Lifehacks om lekker ontspannen te verhuizen

verhuizen-dec-2016Ik weet het nog goed. Wij hadden een ander huis gekocht, en ons vorige huis goed kunnen verkopen. Een voorwaarde was wel, dat de mensen die ons huis kochten, er al in de zomer in konden. Niet handig, want onze woning was nog niet klaar. Gelukkig konden we tijdelijk in de woning van kennissen, die op wereldreis gingen. Alleen onze spullen konden niet mee. Dus die moesten opgeslagen. Dus huurden we een ruimte ergens in de buurt, waar we eindeloos met dozen en meubels heen moesten rijden om alles daar op te slaan. Inmiddels weet ik beter en heb ik wat lifehacks om lekker ontspannen te verhuizen ontdekt. Zoals bijvoorbeeld de handige opslagboxen van mobiele opslag van Kubox, waarover verderop meer. In deze blog deel ik ze graag met jullie.

Lees ook: de verhuisdieren, een prentenboek voor kinderen

Lifehacks om lekker ontspannen te verhuizen

Verhuizen doe je het beste een beetje georganiseerd. Ben je daar zelf niet goed in, vraag dan iemand die dat wel is om je te helpen. Chaotisch verhuizen is vreselijk. Niet alleen op  het moment zelf, want dan overzie je het werk op den duur niet meer, maar ook achteraf, als je alles moet inpakken. Zo zijn wij maanden op zoek geweest naar handdoeken, die we uiteindelijk terugvonden in een koffer. Dat leek toen zo handig, die koffer was toch leeg, dus daar pasten makkelijk de handdoeken in. Als je dat alleen nergens opschrijft en in de drukte weer vergeet… dan berg je die koffers inclusief handdoeken op en vind je ze pas weer terug als je een keer met het vliegtuig op reis gaan. Deze strategie hoort dus duidelijk niet bij lifehacks om lekker ontspannen te verhuizen, maar de volgende tips wel!

Begin op tijd

De ultieme tip is om op tijd te beginnen. Maar ja, wat is op tijd he? Nou, ik kan je vertellen: dat is niet twee weken van tevoren. Begin liever twee maanden van tevoren. Zorg dat je verhuisdozen in huis hebt en begin bijvoorbeeld met het inpakken van kleding van het seizoen die je op dat moment niet meer nodig hebt. Dat geldt ook voor heel veel andere dingen. In feite heb je alleen nog nodig wat je ook zou gebruiken als je op vakantie gaat.

av verhuizen

Combineer zware spullen met lichte spullen

Het lijkt zo handig: alle boeken in één doos. Je hebt alles bij elkaar en kan ze na afloop zo weer uitpakken bij je boekenkast. Dan vergeet je echter, dat een doos vol boeken echt loeizwaar is. Niet te tillen zo zwaar. Geen goed plan dus. Combineer boeken met bijvoorbeeld handdoeken of kleding in een doos. Begin met een laagje boeken en leg daar bovenop de lichte spullen.

Zet op de doos wat er in zit

Dit is misschien nog wel het allerbelangrijkste. Koop stickers en zet er heel gedetailleerd op wat er in zit. Volsta niet met: kleding, want je hebt vast meerdere dozen met kleding en wie weet wil je net alvast dat ene leuke topje aan als je verhuisd bent, maar in welke doos zat die nou ook al weer. Denk absoluut NIET dat je dat gaat onthouden, want ik kan uit ervaring vertellen: dat is niet zo. Een verhuizing is één van de meest stressvolle gebeurtenissen uit je leven, no way dat jij van al die 50 dozen weet wat je bij elkaar propt.

Lees ook: de hypotheek die je kunt meeverhuizen

Verdeel je nieuwe huis in kamers en zet die op de doos

Naast de inhoud, is het ook handig om op de doos te zetten waar deze naartoe moet. Niemand verhuisd alleen, dus of je nou vrienden of familie hebt die je gaan helpen, of verhuizers inhuurt, het is heel handig als er op de doos staat of hij naar de woonkamer, slaapkamer 1, slaapkamer 2, keuken, badkamer of wat dan ook moet. Het is dus ook handig om daar rekening mee te houden als je gaat inpakken. Dat je die kamers een beetje bij elkaar inpakt. Dus niet de hele keukeninventaris bij de kleding inpakken, want dat moet in twee totaal verschillende ruimtes en pakt niet handig uit.

Gooi veel weg

Een gouden tip van mijn oma: alles wat je een jaar niet in je handen hebt gehad, gooi je weg. Of zoals Marie Kondo het zegt: if it doesn’t park joy, throw it away! Sowieso zijn de boeken van Marie Kondo een aanrader als je gaat verhuizen, want het is echt heel fijn om eens goed door al je spullen heen te gaan en een heleboel weg te doen. Dat hoeft niet in de prullenbak, dat kan ook naar de Kringloop of op Marktplaats, maar kijk echt krititsch naar al je bezittingen. Zo heb ik twee keer een enorme bult aan studieboeken verhuisd waar ik echt nooit in keek. De laatste keer dacht ik: ga ik het nu weer versjouwen naar een nieuw huis, om het vervolgens 10 jaar in de kast te laten verstoffen? Nee dus. Dit keer ging het de deur uit. Heb ze nog niet 1 keer gemist.

Spark joy marie kondo

Spullen opslaan

Moet jij, net als ik, tijdelijk naar een andere woning en dus spullen opslaan? Of misschien vind je het wel prettig om niet alle dozen ineens in je nieuwe huis te krijgen, zodat je een beetje georganiseerd kan uitpakken? Dan heb ik een hele handige tip voor je. Bij Kubox kun je namelijk een mobiele opslagruimte huren. Dat houdt in dat ze de opslag bij je voor de deur komen afleveren, jij deze vult en zij ‘m weer ophalen. Tegen de tijd dat jij in je nieuwe huis kan, of zover uitgepakt bent dat je de dozen uit je opslag ook wil gaan uitpakken, laat je de Kubox gewoon weer thuisbezorgen. En als hij leeg is, komen ze ‘m ook weer ophalen. Zo heb je er totaal geen gedoe van, alleen plezier! Als ik daar van had geweten drie jaar geleden, had ik dat zeker gebruikt. Dat vind ik de beste lifehack om lekker ontspannen te verhuizen ever!

Door heel Nederland

Dit kan dus door heel Nederland. Wat je dus ook zoekt: opslagruimte Utrecht, in Den Haag, Amsterdam of Lutjebroek, er zijn geen beperkingen, iedereen kan hier gebruik van maken. Ideaal!

Dit artikel betreft een samenwerking

Vorig artikelEen goede heggenschaar met accu: Kärcher
Volgend artikelMartini non alcoholico in een verrassend warm drankje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in