Moestuintje gemaakt? Dat smaakt naar meer!

MoestuintjesOok al volop aan het sparen voor een klein moestuintje thuis via de actie van Albert Heijn? Hartstikke leuk dat op deze manier steeds meer kinderen leren hoe simpel en snel je thuis je eigen kruiden, groenten en fruit kunt verbouwen. Als je ze zelf gekweekt hebt, smaken die worteltjes toch eigenlijk best lekker… Heb je de smaak eenmaal te pakken, dan wordt het wellicht tijd voor je eigen moestuin!

In steeds meer steden worden stukken braakliggend terrein omgetoverd tot gezamenlijke buurtmoestuinen. Wie zin en tijd heeft, kan daar lekker aan de slag en deelt mee in de opbrengst van de tuin. Supergezellig, niet voor niets zingen ze er zelfs in Sesamstraat een swingend lied over! Wil je liever zelf een moestuintje hebben (verkijk je niet op de grote hoeveelheid werk die daarbij komt kijken!), dan kun je bij een volkstuindersvereniging in je gemeente terecht. Meestal zijn er wachtlijsten, maar wie weet heb je geluk.

Sesamstraat

In je eigen achtertuin of op je balkon is altijd wel ruimte te vinden om wat te verbouwen. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn, leert de site Makkelijke Moestuin. Op 1 vierkante meter kun je al aardig uit de voeten. Via deze site is ook het boekje Jelle’s tuinschrift verkrijgbaar, waarmee het voor de kids nog leuker wordt om mee te helpen!

Jelle's tuinschrift

Niet alleen in tuincentra maar ook in bouwmarkten zijn al volop zaadjes en dergelijke te koop voor in de moestuin. Speciaal gericht op kinderen is het merk Green-Kids. Achter dit merk zit groenexepert Lodewijk Hoekstra, die in het bijbehorende televisieprogramma met kinderen de natuur in gaat. Naast het vogelhuisje van dit merk komt straks bij ons thuis een rijtje hangzakjes aan de muur, zodat we in de zomer lekker van onze eigen oogst kunnen snoepen.

Green-Kids

Ook bij de HEMA kun je al volop zaadjes en ander tuinspul kopen. De handige papieren en juten zakjes zijn tevens bestemd om de zaadjes in te laten ontkiemen, dus meer dan een vensterbank heb je daarvoor niet nodig. En het staat nog eens gezellig ook! Ook de retro-achtig gedecoreerde potjes met kruiden zijn superleuk, bij mij staat inmiddels de vensterbank al vol…

Hema

Wil je straks als het echt voorjaar is lekker buiten met de kids aan de slag, dan heeft het houten speelgoedmerk Janod van allerlei gereedschappen die daarbij van pas komen. Zoals deze mooie metalen kruiwagen. Maar natuurlijk ook de bijbehorende scheppen, harken en gieters. Ik zou zeggen: spitten maar!

Janod kruiwagen

Vorig artikelMaak je eigen knijpfruit!
Volgend artikelEen kijkje achter de schermen bij Ogeltje
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in