Wat kun je doen met overgebleven parmezaanse kaas?

nodig parmezaanse kaaskoekjesIk maak regelmatig risotto. Met parmezaanse kaas natuurlijk, zoals dat hoort. Met een gezin van 6 heb ik dan best een flink stuk nodig. Ik houd dan altijd wat over. Dat staat vervolgens weken in de koelkast. Steeds als ik die dan open doe denk ik: oh ja, die parmezaanse kaas. Daar moet ik nog iets mee. Tot het moment komt dat ik er niks meer mee hoef, omdat het gaat schimmelen. Zo zonde vind ik dat!  Dus ik ging op onderzoek uit. Wat kun je doen met overgebleven parmezaanse kaas?

Nu had ik toevallig al een heel lekker recept van witlof met karnemelksaus en parmezaanse kaas koekjes in mijn map met succesrecepten zitten. Ik heb het eens met kerst gemaakt, volgens mij komt het uit de Allerhande. Geïnspireerd door dit recept, bedacht ik deze gezonde kaaskoekjes. Ook ideaal voor zeurende kinderen rond een uur of 4. Ik weet uit ervaring namelijk dat die altijd honger hebben en iets willen eten.

kaaskoekjes met zaden

Parmezaanse kaaskoekjes met zaden

Ingrediënten:

Overgebleven parmezaanse kaas
Diverse zaden, zoals: lijnzaad, chipzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten ed.

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met vetvrij papier en leg er bergjes parmezaanse kaas op. Strooi over ieder bergje wat zadenmix en ze het geheel in de oven. Na ongeveer 10-15 minuutjes zijn de koekjes klaar. Haal ze direct uit de oven, anders garen ze daarna nog door en worden ze te bruin en hard. Laat ze afkoelen en doe ze in een koeltrommel. Of serveer ze direct, als ze nog een beetje lauwwarm zijn!

Een ideale gezonde snack voor tussendoor!

parmezaanse kaaskoekjes met zaden

Vorig artikelDe allerbeste kruisbessentaart
Volgend artikelDe leukste thee- en pluktuinen van Zeeland
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in