Handig trucje voor je smartphone met WhatsApp

Handig trucje voor je smartphone met WhatsAppIk heb een rare tic die voor mij eigenlijk heel normaal is. Dat het vreemd is ontdekte ik laatst, toen een collega aan mij vroeg waarom ik appjes aan mezelf stuurde. Ze zag namelijk een appje op mijn smartphone binnenkomen en zag dat ik zelf de afzender was. Ik doe dit al jaren en ik vind het superhandig. Nu ik weet dat dit niet bij iedereen bekend is, besloot ik deze blog te schrijven. Een handig trucje voor je smartphone met WhatsApp.

Lees ook: Apps voor onderweg naar je vakantieadres

Handig trucje voor je smartphone met WhatsApp

Ik stuur mezelf dus appjes over belangrijke dingen die ik niet wil vergeten. Dat kan een bepaalde link zijn, een telefoonnummer, een bericht wat ik wil onthouden, een foto, noem maar op. Zo ontstaat er een heel archief met belangrijke zaken die ik eenvoudig terug wil kunnen zoeken. Je vraagt je nu misschien af hoe je jezelf kunt appen via de smartphone, als je er maar eentje hebt? Dat is dus heel simpel en in de volgende alinea ga ik je precies uitleggen hoe jij ook zo’n archief “belangrijke zaken” kunt aanleggen voor jezelf.

Zo maak jij een WhatsApp archief aan

Wat ik hiervoor gedaan heb is namelijk een WhatsApp groep aangemaakt met alleen mijzelf. Er is een eenvoudig trucje voor om dat te doen en dat ga ik je hieronder stap voor stap uitleggen. 

  1. Maak een WhatsApp groep aan met een bekende, bijvoorbeeld je man of je vriend
  2. Geef de groep de naam “Archief” of kies een ander woord wat jou aanspreekt
  3. Klik op de naam van de groep, scroll naar beneden en verwijder je vriend
  4. Tadaa! Jouw archief groep is aangemaakt. Je kunt nu berichten naar jezelf sturen die je altijd weer terug kunt vinden. 

Vindt ook berichten van langer geleden terug

Het grote voordeel van WhatsApp is, dat je ook een zoekfunctie hebt. Stel dat jij een paar jaar terug een fantastische Minecraft traktatie naar jezelf hebt geappt. Een plaatje of de website waar je een handige free printable kon vinden. Een vriendin van je heeft een zoon die gek is van Minecraft en jij herinner je die traktatie. Je weet dat hij in je archief stond. Inmiddels is dat zo ver naar onderen gegaan door nieuwe berichten die je jezelf stuurde, dat het scrollen een tijdrovend verhaal wordt. Gebruik dan de zoekfunctie. Tik bijvoorbeeld in “minecraft” en je link zal naar boven komen. Handig trucje voor je smartphone met WhatsApp he? 

Handig trucje voor je smartphone met WhatsApp uitgelegd

Vorig artikelRaamdecoratie in de stijl van jouw huis
Volgend artikelAsperge tartaar recept
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in