Lente-uitjes en meer om te doen in de krokusvakantie

Lente-uitjesWij zijn geen wintersportmensen, alhoewel je me voor een dik pak sneeuw altijd wakker mag maken. Maar dat zal er deze week niet inzitten. En ook veel buiten spelen zal er met dit grijze regenachtige weer niet van komen. Dus wat gaan we dan doen? Gelukkig is het ook in de theaters, bioscopen en musea nog volop voorjaarsvakantie!

In de regio Utrecht zijn er in diverse theaters onder de noemer Lente-uitjes veel vooral muzikale kindervoorstellingen te zien. Bijvoorbeeld Ondersteboven (2+), waarin musicus Wiebe Gotink op mysterieuze wijze overal muziek uit tevoorschijn tovert en Naar de haaien? (5+), een voorstelling met veel muziek en meer dan honderd (!) verschillende muziekinstrumenten.

Naar de haaien - De Wereldband - Oorkaan - foto Anna van Kooij

Het thema van het Fantastisch Kinderfilmfestival in EYE Amsterdam is ‘Bouwen, timmeren en klussen’. Hiervoor is speciaal ‘Werkplaats Krak & Mik’ ingericht, waar kinderen kunnen spelen, ontdekken en experimenteren met al hun zintuigen. Hebben ze daar geen zin (meer) in, dan kunnen ze genieten van grappige animatiefilms. Dit festival reist na de voorjaarsvakantie weer verder, dus kom je niet in Amsterdam, dan kun je er wellicht in een van de andere plaatsen nog naar toe.

Fantastisch Kinderfilmfestival

Kinderen met voorjaarskriebels laat je lekker uitrazen bij het Maaspodium in Rotterdam. Daar wordt volop gevierd dat de lente in aantocht is. Niks duf in je stoel hangen dus en wachten tot het zonnetje gaat schijnen, maar aan de slag! Vanaf 1 uur voor iedere voorstelling en erna zijn tal van activiteiten te doen: servies kapot gooien en er daarna weer iets moois van maken bijvoorbeeld. En tussenin ga je toch even lekker zitten voor een mooie theatervoorstelling.

Maastheater 1

Musea saai? Dat zal geen kind meer durven zeggen na een bezoek aan de Wonderkamers in het Gemeentemuseum in Den Haag. In een game, waarin je als bezoeker de hoofdrol speelt, komt de kunst letterlijk en figuurlijk tot leven. Je kunt bijvoorbeeld in een mooie outfit over de catwalk lopen of, onder aanmoediging van niemand minder dan Mondriaan zelf, op het ritme van de Boogie Woogie dansen. Eenmaal thuis kun je via de website alles wat is gecreëerd, zoals een zelf ingerichte museumzaal of de cover van een modetijdschrift, nog eens bekijken en via social media delen.

Wonderkamers 2 - foto Gerrit Schreurs

 

 

Vorig artikelAlle originele kinderstoelen op een rij, welke kies jij?
Volgend artikelMaak je eigen knijpfruit!
Yvonne Koop
Yvonne Koop schrijft als moeder van 4 kids graag over onderwerpen die haar het meest nabij staan: kinderen, speelgoed, (buiten) spelen, natuur, Scandinavië, design en handwerk. Voor Hip & Hot schrijft Yvonne over kunst, cultuur en evenementen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in