie of naam. Heb je de naam gevonden? Lees dan alles over deze vlinder en bekijk de foto. Tevens kun je vlinders tellen en jouw telling doorgeven aan de Vlinderstichting.

Vlinder Mee

Sprekend kuiken

Geschikt voor iPad en iPhone – € 0,99

Kuikentjes horen bij de lente en bij Pasen. Met dit kuiken beleef je plezier. Spreek een tekst in of laat het kuiken een muziekje horen. Krijg jij het kuiken aan het praten of zingen?

Nog een extra tip voor in de klas: werk je in de klas met thema Lente? Dan is dit een prachtige app om de woordenschat mee te oefenen en uit te breiden. Jij bepaalt zelf welke woorden er geleerd worden. Lees er alles over op mijn uitgebreide review, inclusief foto’s en een instructievideo. De app is eenvoudig in gebruik, zowel jij als kinderen kunnen er snel mee aan de slag.

Sprekend kuiken

Geschreven door: Susan Spekschoor

 

Vorig artikelDraadzaken voor de hipste plantendecoraties
Volgend artikelDe zes leukste kraamcadeautjes voor baby Fee
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in