Met een cruise de Griekse Eilanden ontdekken

Een van mijn vriendinnen is een tijdje geleden met haar gezin een cruise gaan doen in Scandinavië. Nu had ik bij een cruise altijd het idee van “een wat ouder publiek”, maar dat blijkt dus een enorme misvatting te zijn. Volgens die vriendin stikte het er van de gezinnen.  Toen ik er over ging nadenken is dat ook niet zo gek. Zo’n cruise lijkt me best wel ideaal met kinderen. Je hebt er namelijk een compleet entertainment programma aan boord, wat de kinderen vaak heel belangrijk vinden. Tegelijkertijd word je elke dag ergens afgezet, waardoor er ook nog wat te zien valt.

Met een cruise de Griekse Eilanden ontdekken

Dus ik besloot me er eens in te verdiepen en ik kwam uit bij Cruise Travel. Zij bieden diverse cruisereizen van de ANWB aan. Dan weet je dat het betrouwbaar is, dat vind ik zelf wel belangrijk. Zeker na ons akkefietje op de boot naar Corsica… Nu bieden ze bij Cruise Travel cruises aan door de hele wereld, maar met kinderen spreekt een bestemming in Europa me het meeste aan. Dan hoeven we niet zo ver te vliegen. Wat ik ook belangrijk vind is het weer. In Scandinavië ben je natuurlijk iets minder verzekerd van zonnig weer. Griekenland lijkt me dus perfect, er zijn genoeg Griekse eilanden die ik graag nog eens wil zien en op deze manier kan ik meerdere plekken tegelijk aan doen!

4 dagen Oost Middellandse Zee

Nu bood Cruise Travel aan dat ik samen met collega blogger Desiree van Curvacious eens ging kijken wat dat nu inhoudt, zo’n cruise. Superleuk natuurlijk, want dan kan ik jullie uitgebreid vertellen hoe het bevallen is en of het een aanrader is, met of zonder kinderen. Ik ga dus eerst zonder kinderen, en eigenlijk vind ik dat best wel leuk. Vier dagen lekker eten, drinken, kletsen, mooie dingen zien en genieten van alle leuke dingen aan boord. Ik ben heel benieuwd naar dat boordleven.

Sporten aan boord

Als je lekker gaat genieten van de Griekse keuken aan boord, dan is sporten wel een must, wil je niet tonnetje rond weer thuis komen. Gelukkig zag ik dat er 2 zwembaden aan boord zijn en een fitnessruimte. Die ga ik natuurlijk ook uitgebreid testen. Elke dag even een uurtje bewegen. Daarnaast doen we een aantal mooie steden aan, waar we lekker kunnen wandelen. Ik kijk er nu al naar uit!

De Griekse Keuken

De cruise is all inclusieve, dat betekent dat er geen financiële verrassingen meer zijn als je geboekt hebt, je kunt gebruik maken van alle faciliteiten. Zo zijn alle maaltijden inbegrepen, evenals de meeste drankjes en snacks. Goed geregeld! Als je van boord gaat, ben je dus geen tijd kwijt aan het zoeken naar een geschikt restaurantje, je kunt direct op je doel af en die mooie wandeling maken, dat leuke kerkje bezoeken of genieten van het uitzicht en de ondergaande zon.

Internet

Voor een blogger is een goede internetverbinding natuurlijk onontbeerlijk, en die is er! Je kunt zelfs op sommige schepen een verbinding in je hut krijgen, maar er is in elk geval een internetcafe. Er zal immers onderweg ook gewerkt moeten worden. Erg belangrijk, maar gelukkig aanwezig dus.

Welke hut?

Wat ik tot slot nog heel belangrijk vind bij zo’n cruise is de ligging van de hut. Als de zee erg onrustig is, kan ik nog wel eens zeeziek worden. De deining van een schip voel je het minst als je onderin èn achterop een schip ligt. Dus qua hut vind ik dat wel een must. Iemand die slecht ter been is zal misschien eerder kiezen voor een plek in de buurt van de lift of andere faciliteiten.

Zin in!

Ik heb in elk geval ontzettend veel zin om te gaan. We bezoeken Athene, Pireaus, Mykonos,  Kusadasi, Patmos, Heraklion op Kreta en Santorini. Stuk voor stuk mooie eilanden die ik graag eens op mijn gemak wil bekijken. Mochten jullie nog tips hebben, dan houd ik me van harte aanbevolen! Heb jij wel eens een cruise gemaakt? Hoe is dat bevallen?

 

Vorig artikel12 x leuke zomerjassen voor jongens
Volgend artikelZomerjurkjes voor 2018
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in