Maak je eigen knijpfruit!

squiz-knijpzakjes-set-van-drie-stuksSommige kinderen zijn niet zo van het fruit, maar zo’n vrolijk zakje met knijpfruit lusten ze dan weer wel. Koop je ze in de supermarkt, dan zijn ze uiteraard langer houdbaar. Alleen denk ik dat er dan ook allerlei rotzooi in zit, om het houdbaar te maken. Dus ik maak het liever zelf.

Dat kan namelijk heel eenvoudig. Met de zakjes van Squiz. Voor €14,90 heb je 3 zakjes in de vorm van een dier: een pinguïn (hier de favoriet bij de meiden), de leeuw (die vindt Yuren helemaal geweldig) en een olifant. De zakjes hebben aan de bovenzijde een druk-sluit strip, zoals je die ook wel kent op de lunchzakjes van de Ikea of AH. Aan de andere kant zit een draaidop.

Zo werkt het:

Pureer wat fruit met de staafmixer of de blender naar keuze. Let op dat sommig fruit vrij vloeibaar wordt, als je het mengt met banaan blijft het wat steviger. Je hoeft geen vloeistof toe te voegen (kan wel, bijvoorbeeld appelsap). Eventueel kun je ook groenten er doorheen mengen, zoals spinazie. Het hangt natuurlijk af van je kind of hij/zij dat zal waarderen. Op de website van Squiz kun je nog meer recepten vinden.

Vul de zakjes via de druk-sluit opening aan de bovenzijde. Doe dat niet verder dan het streepje bij MAX, want anders gaan de zakjes lekken. En zorg dat het dopje er op zit als je ze vult, anders loopt het er aan de onderkant meteen weer uit 😉

knijpfruit maken

Leg ze even in de koelkast om lekker koel te worden en dan… drinken maar! Ze kunnen uiteraard ook mee naar school. Ik zou ze dan wel voor de zekerheid in een dicht zakje meegeven, stel dat het gaat lekken? Omdat het vakantie is, heb ik niet kunnen testen of het helemaal lekvrij is namelijk.

De kinderen vonden het superlekker. En wat zo fijn is, na afloop zet je de zakjes in de vaatwasser en kun je ze de volgende dag weer gebruiken!

Knijpfruit drinken

Vorig artikelLente-uitjes en meer om te doen in de krokusvakantie
Volgend artikelMoestuintje gemaakt? Dat smaakt naar meer!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Hallo, als ik op de receten druk krijg ik een filmpje te zien en geen recepten…. Heb je voor mij een link?

    • Ik zie het inderdaad Tamara. Ik denk dat de website is aangepast, want voorheen ging deze link wel naar recepten. Jammer! Ik heb de juiste link helaas niet voor je.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in