Martini non alcoholico in een verrassend warm drankje

warm winters drankje met martiniLiefhebbers van Martini moeten zeker even verder lezen, want ik kwam recent een bijzonder warm drankje op het spoor wat ik graag wil delen. De ingrediënten zul je wellicht niet snel bij elkaar verwachten, maar wie de ietwat bittere smaak van Martini Bianco kan waarderen, zal dit drankje erg lekker vinden. Ik heb de versie zonder alcohol gebruikt, omdat er ook al Tia Maria in gaat en zo is het toch wat minder alcohol. Martini non alcoholico in een verrassend warm drankje, het recept!

Martini non alcoholico in een verrassend warm drankje

Dit drankje kun je ook met slagroom maken die je opklopt en dan dus koud serveren. Zelf vind ik dat minder lekker, ik hou meer van warme dranken. Daarom bedacht ik deze versie, die je heel goed in het najaar kunt drinken. In de zomer drink ik Martini het liefst gemengd met sprite en wat ijs erin.

Martini non alcoholico in een verrassend warm drankje

Dit heb je nodig

50 ml Martini Bianco (non alcoholico)
6 theelepels Tia Maria
2 theelepels pindakaas
60 ml warme melk
40 ml slagroom

inschenken mengsel met pindaka

Zo maak je het

Schenk de Martini in een mok of glas. Verwarm de melk in een pannetje en giet het erbij. Klop de slagroom met de pindakaas en de Tia Maria en voeg toe aan de warme melk. Bestrooi met een beetje kaneel en klaar is je Martini non alcoholico in een verrassend warm drankje. Drinken maar!

Martini non alcoholico in een verrassend warm drankje sfeerfoto

Vorig artikelLifehacks om lekker ontspannen te verhuizen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #293
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in